El músic Barceloní Jordi Montañez publica l'EP "Dolça Victoria 10 anys" per celebrar els seus 10 anys de carrera. En aquest cas torna a gravar les cançons que havien sortit en el seu primer disc "Dolça Victoria" publicat l'any 2011 però amb una nova sonoritat i una col·laboració per a cada cançó. A "Et vull Lliure" compta amb la veu de Cesk Freixas; a "Companya" amb la Meritxell Gené; a la cançó "Esparta" hi ha la col·laboració de Pau Alabajos i per acabar la Clàudia Cabero a la cançó "Carta a Luanda".
D’aquesta manera, Montañez vol fer un petit homenatge a unes cançons que ara normalment ja no interpreta en directe, però a les quals té una estima especial i -com ell mateix explica- moltes de les persones que el segueixen també. El proper 1 d'octubre el presentarà al Parc Astronòmic del Montsec amb la poeta Aina Torres.
Montañez és el projecte musical del músic i autor Jordi Montañez (Barcelona, 1985). Ha editat els àlbums Dolça victòria (Temps Record, 2011), Cançons d’ara (Mésdemil, 2013), Anòxia (Satélite K, 2015), Minsk·Praga·Budapest (Satélite K, 2020) i l’EP digital de commemoració Dolça victòria 10 anys (Satélite K, 2022), així com també un àlbum en directe Anòxia Live at Beatgarden (Satélite K, 2017). També ha participat en el Tribut de Sorra i fulles al poeta Miquel Martí i Pol, tot musicant el poema Romanço, i ha compartit amb Pau Alabajos, Meritxell Gené, Gemma Humet, Cesk Freixas, Arnau Aymerich i Marc Ràmia, el projecte La nova cançó inèdita, que posa a la llum lletres censurades que no van arribar a veure la llum. Va ser guanyador del Premi a millor cançó en català/valencià en el XVIII Certamen Joves Cantautors d'Elx amb la cançó 'Diamant 232'.
Ha actuat arreu de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears, i també ha fet actuacions puntuals en països com Euskal Herria, Hongria, Àustria, Txèquia o Rússia. També és creador d’un taller sobre la Nova Cançó per a estudiants de català que imparteix regularment a la Universitat de Barcelona i en altres universitats a l’exterior en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.
No hay comentarios:
Publicar un comentario