domingo, 20 de noviembre de 2022

Leyenda ens presenta el autosingle "No digas no"

"No digas no" és el títol provocador en contra de moviments negacionistes de nul·la base científica. El tema neix durant els moments més durs de la pandèmia, amb milers de morts diaris i discursos polaritzants basats en fake news, molt palesos durant la crisi COVID-19 però no exclusivament.

La manipulació és el rerefons que es percep des de la portada, revival de la clàssica Master of Puppets, tenint cabuda l'oposició a negacionismes més clàssics, com les tendències terraplanistes o anticlimàtiques. El caràcter, so i essència que es destil·la al tall és un tema de hard rock clàssic marca de la casa Leyenda sota la producció de Javier Palomeque (Santelmo, Nagasaki, etc.), amanit per teclats ambientals i gran base rítmica.

Leyenda és una longeva i coneguda banda de l'heavy metall melòdic i hard rock de l'underground madrileny fundada el 1995 per Antonio S. Montemayor (veu i guitarra), el primer disc del qual, "Quintaesencia", va ser llançat el 2005. Des de llavors es van publicar 6 discos de estudi sota diferents segells discogràfics (Pies, Akeloo, PICAP). El nou i 7è treball discogràfic, "Contes Sorprenents", és una picada d'ullet al setè art, tenint alguns talls amb clares influències de pel·lícules i històries conegudes per tots, com La Bella y la Bestia, Lady Halcón, Las Mil y Una Noches, Las Chicas de California, Joker, La Historia Interminable o Elysium, entre d'altres.

L'enregistrament va estar paralitzat durant la pandèmia i va ser reprès posteriorment, després de l'edició de 3 els singles "Planeta Terra 2.0", "Lady Halcón" i "Joker Club" el 2020, que han estat remasteritzats per a l'ocasió.

"Cuentos Asombrosos" ha estat gravat en els estudis La Guarida del ós rentador per Javier Palomeque, mantenint l'essència estilística de la formació, amb bones melodies i clàssiques tornades del heavy rock en castellà amb una producció moderna i unes composicions plenes d'elegants arranjaments de tecles , guitarres i veus als 10 temes que componen el LP.

Els solos del genial Diego Borealis juntament amb la carismàtica veu d'Antonio S. Montemayor fan un tàndem molt dinàmic sobre unes potents bases a càrrec de Javi García al baix, Santi Novoa als teclats i Dennys Román a la bateria, formació que porta intacta des de l´any 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario