sábado, 18 de febrero de 2023

"Artesà" i "El decorat" és el segon avançament del proper disc de Vic Moliner

"Artesà" i "El decorat" és el segon avançament del proper disc de Vic Moliner, "Foc i endreces", que es publicarà el 28 febrer.

"Artesà" i "El decorat" són l’origen del disc "Foc i endreces". Dues cançons que van sorgir durant el primer confinament i que van donar lloc al posterior procés de creació del disc. Es publiquen conjuntament perquè expressen la polaritat, que és el fil conductor del disc, la mirada cap a dins (expressada a través de l'acció de l’endreça) i la mirada cap a fora (expressada a través del foc).

"Artesà" és el primer capítol i és un cant a l’evolució i al canvi constant, entès com a regal i també com a responsabilitat però en qualsevol cas, com a part indispensable de la condició humana. Som artesans i artesanes de la nostra pròpia persona, que anem modelant dia a dia per ser algú nou i diferent de qui vam conèixer ahir.

"El decorat" és l’altra cara, la mirada cap a fora, cap al món que ens envolta. És una cançó de crítica social que qüestiona el sistema capitalista i tots els privilegis i opressions que se'n deriven, reconeixent també que el punt de vista des del que s’explica té més de privilegiat que d’oprimit. Tot i això: “Que s’enfonsi el lliure mercat, mite de tramposos i covards, i que cremi el vostre llegat, amb tot el patrimoni acumulat”.

Les dues cançons van acompanyades de dos vídeos d’animació, obra de Mak Dzinovic, que juguen amb la idea de la mirada cap a dins a "Artesà" i cap a fora de "El decorat" d’una forma crua, senzilla i evocadora, perfectament alineada aquesta música.


Vic Moliner

Creador inquiet, baixista, contrabaixista i productor, compromès amb la música com a eina de transformació social i sempre a la recerca de nous sons i de noves formes d'expressar-se a través de la música.

Ha publicat quatre discs com a líder, compositor i lletrista, el que és publicarà al febrer del 2023, "Foc i endreces", també com a cantant. Anteriorment, ha publicat "ARA" (2016) i, sota el nom de projecte "Verd i Blau", els discs "Tocar l’horitzó" (2014) i "Un fràgil corall" (2012). Els ha presentat arreu de Catalunya en multitud de concerts. Com a colider de la formació STN! ha publicat dos discs,  "Capsigranys" (2013) i "Un pas més" (2011).

Co-fundador i en l’actualitat productor a l'estudi de producció musical OLIVERA, juntament amb Pau Brugada. Co-liderant i girant amb el projecte Clara Peya & Vic Moliner ÍNDIGA, juntament amb Clara Peya, entre els anys 2018-2021.

Ha produït artistes com Clara Peya, Guadi Galego, Paula Grande, Germà Negre, David Mauricio, Magalí Sare, Pau Brugada, Xavi Torres Trio i Marala. 

Com a productor i baixista: Premi Enderrock "Millor disc del 2018", amb Estómac, de Clara Peya.

Com a contrabaixista: Primer premi al Dutch Jazz Competition, amb Xavi Torres Trio.

Com a compositor i lletrista: Premi Lletra als Premis Altaveu 2012, amb la cançó "Temps per mirar el temps".

Abans de tot això va cursar estudis al Taller de Músics de Barcelona i posteriorment a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya). També va estudiar durant quatre mesos al Conservatorium van Amsterdam.



No hay comentarios:

Publicar un comentario