martes, 28 de febrero de 2023

El Dia Electrico ens presenta nou single "No solo"

El projecte musical de David Fernández torna a sonar aquest mes de febrer amb el llançament de "No Solo", tema que donarà títol al seu primer LP amb sortida al març. 8 temes i moltes sorpreses en un vinil que ja es feia esperar però que finalment tindrem aquesta primera meitat de l'any.

Amb una clara tendència cap a l'electrònica més experimental, el dreampop instrumental i destacada presència de la guitarra, aquest treball continua la trajectòria d'un projecte que fins a la data ha autopublicat dos EPs ("El Día Eléctrico" i "Microondas") i que ha evolucionat durant els últims anys del pop a l'ambient.

Esta nova referència d'Espora Records espera trobar un públic més maduro i amb ganes de noves sensacions i experiències. Totalment instrumental, destaca "aquest treball és més ambiental i  cinematogràfic".

David, aprofitant el format de llarga durada per transportar a l'oient cap a noves sonoritats. veu de diferents fonts com el jazz, el world music o la música clàssica, David s'envolta aquesta vegada de dos grans músics afincats a l'illa per donar-li un caràcter més orgànic a la composició i així fugir del encorsetat món de la música electrónica. Toño Marquez a la bateria i Andrei Quint al piano aconsegueixen barrejar-se amb els loops i solos vertiginosos de David, en un treball molt més madur i personal en el que hi ha inclòs espai per a ritmes tribals. Aquesta vegada, el nou treball arriba amb un caràcter col·laboratiu, orgànic i instrumental marcat, allunyant-se poc a poc del pop i bebiendo de noves fonts.

Entre les seves influències i similars estan The Alan Parsons Project, Depeche Mode, Genesis, Santana o M83.

El nou disc que editarà en format de vinilo i CD, compte en portada amb foto del gran Pep Bonet, amb disseny y maquetación de Estudi Toni Bauzà. L'àlbum ha estat produït i masteritzat en Cubicosound per el piloto de la nave nodriza Andrés Adipe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario