domingo, 12 de marzo de 2023

La vigatana Carla ens presenta el disc "Reflection"

Després de publicar el seu segon llarga durada, l'exitós "Kill a feeling" (2019) (Premi Enderrock al Millor Disc de l'Any en altres llengues), l'artista synth-pop Carla Serrat va començar a treballar el seu nou repertori amb la complicitat d'altres músics, obrint-se a compartir amb ells tot el procés creatiu i sumant així nous matisos sonors a les seves composicions.

D'aquesta necessitat de connectar amb altres artistes va començar a sumar col·laboracions de manera natural. És per això que a "Reflection", el seu nou treball discogràfic, apareix Gisela Fullà-Silvestre a.k.a NOIA (música i productora barcelonina establerta a Brooklyn), Jolly Damper, àlies artístic de Joan Solana (músic i productor que acompanya a CARLA en els seus directes) i el músic, productor i DJ Gunsal Moreno, reconegut pel seu nom artístic beGun, amb una magistral remescla de la cançó d'"All I want is you".

Oberta a la recerca de noves sonoritats, Carla Serrat continua fidel als preceptes sonors que l'han portat a ser una de les artistes de pop electrònic més respectades del país. Aquests són: el synth-pop, el neo-soul i l'electrònica més elegant. A "Reflection", el talent i la inquietud de la mateixa Serrat acaba augmentant la paleta de colors estilístics, sempre sembrats de la seva característica melancolia, trobant coquetejos amb l'hyperpop, el glitch-pop i el dream-pop. El resultat final d'aquesta expedició sonora es veu reflectida en aquest excel·lent miniàlbum titulat "Reflection", que inclou 7 cançons i que es publica en una limitadíssima tirada en vinil de 10". 

Les cançons de "Reflection" parlen de la necessitat d'introspecció, de connectar amb un mateix, de la solitud com a espai per a la reflexió. De la recerca del jo entre una marea de moments vitals confusos. Dels instants en els quals tot es redueix a no defallir. Desfer per a refer. La necessitat de l'esperança. L'exercici de buscar en l'altre per a trobar-se a un mateix, i de buscar en un mateix per a trobar-se en l'altre. Preguntes a l'aire, bumerangs existencials, diàlegs amb ressò, peces d'un trencaclosques.

CARLA és l'alter ego musical de Carla Serrat, originària de Vic (Barcelona). Des del seu debut discogràfic en 2015, Serrat dona ritme als batecs d'aquest projecte personal escrit amb majúscules que es mou entre els més moderns estils del pop i l'electrònica més suggerent. Emocionant, fràgil i alhora melancòlica i ballable, l'amalgama compositiva de CARLA es nodreix d'una veu seductora, una presència captivadora, ressons corals multiplicats en loop, paisatges evocadors que emergeixen de teclats i sintetitzadors, i frenètics ritmes sintètics combinats amb altres analògics. Beach House, FKA twigs, Everything But The Girl, Chromatics, Jessy Lanza o Charli XCX són algunes de les referències que es mostren presents en el seu repertori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario