miércoles, 1 de marzo de 2023

TéCanela publica 'Al Borde de la Cordura' en una edició especial en vinil

'Al Borde de la Cordura' (Calaverita Records) és el segon disc d'estudi de TéCanela, un treball que porten presentant des del 2021 i que ara arriba en una edició limitada en vinil de 12”.

Amb el llançament d'aquesta edició tanquen un cicle juntament amb 3 concerts molt especials a Madrid el passat 16 de febrer i Santander els passats dies 23 i 24 de febrer ja amb les entrades exhaurides a tots ells.

Aquesta edició limitada i que arribarà signada per als primers compradors ja es pot reservar des de La Casa del Disco.

'Al Borde de la Cordura' és el segon LP de TéCanela, en què el duo, mantenint la seva característica fusió de ritmes i estils, mostra una major riquesa musical i s'endinsa en nous sons que van des del balcànic fins al folklore ibèric i llatinoamericà. L'àlbum va comptar amb 3 avenços que vam poder descobrir al capdavall dels mesos previs a la seva sortida: "La Pena", "Comienza la Función" i "Migas".

'Al Borde de la Cordura' compta amb el productor burgalès Diego Galaz component de Fetén Fetén i productor també de La MODA, Isaac i Nora, Pedro Pastor, Emilia i Pablo, etc., treballant cadascuna de les cançons des de l'arrel i aportant un enorme glossari d'instruments per donar a cada estil (tango argentí, estirar, bossa nova, reggae, folk, candombe…) la identitat necessària per fer-la única dins l'àlbum.

A diferència del primer disc, 'Las Dos Caras del Hilo', les bases dels temes d'aquest nou treball han estat gravades en directe, fet que li aporta un caràcter molt més orgànic i sincer. Tot aquest procés de recerca i experimentació es veu reflectit també en la temàtica de les cançons, unes lletres que plasmen les vivències i el procés creatiu d'aquests darrers dos anys, en què el duo torna a combinar temes més personals, en què el desenfadat i la intimitat apareixen a parts iguals, amb altres de carregats d'ironia i de crítica social.

Trobem a més diverses col·laboracions com la de Raúl Rodríguez a "La Pena" a la mandola, mandolina, quatre veneçolà o el Tres Flamenco. El Jose i la seva banda, un dels artistes referent de la nova cançó d'autor, a “No Presumas de Receta” i la del mateix Diego Galaz al violí i arranjaments a més de com a productor. Aquest tema precisament naixia com a rèplica a "Ratón de Alcantarilla", inclosa al primer disc de TéCanela.

No hay comentarios:

Publicar un comentario