lunes, 17 de abril de 2023

El menorquí Rudymentari ens presenta nou disc "Rissaga"

 


Rudymentari és el nom artístic de Guillem Llorens, artista menorquí i un dels noms referents de l'escena Reggae del territori balear i català. En tan sols un parell d'anys. Rudymentari ha cridat l'atenció de sales i festivals estatals amb aquest projecte musical nascut a les Illes Balears. Destaquen les seves actuacions a l'Acampada Jove i al Nowa Reggae a més diverses actuacions que l'han portat per arreu dels Països Catalans, Madrid i Catalunya Nord durant els últims dos anys.
Amb 3 avançaments publicats, que ja acumulen més de 3 mil reproduccions, Rudymentari presenta el passat 30 de març el seu nou treball "Rissaga" (Guspira Records, 2023), una mostra de música jamaicana feta a la menorquina amb una clara aposta pels ritmes més clàssics del gènere com New Roots i influències de Dancehall. Així és com el consolida com un dels noms indispensables dins el panorama de Reggae actual.
Aquesta col·lecció de 8 cançons pren com a fil conductor l'espurna inicial del seu anterior disc "Contracorrent", publicat ja fa un any, i que ara li ha servit per cercar la seva essència "rudimentària", tant a nivell musical com de projecte. Així és com desprèn un estil molt més afilat i ferm que entén com "un treball necessari que els ha servit per explorar, evolucionar musicalment i tancar un cicle" que va començar al 2022 i que ara desemboca amb una forta càrrega política a "Rissaga".
Per atrevir-se a experimentar i sortir de la seva zona de confort, ha treballat mà a mà amb el seu productor i saxofonista Quim Simó; ha incorporat a Otger Ibars, també teclista de la banda. Precisament per això el disc obre amb "Zona de confort", una cançó trencadora i atrevida que vol acabar amb les limitacions i barreres que a vegades ens atrapen i creen un cicle viciós infinit. Estirant d'aquest esperit critic trobem "P.R.L. (prevenció de Riscos Liberals) que, acompanyat d'una secció de vents, fa referència al poder opressor del capitalisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario