viernes, 28 de abril de 2023

Javi Jareño ens presenta el nou disc "7KM2"

Al escoltar el nou disc de Javi Jareño, ens ha donat plena emoció i parlant de veritat, de vida, de salut mental, homenatges a persones que troba a faltar... Són les coses que li preocupen i li passen pel cap i que en té necessitat que no quedin en  l'oblit. Jareño es mou en aquesta difícil línia invisible i necessària de la solidaritat i la malaltia mental. És un terreny incòmode per a molts, que l'erigeix com a bandera i sacseja amb dolor i orgull.

"7 KM2" són dotze nous temes en què intercala el català i el castellà, composicions, majoritàriament, arrencades de l'experiència pròpia i d'una consciència social que mai no ha abandonat. Una nova obra trufada d'ensenyaments i poemes on podem trobar-nos fragments de bellesa feridora.

Confessions com "Mis Demonios" o "Depresión". Sentències com Saviesa, regals com "Canción para Anna", un al·legat a la duresa del Toc i les seves conseqüències a l'individu. Ràbia i agraïment a H6 (Agudos). Un quintet temàtic de la malaltia mental des del coneixement profund i la mà estesa de qui sap que només l'empatia i la mirada neta reconforten.

"7 Km2" és un homenatge a Santa Coloma d'un veí que entén la unió com una via de sortida, com l'ingredient bàsic d'una societat. Jareño un obrer social militant i convençut. De la lluita dels nostres pares, de la protesta veïnal, del camí del suburbi a la ciutat.

Un disc ple de vida, energia, transformació i comunitat, tornar a recuperar el cuidar-nos uns als altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario