sábado, 20 de mayo de 2023

El duet Miotonía publica el EP "Literal"

En aquest segon treball, Miotonía aposta per un so que evoluciona cap a l'elegància incorporant atmosferes, triphop i pinzellades de dubstep, sense obviar, el traç de guitarres que rememoren formacions de la dècada dels 90; influència que cobra protagonisme en el marc creatiu del duo.

Literal, segon EP de MiotoníaMiotonia, consta de 5 cançons on Francesca es posa davant el micròfon als talls Fluid, i Vertigo in D minor; i Luisfer López interpreta Satori i Aristas; compartint tots dos protagonisme en el senzill Inside.

Alternen cançons en anglès i castellà; i alguna breu paraula en italià, remarcant així, una varietat lingüística que denota una intrigant heterogeneïtat musical.

El tronc d'aquest treball se centra en el creixement personal i la recerca interior, un viatge que espanta i que enfonsa qui decideix emprendre'l per finalment saltar cap a fora, amb l'amor, el desamor i el dolor, que de vegades aquest produeix, incloent-hi aspectes transversals en la temàtica de les cançons.

Gravat entre gener i març de 2023 a Estudios El Pelícano, sota la producció de Jesús Chávez, que a part de productor, és un gran músic que amb les seves idees i arranjaments aconsegueix completar cinc cançons extraordinàries.

Compten amb la col·laboració de Daniel García a les guitarres i als cors al single “Aristas”; els recursos fotogràfics és obra de la directora artística, Margarita Pérez, que ha forjat l'estètica del duet, gràcies a la mirada contemporània i innovadora.

Com a bestreta el duo llançava recentment, Vertigo in D minor, una reflexió sobre les dificultats viscudes durant el camí de descobriment profund, que sovint es transforma en un veritable mirall cap a “l'altre”. Por i bellesa es fusionen en una sensació de vertigen que acarona els sentits i obre el pit a vibracions vitals. Sota l'excelsa direcció de Diego Dorado, el vídeo que acompanya el single, ens trasllada a una atmosfera de lluminosa foscor.

Fluid representa la peça més experimental de l'àlbum, un veritable contrast entre sonoritats etèries derivades de l'amor càrmic i crits trencats pel dolor i la fúria. La impossibilitat d'algunes relacions humanes i la ràbia contra el sistema desperten la consciència i eleven a un estat d'aprenentatge perpetu.

Inside: la respiració present des del principi del tema és un homenatge al silenci i els moments de meditació. L'inside in crescendo pren força per confluir en el poètic spokenword, un paisatge sonor captivador i alhora desafiador.

Satori: És un moment de no-ment i de presència total, terme japonès que designa la il·luminació al budisme zen. La paraula significa literalment “comprensió”. A la lletra es parla de moltes de les actituds i conductes que realitzem per conèixer i conèixer-nos.

Aristas: És una cançó de lliurament, un regal a aquella persona que t'acompanya pel camí. Aquests angles es veuen en moments d'intimitat, ritme, foc i aigua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario