lunes, 1 de mayo de 2023

Ferran Orriols ens presenta el disc "Plata"

Després d'una dècada d'èxits amb el grup Nyandú, entroncant disc amb concerts i concerts amb disc, el trio de La Torre d'Oristà va anunciar una aturada indefinida, moment en el qual Ferran Orriols va decidir donar sortida a una necessitat que venia creixent al seu interior des de feia temps.

Gravat a casa seva i assumint la producció, Ferran ha creat un treball superb, amb una col·lecció de cançons despullades de tot artifici tècnic i líric, deixant tot el protagonisme a la seva veu, a instruments com el sitar, la mandolina, el banjo, la guitalele, alguns teclats vintage, a més del baix, la guitarra acústica i espanyola, guitarra espanyola i, fins i tot, a l'acompanyament de La Coral de La Torre d'Oristà en dues cançons (gravades a l'església del poble) i el baix addicional d'Àlex Pujols, de Txarango.

L'esperit DIY (do it yourself -fes-t'ho tu mateix-) i el so lo-fi d'aquestes cançons poden agermanar-les amb noms consagrats de l'escena Folk contemporània com Sufjan Stevens, Villagers, el primer de Bon Iver, Damien Jurado, Eels i, alhora, amb altres més Pop/Rock com The Magnetic Fields.

Joan Borràs (Oques Grasses, Est Oest) ha estat l'enginyer que s'ha encarregat de les mescles del disc.

El grup Mishima el va convidar aquest desembre passat per obrir els concerts de Nadal que els barcelonins celebren anualment a la Sala Apolo de Barcelona, amb totes les entrades exhaurides.

Per celebrar la publicació del disc el passat divendres 21 d'abril, Ferran Orriols presentà el videoclip de la cançó "ALENDO". 

Escrita, tocada i gravada per Ferran Orriols (guitarres flamenca i clàssica infantil, guitalele, banjo, mandolina, baix, Baldwin Discoverer DS-50, Casio SK-1, pedals de guitarra, taula JB Systems BX810 i veus), el tema compta amb la col·laboració musical d'Àlex Pujols, de Txarango, al baix addicional.

El director del clip és en Pep Pujol i l'actor convidat, el conductor del motocultor, en Roger Orriols, germà de Ferran i bateria de Nyandú.


No hay comentarios:

Publicar un comentario