lunes, 1 de mayo de 2023

Jordi Pèlach ens presenta el seu segon LP "Ningú estima el carter"

Després de dues maquetes i un primer disc, el cantautor de Santa Coloma de Farners, publica el nou àlbum amb “Ningú estima el carter”. Un disc conceptual en clau americana indie, ambientat en un poble d’una Catalunya distòpica, desèrtica i amb aires del far-west.

Jordi Pèlach defineix la seva música com a “música d’autor d’ànima independent” i a ell mateix com un “músic-autor iconoclasta, autodidacta i apassionat”. Després d'haver temptejat el terreny amb dos EP “Geometria celestial” (autoeditat, 2012) i “M'enniré” (autoeditat, 2013) i del llançament d’un primer àlbum “La cambra freda” (Microscopi, 2015), arriba “Ningú estima al carter” (U98 Music, 2023).

El segon llarga durada de Jordi Pèlach és un disc conceptual en clau americana indie, que el cantautor ha ambientat en un poble d’una Catalunya distòpica, desèrtica i amb aires del far-west. El nou àlbum es podria qualificar de spaghetti western metafísic, ja que es tracta d’una coproducció Italo-catalana, produïda pel multipremiat Flavio Ferri (Delta V) i a on han participat músics de les dues nacionalitats. A “Ningú estima el carter”, les cançons (13 en total) segueixen les desventures d’un jove carter antimilitarista en temps d’una guerra indefinida, amb moments de storytelling i altres més reflexius, que transporten a un univers gairebé líric, despietat i que beu directament del realisme màgic de Dino Buzzati. Un disc atrevit i sorprenent, que subratlla l’originalitat de Pèlach com a autor i intèrpret, i la seva recerca d’un univers propi, creixent i radicalment poètic. Un treball musical captivador i conceptual que transporta a un univers western metafísic, i a on Pèlach homenatja aquelles històries d’aventures que ens acompanyen per sempre més, i que sempre ens estan recordant alguna cosa íntima que no podem definir.

La veu vellutada de Pèlach marca la pauta des del primer moment, guiant a l’oient cap a una escolta intensa, explorant diferents registres de l’americana music amb aires 70’s, indie rock i algunes sorpreses més contundents, gràcies a una banda precisa i uns arranjaments que transporten i acompanyen la narració. Es pot gaudir l’escolta de qualsevol cançó de manera aïllada, així com endinsar-se en l’obra i trobar-hi una història i unes intrahistòries plenes de matisos d’aire antiheroic i surrealista, on les cançons dialoguen entre elles i expliquen secrets amagats.

Pèlach actuarà el 3 de juny, acompanyat de la banda que l’acompanya al disc, a la Sala

Continental de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario