martes, 13 de junio de 2023

30 anys de Ràbia Positiva amb el disc "1993-2010"

30 anys després de la seva creació el grup santsenc Ràbia Positiva publica un vinil amb els millors temes de la seva trajectòria....

Ràbia Positiva es van crear l’any 1993, dos anys més tard, el 1995, publicaven el seu primer treball ”La voz de la discòrdia”, editat en format K7 per Tralla Records, al qual van seguir quatre àlbums d’estudi: “Tiempo al tiempo” (Tralla Records, 1998), “A volar!” (Tralla Records, 2000), “Paraules” (Propaganda, 2002) i “Un altre camí” (Propaganda, 2005). L'any 2008, Kasba Music va publicar un doble (CD + DVD) gravat en directe sota el títol “Sentiment, compromís i acció” i finalment el propi grup amb el suport de Carnús i Contra va publicar el seu darrer disc un EP anomenat “Una cançoneta i mo n’anem” (2009).

“1993-2010” recull el bo i millor de tots aquells treballs, sent alhora un fidel recorregut per la trajectòria del grup. No es tracta d’una recopilació de grans èxits (que també) sinó que ens fa viatjar des de la cançó “Dos estels” pertanyent a aquella primera maquetafins a “Foc a la barraca”, tema inclòs en el darrer treball i únic fins a l’actualitat publicat en format vinil. Pel mig ens conviden a recordar temes de tots els seus àlbums però també algunes d’aquelles cançons amb les quals van col·laborar en recopilatoris mitjançant els quals fer créixer propostes socials alternatives com ara els cds “Continuem avançant” o “Cultura de resistència”.

L’any 2010 Ràbia Positiva va donar per finalitzada la seva carrera però des d’aquell mateix moment els seus membres van decidir continuar de manera esporàdica oferint-nos el que millor saben fer i delitar-nos amb les seves millors cançons en concerts esporàdics, d’aquesta manera, un cop cada any el grup anuncia una actuació, data molt especial per a tots els seus seguidors.

Enguany, aprofitant el seu 30è aniversari, a més d’una data de celebració, Ràbia Positiva ens ofereix aquest disc que els hi fa justícia (per fi un llarga durada en format vinil!!!) alhora que repassa la intensa carrera (17 anys!!!) d’una de les formacions més socialment compreses de la ciutat de Barcelona en uns anys durant els quals van fructificar moltes de les propostes que han permès que en l’actualitat la ciutat gaudeixi de les xarxes veïnals fortes de les quals gaudeix.

Banda sonora d’una generació...

No hay comentarios:

Publicar un comentario