martes, 11 de julio de 2023

Avui comencen els Concerts de Vivers de València

 

L’escenari dels Concerts de Vivers de València tornarà a obrir les seves portes avui dimecres 12 de juliol després d’uns dies de descans. Ho farà per rebre una de les formacions clàssiques del pop-rock espanyol: Los Secretos. Durant els pròxims dies, pels Jardins de Vivers també passaran Sofía Ellar, Cupido, Jacob Collier i Rodrigo Cuevas. S’ha de destacar que estes actuacions se celebraran després de la gran acollida que van tenir la setmana passada intèrprets com Lola Índigo, qui va esgotar les localitats; Tini, amb més de 4.500 espectadors; Miguel Poveda; i M Clan, els quals van estar acompanyats per Los Enemigos i Ana Curra. Els Concerts de Vivers formen part de la Gran Fira de València. Les entrades es poden adquirir en la pàgina www.concertsdevivers.com.

El Cap i Casal sempre ha sigut una plaça forta per a Los Secretos. Després del recital que donaren en 2018 en el marc de la gira Una vida a tu lado, la banda madrilenya tornarà a l’escenari dels Concerts de Vivers el dimecres 13 de juliol per a retrobar-se amb els seus seguidors. Ho faran després de tancar el tour Recuperando las emociones, durant el qual van realitzar més de 100 actuacions a Espanya i Amèrica Llatina. Los Secretos arribaran als Jardins de Vivers en format de sextet: Álvaro Urquijo (veu i guitarra), Ramón Arroyo (guitarra), Txetxu Altube (guitarra), Juanjo Ramos (baix), Jesús Redondo (piano) y Santi Fernández (bateria). Ells tocaran els temes més emblemàtics de la formació i composicions més recents. Abans, el públic podrà conéixer la proposta del grup De Rancho, caracteritzats per un pop atemporal.

Un dia després, el dijous 14 de juliol, serà el torn de Sofía Ellar. La cantautora s’ha llançat a la carretera per a presentar els temes del seu nou àlbum, Libre, en una gira espanyola que porta el mateix nom. L’àlbum ha suposat un punt d’inflexió en la seua carrera artística, un pas avant en tots els sentits. A més, el disc l’està posicionant entre les artistes més destacades del panorama nacional i internacional, especialment a Mèxic, on Sofía Ellar comença a ser una creadora de referència. De la mateixa manera, la vocalista nascuda a Londres repassarà els seus grans èxits, amb composicions ja clàssiques com “Amor de anticuario”, “Nota en Do” o “Barrer a casa”, y les seues creacions més recents com “Cuento conmigo” i “Coco y Malibú”.


El pop del segle XXI, jazz i la reformulació de la música asturiana

Després de 5 anys de trajectòria, Cupido s’ha convertit en una de les formacions més reeixides de l’electropop espanyol. La unió del traper Pimp Flaco i la banda Solo Astra ha fascinat el públic gràcies a la seua capacitat per absorbir, mesclar i processar melodies i sensibilitats. Ells ho demostraran als Concerts de Vivers de València el divendres 14 de juliol. La seua visita servirà per a presentar els temes del disc Sobredosis de amor, un dels treballs destacats del 2022. Allà es troben cançons com “La Pared” (quasi 20 milions de reproduccions en Spotify), “Se apagó” o “Santa”, temes que són corejats en tots els seus directes. En aquesta ocasió, els teloners seran els murcians trashi, una altra de les realitats del nou pop estatal.

El dissabte 15 està reservat per al londinenc Jacob Collier. Aquest multiinstrumentista i vocalista londinenc es va convertir en un fenomen viral gràcies als seus videoclips casolans amb versions de temes clàssics d’Stevie Wonder i Michael Jackson, entre altres. Poc després es confirmava la seua qualitat amb dos premis Grammys (ara ja en té cinc) i l’apadrinament pel productor Quincy Jones. “He estat esperant un jove com ell des de fa molt de temps, és un absolut geni. No he escoltat a ningú com ell abans, el seu talent és aterridor”, va afirmar Jones. Eixe dia, l’encarregada d’obrir l’escenari dels Jardins de Vivers serà la valenciana Elena Játiva. Ella posarà de llarg el disc La insuportable intensidad del ser, farcit de cançons que travessen la introspecció, l’inconformisme i el dolor.

Finalment, els Concerts de Vivers seran una de les primeres dates on recalarà La Romería, la nova gira de Rodrigo Cuevas. L’asturià ha treballat per a crear un espai de celebració, de comunió i lliure de prejudicis que podrem gaudir a València el diumenge 16 de juliol. D’aquesta manera, Cuevas es posiciona com un dels músics més interessants i radicals a l’hora de renovar la música tradicional i plasmar-la sobre les taules. El relat, l’humor, la crítica, la ironia, la posada en escena, el vestuari i el joc seran alguns dels elements que configuraran l’espectacle més animal, extravertit, calent, ballable, ambiciós, alegre i èpic d’aquest agitador folklòric asturià. Els assistents també es podran delectar amb les composicions de Gabriel Ríos, qui explora al voltant de les arrels del seu Puerto Rico natal a través del jazz-pop i la cançó d’autor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario