jueves, 27 de julio de 2023

L'artista Queralt Lahoz ens presenta el seu nou EP, Alto Cielo

L'artista de Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz continua la gira estiuenca de presentació del seu nou EP, Alto Cielo, que segueix avui dissabte 29 de juliol al Festival Dansaneu d'Esterri D'Àneu, a l'Alt Pirineu, l'endemà al Low Festival de Benidorm i durant tot el mes d'agost.

Més enllà de les nostres fronteres, Queralt Lahoz ha participat en cites internacionals com el Summer Stage de Nova York i l'Electric Castle de Romania, i el mes que ve ho farà a festivals de França, Hongria i Suïssa.

A més, demostrant la seva gran versatilitat escènica, ha actuat al cicle Tempo Girona i en el marc de l'Atlàntida Film Fest de Mallorca en format acústic acompanyada per Daniel Felices.

Minimalista, subtil i elegant, l'aposta musical de Queralt Lahoz a  fa un salt qualitatiu que barreja allò sintètic i allò orgànic, el flirteig amb l'electrònica i les arrels.

2023, i especialment a partir de la publicació d'Alto Cielo, el seu lloat nou EP, és l'any de l'enlairament definitiu de Queralt Lahoz. Amb més de 25 actuacions des de començament d'any, visitant diversos països d'Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units, el llançament del seu nou treball ha catapultat les aparicions escèniques de l'artista catalana, que s'han disparat els mesos d'estiu.

Al juny Queralt Lahoz va participar en festivals nacionals com el Palència Sonora i el Tomavistes de Madrid, als cicles La lluna en vers de Mallorca i el Sala BCN de Barcelona, i ha actuat a la sala El Segle de Sant Cugat del Vallès i al Teatre Guimerà de Santa Creu de Tenerife.

Aquest mes de juliol, però, el ritme no ha fet sinó augmentar. Va arrencar amb la participació de Queralt al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú. A partir de llavors l'artista de Santa Coloma de Gramenet ha actuat a festivals com el Bilbao BBK Live, a la seva programació gratuïta Bereziak, al Cantilafont de Sant Feliu Sasserra, al Mar de Músiques de Cartagena, així com a cites internacionals com el Summer Stage de Nova York i l'Electric Castle Festival de Transylvania, a Romania. També ha participat a la Festa Major de Terrassa, a la Fira del Carme de Sant Ferran, a Cadis, al cicle Tempo Girona i en el marc de l'Atlàntida Film Fest de Mallorca, en versió acústica acompanyada a l'escenari per Daniel Felices en aquests dos darrers casos.

Pel que fa de mes i durant l'agost la gira continua. Aquesta mateixa setmana, concretament el dissabte 29 de juliol, Queralt Lahoz actuarà al Festival Dansaneu d'Esterri D'Àneu, a l'Alt Pirineu; i l'endemà, el diumenge 30, ho farà al Low Festival de Benidorm. Ja a l'agost, podrem veure en directe l'artista catalana a Alhautor, el cicle de concerts d'Alhaurín de la Torre (Màlaga), i diversos festivals per la península i més enllà. Actuarà al festival SonRías Baixas de Bueu (Pontevedra), al Festival Santander Music, ia cites internacionals com el Festival Renc'Arts de Pornichet (França), al prestigiós Festival Sziget de Budapest (Hongria) i al Festival Musiques a Été de Ginebra (Suïssa).

I si penseu que al setembre la cosa es relaxarà, no us enganyeu: el que Queralt Lahoz el 2023 és senzillament imparable.

Alto Cielo (2023 Say it Loud/Costa Futur), és el nou EP de l'artista catalana Queralt Lahoz. Un treball que, a través de quatre capítols, explora les emocions que són dins una relació intensa, que és profunda i veritable però que està destinada a extingir-se. Sent plenament conscient que atrevir-se a viure-la és, en el fons, atrevir-se a viure.

Parlant per primera vegada d'amor, Queralt Lahoz es mostra aquí més emocional que mai, practicant una interpretació més profunda de cadascun dels sentiments que componen l'experiència d'estimar: ja sigui el dolor, l'èxtasi, la urpa, la por o la passió. Per això no només ha desvestit la seva veu, deixant-la en un transparent primer pla, sinó que també ha buscat la musicalitat en les petites coses construint un embolcall més minimalista, subtil i elegant, trobant ressò i inspiració en artistes que treballen el cant coral i els arranjaments originals de veus (llegiu Maria Arnal, Petit Biscuit o Kali Uchis). En aquest afany, Queralt ha tornat a comptar amb la seva gent de confiança per a una producció a mida, filada de forma fina i detallista. Entre ells, Marc Soto i Fede Jahzzmvn, que, juntament amb Anna Kay, conformen la seva banda per als directes.


PROPERS CONCERTS DE QUERALT LAHOZ

29.07 - Esterri D'Aneu, Alt Pirineu (Festival Dansaneu)

30.07 - Benidorm, Alacant (Low Festival)

03.08 - Alhaurín de la Torre (Alhautor)

04.08 - Son Rías Baixas (Bueu, Galícia)

05.08 - Santander (Festival Santander Music)

10.08 - Pornichet, França (Festival Renc'Arts)

13.08 - Budapest, Hongria (Festival Sziget)

16.08 - Ginebra, Suïssa (Festival Musiques a Été)

02.09 - Alcalá de Henares, Madrid (Festival Gegant)

29.09 - Truenorayo Fest, València

 

Queralt Lahoz és, sens dubte, una de les sensacions musicals dels darrers anys al nostre país, i ara també més enllà de les nostres fronteres. Recentment guardonada amb un dels prestigiosos premis Music Moves Europe 2023, atorgats per la Unió Europea, es postula com una de les artistes amb més present i futur de tota l'escena nacional, abanderant una de les propostes musicals més trencadores i atractives del moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario