miércoles, 20 de septiembre de 2023

La cantant Laura Simó amb el trio del gran Tete Montoliu presenten el disc “Toguether Again”

El passat 21 de setembre va sortir a la venda el disc de la cantant Laura Simó amb el trio del gran Tete Montoliu  “Toguether Again” (editat per SWIT RECORDS) 

L’enregistrament recull l’actuació en directe del trio habitual de Tete Montoliu dels seus darrers quinze anys, amb Horacio Fumero y Peer Wyboris, i la cantant Laura Simó amb qui van girar sovint aquells anys. El concert va tenir lloc al festival de Calella de la costa al setembre del 1994 i és l’únic testimoni enregistrat que ha quedat d’aquelles gires. En ell podem escoltar un Montoliu amb el seu so tan característic, jugant entre la generositat i creativitat continua de les seves idees i la tensió dels silencis i sorpresa de les seves intervencions harmòniques que ens recorden molt al seu admirat Monk, amb qui tant es va identificar els darrers anys.

Al seu costat, la cantant Laura Simó, emergeix amb molta seguretat i força demostrant que en aquell moment ja estava prou madura per a assolir el repte de tocar amb aquest trio.

L’enregistrament ens permet també de escoltar àmpliament el desaparegut bateria Peer Wyvoris i el contrabaixista Horacio Fumero amb forces espais de lluïment per a els dos. El repertori s’integra de estàndards que triaren entre Montoliu i Simó, i inclou, com a bonus track, una versió en duo del Lush Life de Strayhorn, enregistrada en altre concert, a Oviedo al Juliol del 1995, que hem volgut incloure, dons es tracta del tema que Montoliu li va posar a la laura com a condició per a poder cantar jazz amb ell.

El periodista PERE PONS, que recentment ha publicat el llibre ROUND ABOUT TETE, és l'encarregat de portar la producció dels concerts de presentació de TOGETHER AGAIN

CONCERTS DE PRESENTACIÓ

- 14 d’octubre ESPAI TER Girona

- 27 d’octubre AUDITORI DE LA ONCE (Festival de Jazz) Barcelona


No hay comentarios:

Publicar un comentario