jueves, 5 de octubre de 2023

Joan Miquel Oliver presenta Electronic Devices

 


Electronic Devices (Oigo Discos, 2023) és el setè LP en solitari de Joan Miquel Oliver, que sortirà a la venda aquest proper divendres 6 d'octubre i del qual ja estan previstos alguns primers concerts de presentació en el 2023. El cantant i guitarrista mallorquí convida al públic a un viatge pop que explora els dos extrems del gènere i un llarg espectre de mitges tintes. L’àlbum -del qual s'han fet fins ara dos avançaments: Robot mayordomo i Siento Feelings- inclou temes des de l’experimental 50 euros, que és una cançó construïda damunt d’un audio de Whatsapp que el seu amic Javier Dalmau li va enviar per explicar com havia trobat un bitllet al carrer i que, alhora, recorda el treball instrumental dodecafònic que Oliver va publicar en plena pandèmia; fins a la Viutantera Barra lliure, que es tira de cap dins la més típica cançó pop de caixa de ritmes i sentiments senzills.

El guitarrista i compositor d’Antonia Font va presentar el passat 6 d’octubre aquest disc de 10 cançons, amb portada dissenyada per la pintora Cinta Vidal (https://cintavidal.com), que abraça un ventall elèctric i variat, sòlid i coherent, amb la determinació de dur a les més altes esferes estètiques el gènere pop, és a dir, la música popular moderna.


Primers concerts de presentació

Per presentar el nou LP, Joan Miquel Oliver ha anunciat les primeres dates que formaran part de la nova gira. Començarà a Porreres (Mallorca) l’11 de novembre, continuarà el 25 de novembre a Barcelona, al Cruïlla de Tardor, l’endemà 26 de novembre al Loco Club de València i finalitzarà el 8 de desembre al Nell’s de Londres

 

Sobre Joan Miquel Oliver

El músic i escriptor nascut a Sóller l’any 1974 és compositor, lletrista i guitarrista del grup Antònia Font. Paral·lelament, ha fet carrera en solitari i ja fa més de 15 anys que volta pels escenaris amb discs com Surfistes en càmera lenta (Blau, 2005), Live in Paris (2006), Hansel i Gretel (2007), Bombón Mallorquín (2008), Un quilo d’invisible (2013), Pegasus (2015), Atlantis (2017) i Elektra (2018), Aventures de la nota La (2020), aquests quatre últims amb il·lustracions d’Albert Pinya.

Com a compositor i productor musical, ha treballat amb artistes com Jaume Sisa o Albert Pla, i ha col·laborat en projectes per a la televisió i el cinema. Oliver és llicenciat en filosofia per la UIB i ha publicat el poemari Odissea trenta mil (Lleonard Muntaner, 2002), del qual ha fet una versió musicada amb la formació Drogueria Esperança; la novel·la El misteri de l’amor (Empúries, 2008); l’edició facsímil de documents personals Quadern 2008 (Empúries, 2009); l’obra de teatre Un quilo d’invisible (Empúries, 2013); la biografia novel·lada de l’escalador mallorquí Miquel Riera Setembre, octubre i novembre (L’Altra Editorial, 2014), i la novel·la Alexandra Schneider und ihr Casiotone (L’Altra Editorial, 2018).

No hay comentarios:

Publicar un comentario