domingo, 15 de octubre de 2023

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, enregistra un CD "Fa 660 anys"del compositor barceloní Salvador Brotons

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, enregistra un CD del compositor barceloní Salvador Brotons que ha sortit el passat 27 d’octubre.

El CD està compost per vuit sardanes i una obra amb percussió. Serà el primer disc monogràfic de l’autor, compositor destacat del panorama Català on el mateix autor ha escollit títols emblemàtics del seu repertori. 

El títol de l’enregistrament és “Fa 660 anys”, fent referència a l’obra per a Cobla ampliada amb una tercera trompeta i percussió. Aquesta obra està dedicada a la creació de la Generalitat de Catalunya.

Salvador Brotons va néixer a Barcelona en una família de músics. Va estudiar flauta amb el seu pare i va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Barcelona, obtenint els títols superiors de flauta, composició i direcció d’orquestra. El 1985 va ser guardonat amb una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units, on va obtenir el seu Doctorat en Música de la Florida State University.

Com a compositor ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat diversos guardons, entre ells el Premio Orquesta Nacional de España (1977), el premi Jove d’Or (1980), el Premi Ciutat de Barcelona (1983 i 1986), el Southeastern Composers League Award (1986), The Madison University Flute Choir Composition Award (1987) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991). Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CD, tant a Europa com als Estats Units.

Al nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” (1997-2001 i 2009-2013), l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002) i la Banda Municipal de Barcelona (2007-2018). Des de l’any 1991 dirigeix la Vancouver Symphony (Estats Units) i, actualment, és també el principal director convidat de la Banda Municipal de Barcelona. Com a convidat ha dirigit diverses orquestres a Israel, Alemanya, Xina, Bèlgica, Corea, França, Itàlia, Mèxic, els Estats Units i al nostre país. A més, compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És professor de direcció d’orquestra i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

L’any 2020 va ser distingit amb el Clark County Arts Commission Lifetime Achievement Award pels seus anys al servei de la comunitat artística de SW Washington.


No hay comentarios:

Publicar un comentario