sábado, 25 de noviembre de 2023

Daniel Sàez ens presenta el llibre-disc "El llautó"

Daniel Sàez ens presenta el seu últim treball, el llibre-disc "El llautó". Aquest és el novè treball del músic barceloní, el qual aposta per la sonoritat folk amb un to líric i irònic a l'hora de bastir les seves cançons. En les harmonies es combina la sonoritat de la música tradicional -més en l'essència que no pas en la forma-, amb les aportacions genuïnes del mateix músic.

"El llautó" és un llibre disc de 14 cançons, i n’és el fruit de quatre anys de composició. A més a més de compondre les cançons, el músic ha fet les funcions d'edició i producció del disc; i, pel que fa a la part visual, ha realitzat 25 dibuixos que s'inclouen en el llibre disc en què, també, n’ha maquetat el seu disseny.

En la part de textos -en llengua catalana-, hi trobem dos poemes de l’Elena Sixto musicats i una dotzena de textos de collita pròpia en els quals també hi ha referències literàries en els seus continguts. L’empremta dels músics Nacho López i Roser Alemany ha contribuït, gràcies a la seva implicació i bagatge en els arranjaments, a assolir el so folk desitjat. A més a més, s’ha comptat (en la gravació) amb la participació del poeta i músic Miquel Àngel Marín en les parts de clarinet. El músic i productor Héctor Xiqués (Onasound), s’ha encarregat de la postproducció, mescla final i mastering del disc.


Recorregut d’El llautó

El primer repertori d’El llautó guanyà el premi Ebremúsik l’any 2018, i es va presentar en solitari a la plaça Major de Tortosa dins de la programació de la festa Major de Tortosa. El següent any, 2019, l’autor presentà noves cançons d’El llautó amb el segell discogràfic El Mamut traçut en col·laboració amb Hidden Tracks Records: Com els primers; El camí, i El último día de nuestras vidas que conté dos poemes musicats, A todos de l’artista Josep Grifoll, i El último día de nuestras vidas de la llibretera, activista i poeta de Santa Coloma de Gramenet Ana Navío. Cal destacar que la cançó El camí (poema d’Elena Sixto, musicat) va ser una de les cançons que en Lluís Llach va seleccionar pel Certamen Terra i Cultura – en l’edició de l’any 2020-, que atorga el Premi M. Martí i Pol a la millor cançó adaptada a partir d’un poema en llengua catalana. Algunes cançons d’aquests disc han estat presentades en directe (en formació de trio), en el Teatre Metròpol de Tarragona dins del festival Híbrida que organitza l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (A.E.L.C.). En el marc del festival Barnasants 2022 es presenten les cançons d’El llautó a la sala Harlem.


Daniel Sàez Berral (Barcelona, 1975)

És un músic que començà la seva carrera musical en solitari l’any 2007 amb l’àlbum

Fàbrica, i des de llavors ha incorporat en cada un dels seus discos diversos estils musicals i

diversificat la temàtica de les seves cançons. En aquest llibre disc que ara us presentem, el

músic es presenta emprant diverses màscares, en les quals s’entrelluquen vivències

personals a través de personatges i situacions efímeres.


Fàbrica Lp, 2007

Virivium Lp, 2009

A la taverna Ep, 2011

Deixa-ho córrer, mala bèstia! Poemes de Jordi Pope. Lp, 2013

Vist des del fangar Ep, 2016

Com els primers (El mamut traçut, 2020) Senzill

El camí (El mamut traçut, 2020) Doble senzill

El último día de nuestras vidas (El mamut traçut, 2020) Doble senzill

El llautó (C.E.A, 2023) Llibre disc de 14 cançons amb els textos inclosos i 25 dibuixos.


LA BANDA

Roser Alemany: Contrabaix, flauta travessera, pandero quadrat i veus.

Nacho López: Violí, mandolina, palmes, pandereta i veus.

Daniel Sàez: Guitarra espanyola electrificada, teclat i veu principal.


Daniel Sàez porta a escena el llibre disc El llautó. El llautó és el darrer treball del músic

barceloní, el qual aposta per la sonoritat folk amb un to líric i irònic a l'hora de bastir les

seves cançons. Oferirà aquestes cançons en format de trio, amb els músics Nacho López al

violí, la mandolina i les veus, i Roser Alemany al contrabaix, la flauta travessera i les veus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario