sábado, 25 de noviembre de 2023

Tu No Existes ens presenta el EP "Ubicación Actual"

Després de tres singles on naveguen per l'electrònica, l'indie i el pop, Tu No Existes publiquen aquest divendres el seu nou EP, 'Ubicación Actual'.

"Código Abierto", el primer avenç que juntament amb un vídeo en directe la banda publicava aquest estiu, ja deixava clar amb versos com ''M'he deixat el cor obert perquè puguis entrar'' el que seria el storytelling de ‘Ubicación Actual’, un treball més emocional en què la parella creativa que formen el productor de Barcelona Edu Montoya i l'artista gràfica navarresa Lidia Anaut demostren seguir navegant amb originalitat pels sons més contemporanis del pop.

A l'equilibri entre beat i guitarres de l'anterior li segueix ‘‘Pon tu Nombre Aquí", una cançó que bé podria ser la combinació ¿impossible? de la Oreja de Van Gogh dels inicis produïts per Daft Punk. una cosa profunda i tu eres igual” trobem una nova declaració d'amor a les persones que intenten treure un projecte artístic endavant, bandera amb què el duo va provar sort a la recent anunciada selecció del Benidorm Fest 2024.

En el seu darrer single "Vamos a Probarla" un tall que pot recordar als primers The XX i obre el seu so cap al dream pop més eteri, trobem frases com  “tienes magia dentro, más de la qué crees” que conviden l'oient a trobar la inspiració en el dia a dia, servint d'avantsala per al tancament de l'EP "Tierra Interior (ubicación actual)". Una cançó que compta amb la col·laboració en la veu de la prometedora artista Janire i que bé podria estar al repertori de bandes com Cupido, complint tots els cànons per ser un dels himnes pop de la nova onada.

Originalment inclosa al seu disc debut ('Tercera República', 2018) i amb una lletra inspirada en la poesia del francès Boris Vian autor d'obres com‘Lobo hombre en París’ o ‘La Espuma de los días’, "Tierra Interior (ubicación actual)" és una declaració d'amor que evoca el missatge de cerca de l'autoconeixement a través de l'experiència amb els altres. Viure per sobre de tot, acceptar els riscos de mostrar vulnerable en un món que també és vulnerable. La cançó està produïda íntegrament pel grup i com la resta de l'EP compta amb la participació del músic Roger Torralbo que ha deixat de formar part de la cara visible del projecte encara que hi continuï col·laborant com a músic i essencialment amic. Les quatre cançons han estat masteritzades per Yves Rousell (dani dicostes, La Bien Querida) i mesclades pel valencià fffflashback, habitual de Tórtel, amb què el grup ja va treballar en el seu segon àlbum 'Futuro Perfecto Futuro' (2021). Disc amb què Tu No Existes va irrompre definitivament com una de les noves propostes més interessants de la música indie cantada en espanyol, tant aquí com a Mèxic i Llatinoamèrica.

Tierra Interior (ubicación actual) serveix així d'auto reivindicació de la trajectòria del grup, que amb aquest nou EP segueix afegint bones cançons, singularitat, frescor i sobretot motius per fer el salt a la primera línia de les bandes espanyoles el 2024.

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario