domingo, 21 de enero de 2024

"ÀNIMA-L" és el tercer treball de la violinista i compositora Coloma Bertran

"ÀNIMA-L" és el tercer treball de la violinista i compositora Coloma Bertran.

Un EP amb quatre peces originals que formen part del seu nou espectacle en format solo, on desgrana emocions pures i posa en valor el plaer de fer música i la seva capacitat per acompanyar els diferents processos de vida. 

El disc representa una petita mostra del nou espectacle que només es podrà viure sencer en directe i que vibra amb totes les influències que han anat forjant la seva ànima musical, combinant com pocs la disciplina clàssica, la solidesa de les músiques d'arrel i l'audàcia de l'avantguarda. Coloma Bertran fa una clara aposta per una sonoritat híbrida, sense barreres de gènere ni d’època, on hi conflueixen elements com el violí amplificat i processat amb pedals de loops i efectes, un sintetitzador i l'experimentació amb harmonies vocals.

Coloma Bertran ens convida a viatjar pel seu particular univers, a través de la seva música. El directe compta amb una posada en escena singular, molt cuidada i dirigida per Montse Rodríguez.


Dades tècniques:

Composició, interpretació i producció: Coloma Bertran.

Violins, sintetitzador i veu: Coloma Bertran.

Enregistrat a l'Espai Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic, el març de 2023.

Tècnic de so: Jordi Castaño.

Suport tècnic: Jordi Sunyer.

Coordinació tècnica: Marc Pérez.

Amb el suport de l’Ajuntament de Vic.

Foto de portada: Cris Romagosa.

Disseny de portada: Coloma Bertran.

Suport tècnic: Sara Alonso.

Booking: Glòria Castellví.


Vídeos:

Operador de càmara: Marc Camps.

Edició: Arnau Berbel.

Suport tècnic: Jordi Sunyer i Marc Pérez.


Concerts / en viu:

Directora d'escena: Montse Rodríguez.

Il·luminació i so: Dani Isern.


Concerts:

26/01/2024 Sala La Canal, Tona (estrena).

24/02/2024 FebreFest, Blanes.

14/03/2024 L'Ateneu, Sant Cugat (+ masterclass).


Coloma Bertran

Violinista i compositora nascuda a Vic (Osona), eclèctica i d'instint improvisador que ha desenvolupat un llenguatge personal i creatiu. Actualment es troba en plè desenvolupament artístic, treballa de manera entusiasta en la composició i compagina actuacions, enregistraments, col·laboracions multidisciplinars i docència. Recentment ha rebut dos guardons per la musicació del poema “Desolació” al certamen Sentir Fuster 2023 i l’accèssit Ramon Muntaner del certamen Terra i Cultura 2023

Amb una llarga trajectòria com a intèrpret, ha col·laborat amb diversos artistes com Elena Gadel, Kiko Veneno, Les Violines, Obeses, Fundación Tony Manero, Arnau Tordera, Sabor de Gràcia, Guillem Roma o Gemma Humet, entre d’altres i el projecte Càntut de Belda & Sanjosex amb qui van rebre el Premi Enderrock de la crítica a millor disc Folk 2016. Ha participat en més de trenta treballs discogràfics, tres dels quals al seu nom “Nocturns i diamants” (2020) i “Principis” (2022) i Ànima-l (2024).

Com a compositora algunes de les seves obres es publiquen al "Recull de partitures del Curs Rural" (2012) i ha editat el llibre de partitures i material didàctic “Nocturns i diamants: Partitures i arranjaments per a violí, violí i veu, looper i conjunt“ (2022). Ha creat la música per a diversos espectacles de dansa, teatre i poesia. Els més recents són: “Homenatge a Gabriel Ferrater” (UVic-UCC, Fundació Atlàntida, Casino de Vic, 2022), “El poble que dansa” de l'Esbart Dansaire de Llinars amb el suport del Pla d'impuls a la dansa d’arrel de la Fira Mediterrània de Manresa (2023), “Homenatge a Jaume Pérez Muntaner” (2023), l’espectacle-recital “Les clares paraules” amb Ernest Villegas i la Fundació Miquel Martí i Pol, espectacle-recital “Raquel Santanera i Coloma Bertran”. (2023). 

Des del 2010 imparteix diferents tallers sobre músiques improvisades, repertori jazz i folk, amplificació, loops i pedals d’efectes per a instruments de corda i “La recerca de la pròpia veu musical”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario