sábado, 10 de febrero de 2024

"Detotarrel" el tercer àlbum de Nour

Nour va ser el segon projecte artístic de Yacine Belhacene. Després de la separació de Cheb Balowski, el Yacine (veu) es va ajuntar amb el Guillamino (programació i teclats) i amb el Rubio (guitarra) per formar Nour, poc després el grup va prendre forma definitiva amb la participació de Olalla Castro (veu, actualment reconeguda poeta) i Pablo Potenzoni (bateria). Amb aquesta formació, l'any 2007, va veure la llum el seu primer àlbum "Papier Mullat".

Un any més tard, amb la substitució de Guillamino per Stèphane Carteaux i la inclusió del baixista Manolo López, el grup publicava el seu segon treball, "En blanc" i actuava a territoris tan llunyans com Algèria, Marroc, Argentina o Mèxic, i finalment el 2009 veia la llum el seu tercer i darrer disc, "Detotarrel".

Aquest treball, realitzat com a eïna linguística amb el suport de la Plataforma per la Llengua i l'Enderrock, va ser distribuït de manera gratuïta per la revista Enderrock i editat exclusivament en format CD, sense ser publicat a les plataformes digitals.

Ara, aprofitant el 20è aniversari de Kasba Music, estem realitzant una tasca de recerca als nostres arxius per tal de fer arribar al públic, i de manera gratuïta, gravacions inèdites, antigues i oblidades. Mensualment, com a complement a la Col·lecció de vinils per commemorar aquests 20 anys, anirem penjant aquestes rareses amb l'objectiu que la nostra commemoració no quedi només en un mer objecte de comercialització.

L'àlbum inclou deu cançons pròpies, totes elles interpretades en col·laboració amb diversos artistes catalans, molts d'ells de procedències diverses. D'una banda trobem cantants de renom com ara Gerard Quintana, Beth Rodergas, Guillamino o Joan Garriga, però de l'altra artistes com Famiya Khan (del grup Shur-Rong), Babacar Gaye (de Black Baudelaire), Nikol Collars (de 08001) o Byron i Llanero (de Unidos por el Flow), àmplia mostra del que era la música que es feia a Barcelona en aquells anys.

Els membres de Nour van fer un grandíssim esforç en aquest projecte i van comptar també amb la complicitat de tots els artistes participants, i el resultat és un emotiu treball que finalitza amb una versió coral de "Venim del nord, venim del sud" de Lluís Llach en la que també participa la coral, avui dia ja abastament reconeguda, Voces y Música para la Integración.

No hay comentarios:

Publicar un comentario