jueves, 28 de marzo de 2024

Pili Cugat & Carlos Lupprian ens presenten "+Aire"

"+Aire" és un espectacle amb un component escènic singular. Pili Cugat fa un viatge interpretatiu per les cançons del disc i una selecció de les cançons més properes a aquest treball de discs antics i futurs. Tot l’espectacle està lligat per un fil argumental que ens condueix a l’emoció i la complicitat.

"+Aire" es un disc, inicien el camí per presentar el nostre treball: "+ Aire". Es un treball amb moltes cançons en castellà, escrites per Carlos als anys 80, que van quedar en un calaix massa temps i que ara, amb la veu de Pili han reviscolat juntament al costat d’algunes cançons noves.

Moltes d’aquestes cançons estan escrites per a un mateix, per tal de poder avançar. Es concep la soledat com aprenentatge on la foscor i la llum es donen la mà mitjançant cançons que miren cap a la vida. Però no tot es recolliment. L’alegria, la sensualitat, la ironia i el sentit del humor estan molt presents en altres cançons del disc.

La cantant i actriu Pili Cugat junt amb el compositor i guitarrista Carlos Lupprian, comencen a treballar plegats a finals del 2015 en diversos espectacles de caire musical i teatral. A mitjans de 2016 creen l’espectacle “Jocs d’Aigua”, un treball on es conjuguen música i poesia, marcat per la natura de les terres de la desembocadura del Riu Ebre. La relació entre la natura i les emocions és el fil conductor que es materialitza en el disc que porta el mateix nom, que surt a finals del 2017.

Durant les presentacions del disc, sorgeixen col·laboracions amb poetes de les Terres de l’Ebre i altres poblacions catalanes, així com molts encàrrecs de musicar poemes. D’aquestes col·laboracions sur el disc “Poesia Amiga” al 2020 a partir de poesies de poetes de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona.

Al 2019 comencen a musicar poemes de l’escriptor Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, que dos anys més tard es materialitzaran en el disc “Cantant al Rector de Vallfogona”. A part d'aquestes cançons creen l’espectacle “Les Minyones del Rector de Vallfogona”. El passat any 2023 ha sigut un dels espectacles escollits per la Generalitat de Catalunya per commemorar el 400 aniversari de la mort del poeta més important del barroc català. L’espectacle ha estat presentat en més de 40 poblacions de tota Catalunya.


INTÈRPRETS

Pili Cugat -Veu

Carlos Lupprian - Guitarra i direcció musical

Nàiade Martínez - Violoncel

+ Opció de percussió



No hay comentarios:

Publicar un comentario