lunes, 4 de marzo de 2024

Ven'nus presenta el seu nou EP: POST-MULLET


El mullet és aquell pentinat que ha ressorgit dels anys vuitanta a la vida social actual, i que moltes han fet servir per ser una moderna més de la ciutat. Segons la generació Z (generació a la qual li molesta que parlin d'ella sense saber, la qual cosa no se li pot retreure a la protagonista d'aquesta nota, ja que en forma part d'ella) cada gran canvi, ve acompanyat d'un canvi de look. 

De la metàfora d’un nou pentinat i una autocrítica generacional, d’això parla Ven’nus, el nom artístic de Valèria N. Saurí, al seu nou EP POST-MULLET. Explica l’aferrament a l’estètica del moment com si es tractés de l’aferrament al present, i la por al pas del temps. També explica com una generació sencera viu volent de tot, sense aferrar-se a res. 

Ven’nus li posa melodia al concepte de la nostàlgia anticipada, que ella mateixa identifica com la mateixa energia que un pentinat mullet. Al final, portes aquest pentinat perquè conceptualment t'agrada. I t'agradaràs, també, en un futur quan pensis en el passat. Això és la nostàlgia anticipada.  

Aquest és el primer treball de Ven'nus ha compost vivint a Barcelona, empapant-se de cada vivència i espai de crear. Això ha fet que aquest EP sigui eclèctic, electrònic i passional, reflectint les èpoques de canvi que l'ha fet viure la gran ciutat, així com del fet de marxar-ne, després de passar per 3 pisos barcelonins i fugir a un poble del Penedès de 900 habitants.  

POST-MULLET és un EP especial, ja que està produït per 7 persones diferents. Ven’nus és qui ha creat des de zero les seves maquetes i les vesteix amb sons selectes i característics. El repte era no perdre l'essència en el procés, i així ha sigut, gràcies a la impecable feina de Vernat, Arnau Vallvé, André Nascimbeni, Jolly Damper i el duet Balma, els coproductors del projecte.  

Comença l'EP "SI M'HAS SEGUIT", coproduït per Ven'nus i Balma. Parla sobre sentir que algú se'n va, i com s'ho pren com una oportunitat per passar pàgina. Aquest tema porta per objectiu abolir l'overthinking -sobrepensar-ho massa tot-. Seguidament, ens trobem amb "TAN LEN", un dels avançaments d'aquest POST-MULLET. "TAN LEN" és la manera de demanar explicacions a allò que sembla impossible. La impotència de saber que tot caurà pel seu propi pes, però, tot i això, anar-se apropant cap al precipici voluntàriament. Ven'nus ens explica en aquesta ocasió la sensació que patim molts humans de ser impulsius i que sigui el que hagi de ser, encara que després toqui posar el fre i fer-ho tot més lent del que esperàvem en un primer moment.  

"T'HI QUEDES", coproduït per Ven'nus, Arnau Vallvé i André Nascimbeni és un missatge de suport. És aire fresc que pretén transmetre la tranquil·litat que dona la confiança en tu, però sobretot en la resta de la gent. Continuant amb la crítica profunda que planteja Ven'nus, evidencia una societat efímera i incerta on la majoria dels vincles solen ser líquids, confusos i ambigus. Reafirma que cal reivindicar la confiança i el fet de deixar-se estimar com un acte de valentia. 

"CAP TROSSET DE MI", un dels altres avançaments de l'EP, expressa el moment en el qual t'adones que l'esfera que engloba la persona que desitges, ja no hi ha cap tros de tu. No hi ha dessuadores, ni mitjons a l'armari. Ni converses, ni sentiments, ni emocions. Res del que havia significat el dia a dia amb aquella persona especial perdura. És el moment de recrear-se en els records. "CAP TROSSET DE MI" explica una realitat, una que ja no és compartida. Impotència i dosis de realitat a parts iguals. En aquesta balada de sonoritats pop, la producció ha anat a càrrec de la mateixa Ven'nus i acabada per Vernat. "CAP TROSSET DE MI" té una germana bessona en format remix, es tracta de "KETAAMBTU / captrossetdemi", coproduïda per Ven'nus i Vernat. Aquest tema deixa enrere la melancolia i interpreta el moment en què, internacionalment i intergeneracional, ens aboquem a la nit i a la desconnexió ràpida -i, a vegades, tòxica- com a remei per oblidar un mal tràngol. Vibrarem amb sonoritats club i una lletra poc entenedora, on el missatge ja no és tan important com sí que ho és el fet d'escoltar-se i anar en sintonia amb el teu propi cos. En definitiva, una oda a l'ànsia de trobar solució als problemes que ens envolten. 

Tanca POST-MULLET "I JAZZ WANT MY G BACK". Ven'nus ha samplejat "KRISPY" de Loyle Carner en aquesta ocasió, convertint-la en una crítica a tots els homes que pugen a una jam session a tocar jazz per lluir-se i reafirmar el seu domini sobre un instrument, buscant així i l'aprovació de la resta. Tot i això, no deixa de fer un missatge d'escalf i reclam –que torni el meu G, el meu estimat-. Un toc d'humor, juguesca i sinceritat per acabar l'EP. 

POST-MULLET reafirma l'art de la paraula de Ven'nus i els seus dots com a productora i artista, tal com es pot comprovar en el videoclip de "SI M'HAS SEGUIT", també estrenat amb el llançament de l'EP. Obra d'Isaac Fluxà, veurem diferents Ven'nus transitant i interpretant el tema, envoltades de pentinats mullet.
No deixarà a ningú indiferent, tampoc, en el seu nou directe, que promet teletransportar-nos a un lloc segur on gaudir de bona música. Es podrà gaudir POST-MULLET a la presentació de l'EP, dins del Lets Festival, el proper 9 de març.

No hay comentarios:

Publicar un comentario