martes, 2 de abril de 2024

Els canaris Baldosa ens presenten el disc "Queriendo Igual"

Els canaris Baldosa fa uns quants mesos que ens mostren cançons del que seria el seu segon EP. Després de publicar  "Problemas de mierda" "Portada de la Súper Pop" i "Trasplante de corazón", per fi arriba 'Queriendo Igual' (Calaverita Records) el seu nou EP en què descobrim l'evolució de Baldosa al llarg de cinc noves cançons .

En aquests cinc nous temes veiem com a cançons en què s'han atrevit a fer un gir cap a un so més canyer i únic, tocant un ampli rang d'estils. L'EP ha estat produït per Rober Acosta (Los Vinagres, Fuego Salvaje) i gravat i barrejat per Raúl Pérez (La Mina Estudios).

De l'aire de nostàlgia romàntica indie-pop del seu primer EP, Baldosa dóna pas amb 'Queriendo Igual' a una nova fase de maduresa: semblen haver saltat del desamor cap a una línia més existencialista, i d'un so més lleuger i juganer a un pes guitarrer i apoteòsic.

Les emocions que es reflecteixen en les lletres ara són més complexes en què es dóna cabuda a la frustració, la crítica social i els desafiaments de salut mental, que contrasten amb missatges positius d'amor, autoacceptació i resiliència enmig de l'adversitat.

En els cinc temes que conformen el llançament trobarem des de les mítiques cançons festivaleres amb “Portada de la Súper Pop”, fins a rock amb aires de shoegaze en cançons com “Barandilla”, una sensible power ballad a “Una lenta”, i tornades i melodies enganxoses pròpies de l'indie rock a “Trasplantament de cor”.

El títol de l'EP, 'Queriendo Igual', està lligat al que expliquen les seves lletres, i deriva d'una frase de la cançó “Trasplantament de cor”, inclosa a l'àlbum. Aquestes dues paraules, Volent Igual, capturen importància de la persistència de l'amor fins i tot en els pitjors moments i representa, en certa manera, el poder d'un amor incondicional com a suport davant de la vida. És una invitació a abraçar la complexitat de les emocions i trobar suport els que ens volen.

El rerefons de tot això també es deixa veure entre línies: aquest EP és una crida a la unitat generacional.

Baldosa aborda manera directa l'esgotament generalitzat i els problemes de salut mental que els afecten a ells de forma personal i també a la seva generació, i ens insta trobar aquest suport mutu enmig de l'adversitat.

Escoltar aquest nou àlbum se sent com anar a prendre cafè amb un amic i explicar-se mútuament les penes, com llegir un diari on s'escriu sense embuts, com una abraçada al teu pitjor moment.

'Queriendo Igual' es publica també en una edició en vinil de 10" a més de totes les plataformes digitals.

Baldosa:

Paula (27, veu i guitarra), Garri (27, baix i cors) i Miguel (24, bateria) formen Baldosa, una banda que sorgeix el 2020 a Tenerife en ple confinament.

Baldosa proposa un so nostàlgic d'acord amb les seves lletres, però que faci també saltar i ballar, i sense deixar de banda idees clarament rock en què els canvis sorprenen l'orella. El grup canari proposa ser la veu d'una generació amb el cor trencat i oferir tornades enganxoses que et faran plorar i cantar a parts iguals.

Al setembre de 2022 Baldosa llança el seu primer EP, 'Baldosa', produït per Rober Acosta, bateria de la banda Los Vinagres. Hi trobem des de l'indie rock que més sona a ràdios i festivals, fins a rock amb aires de shoegaze o una sensible power ballad. L'handicap de la insularitat que moltes vegades condiciona la posada en escena nacional de grups canaris no ha pogut amb aquest quartet que, amb tan sols un EP al mercat, ja han aconseguit conquerir un públic variat de diferents llocs d'Espanya. El secret: Baldosa té un so noranter, amb moltes influències de parla anglesa, però ben portat a l'actualitat musical, carregat de tornades enganxoses i melodies que taral·lejaràs durant setmanes.

Un any després del seu primer EP, Baldosa es prepara per a la sortida del seu segon EP, produït per Rober Acosta i gravat per Raúl Pérez a Estudios La Mina, que veurà la llum a inicis del 2024 i que estarà acompanyat d'una gira de presentació . Womad UK, Sansan, Madblue o Arrecife a Vivo són només alguns dels festivals on la banda canària ja ha presentat les cançons del que serà el seu proper treball d'estudi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario