viernes, 8 de agosto de 2014

Pol Cruells presenta Ràdio Edits

Pol Cruells és baixista dels Amics de les Arts i ho combina amb la seva faceta de cantant i compositor amb el seu projecte més personal amb el que ja ha tret dos discos: Passeu, passeu... (Gorvijac Music, 2011) i Casa i vent (Right Here, 2013)



Ara ha tret un nou EP "Radio edits", un àlbum disponible a iTunes, Spotify i la resta de plataformes digitals; el músic a fet un homenatge a la ràdio i donar la benvimguda a la primavera.
L'artista de Sabadell ha comptat amb la col.laboració especial de Caïm Riba (Pastora) que obre el disc amb dos remixs parits com només ell sap fer: combinant la frescor del ball, el pop i el chill-out amb la calidesa orgànica del folk (es reinventar una cançó de Pol Cruells). Haver concidit durant la infantesa a Formentera ha fet que ambdós músics compartissin aquest escenari ideal en el seu imaginari a l'hora d'escriure cançons i que trobessin un vincle artístic en comú a l'hora de remesclar Gatwick-IBZ (inclosa a Casa i Vent) i "L'últim vol a Formentera" (inclosa a Passeu, Passeu...)

Els segueix una inèdita "Petitíssima Serenata", una cançó primaveral, breu i directe amb aires retro (en la línia dels singles radiofònics dels 60 com Happy together de The Turtles), i també una versió groovy de la cançó de bressol Planxa el matalàs (inclosa a Casa i vent). Ambdòs temes estan produïts per Pedro M. Font recollint l'energia del moment i buscant una sonoritat única i personal. Conclouen "Para-sols de paper" i "Pacífic blau" (incloses a Casa i vent) enregistrades als estudis de Ràdio Arenys sense maquillatge possible: l'ùnica forma de mostrar l'espontaneïtat d'aquells directes i la màgia de la ràdio, un mitja de comunicació vigent i incombustible que ha originat i donat forma al EP.

El Pol Cruells i companyia han fet un gran exercici, reinterpretar cançons ja gravades i donar-li una altre forma, un altre estil i una altre sonoritat amb col·laboradors de luxe. Ha sortit un EP excel·lent que des de la LMALF recomanen fermament. Es un exercici que pocs grups solen fer i que es molt important; creiem que tornar a treure suc, això si de manera diferent, més electrònica i diferent a temes ja fets, és un procés d'auto aprenentatge molt important i enriquidor pel músic.



Petitíssima serenata from Marteta PV on Vimeo.

Més informació: www.polcruells.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario