jueves, 23 de octubre de 2014

Inxa Impro Quartet



Inxa Impro Quartet és un quartet que fa una nova proposta a la música tradicional i als seus gèneres de ball. Així doncs, a partir de les estructures formals d'aquestes músiques s'obren nous espais per a la improvisació: mantenint l'essència de cada ball però creant instantàniament noves melodies, amb una marcada aposta per un ús d'un llenguatge i unes harmonies més modernes: creant així un marc incomparable pel ball. Tenen espais generosos per a la improvisació i afegint el so d'una gralla molt dolça a un trio de guitarra, contrabaix i bateria. Els integrants del grup són Manu Sabaté (gralla, clarinet), Arnau Obiols (bateria), Marc Figuerola (guitarra) i Joan Tomàs (contrabaix). Són guanyadors del VI concurs SONS de la Mediterrània.
IIQ és la síntesis del projecte final de carrera de Manu Sabaté, llicenciant en el Grau Superior de Gralla a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) que planteja precisament això, la improvisació a partir de materials tradicionals.

Han actuat a la Fira d'Arrel Tradicional Mediterrània de Manresa, al Jamboree, al CAT dins del tradicionàrius, FIMPT Vilanova...
Nosaltres farem esment sobretot a la novetat, el "Kind of trad" on amb un disseny en blanc i negre es demostra el poliment d'aquesta banda i la perfecció amb 3 temes composats per Manu Sabaté i un per Heura Gaya i un altre per Marcel Casellas. Tot una experiència que barreja la tradicionalitat de la gralla, la improvistzació del jazz i la vida i energia de la música moderna.
Anteriorment la banda havia tret "All that trad" un disc on trobavem masurques, rumbes, balls pla, swing....
Des de LMALF recomanem totalment aquest grup i us animem a veure els seus concerts i escoltar amb atenció els discs d'aquesta experiència única i inigualable. Amb la singualitat de la guitarra clàssic, el baix del món del jazz, una bateria polifacètica i una gralla virtuosa Inxa Impro Quartet es converteixen en un grup emergent a tenir molt i molt present. 




Us deixem amb un tastet:


No hay comentarios:

Publicar un comentario