lunes, 17 de noviembre de 2014

PONENT ROOTS FESTIVAL: FESTIVAL DE MÚSIQUES NEGRES DE LLEIDA


Durant els dies 21, 22 i 23 de novembre, es celebrarà la 3a edició del Festival Independent de Músiques Negres de Lleida: Ponent Roots Festival.

Un festival organitzat per Oriol Ferre i Eduard Blasi, que pretén, posar el nom de la ciutat de Lleida dins el panorama musical i els circuits d’events musicals de la península.

Després de dues edicions amb gran èxit de convocatòria de públic, arriba una tercera edició, on fins a

un total de 10 artistes realitzaran un total d’11 actuacions.

El festival, estarà dividit en 3 jornades, amb la següent programació:


DIVENDRES 21 DE NOVEMBRE:

Lloc de celebració: EXIT by Cotton Club (ctra. Viehla km 0'7 Lleida).

Programació: Los Mambo Jambo (Bcn), Al Supersonic & the Teenagers (Granada), A4 Reggae Orchestra (Bcn) i dj Txarly Brown.

Preus: 13€ anticipada, 15€ taquilla

Hora inici: 23h

Aquesta, és la nit estrella del Festival, on els 3 grups programats arriben a Lleida, en un moment brillant i gran estat de forma, Los Mambo Jambo, arribaran a Lleida, després de realitzar una gira que els ha portat a Alemanya, Bèlgica i Holanda, en una gira interminable que els fa ser ara mateix una de les bandes amb millor directe i resposta del públic. Al Supersonic, venen directament desde Granada per participar al Ponent Roots Festival, aquesta és una banda assídua a les programacions o festivals
d’aquest ampli món que és la música negra. A4 Reggae Orchestra, és una aposta dels organitzadors, ja que son una banda jove i emergent, i volem amb la seva participació, donar-los una espenta per entrar als circuits de concerts. DJ Txarly Brown, és un referent i pioner dins l’escena catalana, una pesa clau que ha col·laborat com dissenyador i promotor musical en moltíssims grups com The Skatalites, New York Ska Jazz Ensemble, Prince Buster...i un llarg etc, vindrà amb la maleta carregada de vinils de soul, funk, reggae, surf, r’n’b, etc.

DISSABTE 22 DE NOVEMBRE:

Vermut & Soul:

Lloc de celebració: Beat Cafè i Soul

Programació: Cisco ksl (Bcn) i Natty Bo (UK)

Entrada: gratuïta

Hora inici: 12h

Al migdia, i amb entrada gratuïta, organitzem una punxada, en horari diürn, i oberta a tothom. Cisco
KSL, membre dels ja extingits Ponent One Sound, realitzarà el warm up a l’artista estrella i internacional d’aquest any, el polifacètic artista anglès Natty Bo, membre i líder de les bandes Ska Cubano i Top Cats, ens delitarà amb una sessió de vinil, on els swing, l’ska, el hard bob, el jump blues i el soul seran els protagonistes, una ocasió única i diferent de gaudir d’un artista de renom internacional a la nostra ciutat, ja que està immers en una gira que el durà també a Madrid, València i Barcelona.

Ponent Roots surt de Lleida:

Lloc de celebració: Cafeteria Slàvia

Programació: A4 Reggae Orchestra

Entrada: gratuïa

Hora inici: 00h

Per primer any, el Ponent Roots, surt de la ciutat de Lleida, i coorganitza conjuntament amb la Cafeteria Slàvia, un concert amb el grup A4 Reggae Orchestra a Les Borges Blanques.

DIUMENGE 23 DE NOVEMEBRE:

Lloc de celebració: EXIT by Cotton (ctra. Viehla km 0'7 - Lleida)

Programació: The Murphies (mataró), Sanbanyi (Lleida), DJ Oriol Rosell (Lleida) i la companyia Tombs Creatius (Bellpuig)

Entrada: 6€ (5€ als membres del Club Banyetes)

Hora Inici: 17h

L’organització, continua apostant per apropar la música negra al públic familiar, en aquesta ocasió,
programant diferents propostes estilístiques per a que gaudeixin menuts i grans conjuntament. El grup lleidatà Sanbanyi oferirà un concert de percussió africana, un concert pedagògic i tribal, on ens expli-
caràn el significat de cada una de les cançons i el perquè en els seus orígens, per aquesta especial ocasió les acompanyaran un grup de dansa, que ens escenificaran els balls i danses tradicionals que acompanyaven cada un dels ritmes originals. The Murphies, ens arriben a Lleida per primer cop, per interpretar el seu darrer Ep, il·lusionats de poder-ho fer davant un públic de totes les edats, Oriol Rosell, ens oferirà una sessió en format vinil, carregada de sons calents, com el soul, el funk, el latin o el boogaloo. Per arrodonir, i per 3er anys seguit, la companyia de jocs creatius i educatius, Tombs Creatius, ens tindrà preparada una instal·lació de jocs pedagògics, per a jugar conjuntament pares i fills.

Amb aquesta 3a edició, l’organització, espera consolidar aquest Festival, que a dia d’avui i amb únicament dues sessions celebrades, ja és un referent dins l’escena, aconseguint fer venir a Lleida, públic de Navarra, Barcelona, Tarragona, Huesca i Zaragoza.



`





Més informació:

www.ponentroots.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario