sábado, 14 de febrero de 2015

Entrevistem a Halldór Már

Halldór Már Stefánsson, nacido en Reykjavík (Islandia), ha sido músico desde pequeño, cuando le daba a las ollas y sartenes de su madre en un pequeño pueblo de Islandia. En 2004 colabora en el disco "Amb les mans" del compositor y guitarrista Eduard Rodés interpretando una pieza llamada "La Luz". En 2006, Halldor Mar y Rodés vuelve a colaborar interpretando el tema "Al Iskandariyah".En 2009 se edita su primer álbum en solitario, Simple,. Halldor Mar es también miembro del grupo Wiggum, que tras su formación en 2009, edita en 2010 su primer álbum Sintón Nisón ama a Nifú Nifá, con Cacho Salvador (de "Extraperlo") como productor.En 2014 edita Winds (Amantes Records). En este álbum junto  a Toni M Mir como productor  recupera diez temas fundamentales de la nova canço catalana versionándolas al inglés.


1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Des de ben petit ja feia música picant paelles i cassoles de la meva mare. La guitarra sempre era el meu instrument preferit encara que no va ser fins als 12-13 anys que vaig començar a estudiar-lo de veritat. El fet de cantar va sorgir com una necessitat d’expressió després de molts anys estudiant i tocant la guitarra. La meva motivació? Doncs compartir allò tan emocionant i meravellós que és la música.

2. Com es crear el projecte “Halldor Mar”? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte es es va fer a casa, amb la guitarra a les mans i amb ganes de crear cançons, una cosa que sempre m’ha fascinat. Amb el temps vas buscant llocs on tocar, fent versions (covers) i després et llences a gravar un disc amb material propi.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se?
Fins al disc “Winds” tot ha sigut mitjançant xarxes socials. Des de Myspace fins a Facebook i Twitter. Després, la cosa s’ha anat professionalitzant més.

4. Tens pensat gravar disc?
Sempre! Després de gravar un disc ja penses en el següent.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
No ho sé, pot ser una proposta fresca, diferent…

6. Com definiríeu la teva música?
Pop-folk, a vegades acústic a vegades més elèctric.

7. Com us plantegeu la nova gira o el que queda de l’any? 
Hem estat tot l’estiu i la tardor presentant el disc “Winds”. Ara hi ha una mica de descans.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Com a músic tinc un bon record dels concerts del festival Pròxims i d’haver tocat a la sala 1 del Razzmatazz amb Wiggum.
Com a espectador el de Fleet Foxes a l’Auditori o els Pixies al Poble Espanyol. Encara que recordo veure Rage Against The Machine a Islàndia que va ser una passada i, també, veure els Sugarcubes abans de ser mundialment famosos.

9. Quines són les vostres influències musicals? 
De molts llocs diferents. Des dels Beatles fins a Tom Waits. Des de Lou Reed i David Bowie fins The Cure i The Pixies. Des de Nick Drake fins a Damien Rice…

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
A nivell internacional, Rodríguez. A nivell més local, Joana Serrat.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
El Palau de la Música Catalana, Palau Sant Jordi, Albert Hall, Madison Square Garden, l’Estació Internacional del Espai…

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
És important moure’s molt. Ser actius en les xarxes socials i intentar fer coses noves, originals.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Moltes coses: Composar, versionar i interpretar en directe; ensenyar-la a alumnes amb ganes d’apendre; la manera com es mou en la gent; com crea cultures, moviments socials.; com arriba a emocionar-te éssent una cosa tan abstracta…

No hay comentarios:

Publicar un comentario