martes, 16 de junio de 2015

Entrevistem als Morgan Jr que ens presenten el seu segon disc Debbie

MORGAN JR, neix a Barcelona un 11 de setembre de 2011, com a projecte per tocar en públic una serie de cançons fetes a foc lent,  per Jordi Castillo, Cantant i Guitarra del grup, en un format electro-acústic, al que en poc temps, es comencen a implicar diversos músics donant forma a un primer treball autoeditat titulat Fa Fum(2012), seguit d´un E.P (Ni Ase Ni Bèstia,2014), que els obre les portes a QUIMERA RECORDS, discogràfica amb la que el grup, tancant files en la figura de Ramon Neira, Bateria i cors, i de Jose Galbis al baix i teclats, aporta ja un só característic i distintiu, plasmat en PERTH (2014), i tot fa uns dies, en DEBBIE, el seu darrer treball fins al dia d´avui.
Guitarres molt distorsionades, impactant secció rítmica, i baixos amb un grau de fuzz considerable, sonen com a ingredient d´un só marca de la casa, entre temps ràpids, i mig temps densos, pretext per explicar històries mes grans que la vida, cantades en català.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Imagino que com tothom, a una certa edat (16 anys en aquells temps, ara potser s´ha adelantat l´edat en tot), tens la necessitat d´expressar una serie d´inquietuts, de trets distintius i a la vegada de fer d'animal gregari i mirar de copiar els teus Deus, crec que ara la juvent està mes interessada en altres disciplines, o simplement, amb la Play ja omple del tot la seva imaginació, però en el moment que ens va tocar a nosaltres, doncs mira...el tema era voler ser una estrella del rock, viure com ells i els seus excessos, i els seus calers i les seves farres, res era mes poderòs que tenir una guitarra penjada a totes hores, t´ajudava a escapar dels problemes típics d´adolescent.

2. Com es crear el projecte “Morgan Jr”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte es crea per la necessitat de no deixar massa temps la guitarra arraconada, de no deixar massa temps uns temes aparcats a l´armari, així que després d´uns anys de semi-inactivitat musical, almenys d´uns anys sense pujar als escenaris, es busquen una sèrie de concerts per contactes dins del “mundillo”, i es comença a fer concerts amb el nom de Morgan, que al veure que ja estava agafat (actualment torna a estar lliure), es canvia a Morgan Jr, per diferenciar-lo una mica. El nom surt sense pensar, a primeres i perquè si, inconscientment, una practica que hem continuat portant a la pràctica en tots els títols dels nostres treballs i de molts títols de les nostres cançons, no som de pensar massa amb això suposo. El grup som un trio amb funcions de sextet, Jordi Castillo, veu i guitarra, Ramon Neira, Bateria i Cors, i Jose Galbis, Baix i Teclats. Tots tenim ja una dilatada experiència musical i hem estat involucrats amb molts projectes amb millor o menor fortuna. I el grup evoluciona ràpid, la veritat es que "calers" no hem vist gaires, però d´evolució un munt,  som un grup que no para, tenim  l´agenda plena gairebé cada setmana, i un munt de ganes de fer coses, però el temps es el que es, la projecció del projecte es la que es, i això fà que anem setmana a setmana i mes a mes. Ara...no fa ni deu dies que ha sortit l´últim disc nostre al mercat i ja tenim un grapat de cançons al multipistes per treballar per a l´any vinent.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el disc “Debbie”? D’on surt aquest nom?
No ens podem queixar de res actualment, la veritat es que la gent s´ha portat força força bé amb nosaltres. Començant amb la discogràfica, Quimera Records (Jaume), que ens ha fet el contracte a mida, ha entès que volíem fer i com, i s´ha afanyat per tenir el disc quan abans millor al carrer, seguint per els estudis Infusiones Musicales del Masnou (Jordi Colomer), que ha fet un esforç d´agrair , per ajustar-se als nostres horaris i al pressupost que teniem, a part de ficar-li bon "carinyo" al projecte, també els col·laborador, en More no sols ens fica uns teclats, si no que ens deixa la seva Martin acústica, a l´Sloppy el truquem a Florida i li diem, nano, tenim una cançó que li falta un no se que, i ell, gairebé a temps real, ens grava unes pistes de teclat i ens les envia per mail, i les insertem i la cançó ja te màgia, i tot amb 8 hores de desfàs horari entre l´estudi i casa seva...i a sobre va i ens regala el videoclip de "Les Linies dels Avions", i el Jaume Arboledas a part d´unes veus, va portar un berenar exquisit...no se...tothom collonut la veritat.
 
4. Com us heu promocionat com a grup?
Aquí ve una d´aquelles coses que abans parlàvem, l´evolució. I aquest cop, l´evolució ve donada per el contacte que fem amb Marina Sabaté, la nostre mànager. Es cert que abans estàvem amb el management de Quimera Records, que tot i no ser exclusiu nostre, si donava sortida als grups del segell, i també es cert que anem fer una pila de concerts amb ells l´any passat, alguns de força interessant, però des de el contacte amb la nova mànager, la veritat es que no hem parat. Estem tenint un ritme d´una, inclús dos actuacions semanals en aquests primers mesos de presentació de Debbie. Mireu https://www.facebook.com/somelsmorganjr que estareu ben enterats de tot el que passa, i com et deia, per mitjançà d´ella, doncs estem apareixent en un munt de mitjants, ràdios, inclús tocant en directe a Enderrock TV i treient el cap a alguns festivals...molt contents amb la seva feina, coneixem perfectament el difícil que es que avui en dia, algú, programi rock a la seva sala i a sobre pagui per això, i poder anar aconseguint-nos feina estable de forma continuada, la veritat no te preu.
També ens ha ajudat a promocionar el grup, i no sé si els coneixereu...un blog de música emergent, anomenat "La Musica Amanseix Les Feres", es un gran blog que seguim a diari, si no el coneixeu, feu una ullada i ja em direu....jajajajaja.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu panorama musical a Barcelona? 
Desgraciadament no existeix cap panorama. No ho dic des de un cert ressentiment...com jo no estic dins...doncs no hi ha panorama...no, no es això.  Agafa a 10000 persones menors de 35 anys... a          l´atzar...i pregunta quins son els seus gustos musicals i que grups els agrada, fes-ho a la plaça Catalunya per exemple, i veuràs el panorama real de la musica Catalana a Barcelona. Si parlem de la música de trinxera, dels invisibles, dels sempre emergents, aquí si que veig un gran nombre de gent dient coses interessants que desgraciadament poca gent escoltarà.

6. Com definiríeu la teva música?
A nosaltres ens agrada pensar que es rock distorsionat. Cada vegada mes, en entrevistes i tal, ens diuen que fem un só de rock dels 90, ok, doncs també ens val.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Realment no parem...segons el dia que surti aquesta entrevista publicada, estarem en un lloc o altre, així que us torno a deixar l´enllaç per estar informats al minut. https://www.facebook.com/somelsmorganjr

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectadors?
Tenim debilitat per els concerts que fem a La Masia de Sant Boi del Llobregat, hem tocat dos cops, amb la sala a rebentar, sense conèixer a ningú, i hem sortit encantadíssims, a mes, ho porta molt bona gent, i el primer Slow de Barcelona va estar força bé, com a mes proper en el temps, la festa del primer aniversari del blog aquest que et deia (La Musica Amanseix Les Feres....jajajaja) va estar força divertit. Com a espectadors...últimament pocs la veritat. Cadascú de nosaltres et dirà el dels seus grups preferits quan els ha vist en directe i poca cosa mes.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Per composar Debbie, potser el Farm dels Dinosaur Jr, per portar les cançons fins a l´estudi...doncs cadascú de nosaltres ha lluitat amb les seves pròpies influencies i vicis adquirits...els Yo La Tengo, els Buffalo Tom, Nirvana, Mascis....cadascú una mica a la seva.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Dir només una, seria una mica complicat...Si ho fem per estils potser ens costa una mica menys...en cançons pop, l´Elias Marçal, en el seu estil  ningú com el More, si parlem de folk del de veritat, Jim Tersol, l´altra dia anem tocar amb el Lluis Paloma, doncs després arrives a casa, el segueixes una mica a youtube i també t´agrada, l´Arboledas està grabant disc i també pot ser interessant, igual que el Max Saura, el Bitter també està presentant material, Mireia and Herband a Ses Illes, i (espero que no retirat dels escenaris) Nando Caballero, que el vaig descobrir tard però m´ha agradat força...no sé...actualment i sincerament se´m fà més interessant aquesta lliga que la de primera.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
A la final de La Superbowl i en català. Però allà on ens deixin i ens tractin bé, també ens fa moltíssima il·lusió.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que l´econòmica sigui l´última de les prioritats per ficar-se en aquest món. Aquí ja no es guanyen "calers", se´n perden.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
El mateix que el primer punt d´aquesta entrevista...i això a una edat, comença a ser un problema...jajajaja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario