sábado, 24 de octubre de 2015

Jo Jet i Maria Ribot: Duet de canço d'autor i el seu llibre-cd "Viatges i flors"


Jo Jet i Maria Ribot som el Jet i la Maria, l’empelt d’un cantautor i una cantant qui, plegats, sembren cançons amb olor de flors i emocions compartides. Fan música senzilla, neta i que parla de la vida, de l’amor i dels neguits que tots tenim. Ara presenten ‘Viatges i flors’, el conte musicat que busca el lloc on neix la primavera. El projecte inclou un dsic, un llibre i 4 estacions.

El projecte va néixer en solitari per part del Jet el 2010, amb el seu àlbum 'Jo, Jet', gravat arrel d'un premi. Aquest àlbum estava compost de les seves cançons més adolescents i apassionades i acompanyat d'un llibre-CD autobiogràfic. Al 2011, va gravar a Còrdova el seu 'Créixer, sobreviure o morir', un disc més existencialista i conceptual. El llibre-CD que l'acompanyava partia d'un treball literari sobre el creixement personal, amb il·lustracions de BNI Puig.

El juny de 2012, Jo Jet aniria incorporant poc a poc la participació de la Maria Ribot a les seves actuacions. Amb la inauguració del 2013, el projecte es consolidaria essent protagonistes a parts iguals com a Jo Jet i Maria Ribot. Engegarien una sèrie virtual que combinaria els seus particulars 'a pèls' amb comentaris poètics i literaris de les cançons, dirigida per Rubén Llorach i anomenada 'Amb pèls i senyals'.
Han guanyat el Premi Sibelius 2008 i 2009 (amb Dóna'm l'alegria d'anar a dormir trist i Torna).

Amb la publicació del seu projecte Verkami el dia 11/12/13, enceten el camí per treure a la llum el seu primer àlbum plegats: 'Viatges i flors'. Enregistrat als Casafont el setembre de 2013, serà acompanyat d'un conte per a adults.

Treball personal, gratificant i emocionant que s'ha fet a partir d'experiències vitals d'aquesta parella del Bagès. Un treball directe, ple d'energia i sincer que s'ha de tenir ben considerat en el panorama musical català.


No hay comentarios:

Publicar un comentario