sábado, 24 de octubre de 2015

Parlem de "Rumbakatà" el nou disc d'Antonio el Remendao

Antonio el Remendao ens presenta el seu primer disc en solitari"Rumbakatà", un elaborat repertori de 14 cançons, per molts identificatives amb la vida quotidiana, on ens mostra un ampli ventall musical que parteix de la rumba obrint-se a sons flamencs, alguns més salseros, un peculiar rock, i d´altres amb seu particular estil remendao.

Han col.laborat músics de La Pegatina, El Canijo de Jerez i Celeste Alías entre d´altres artistes.

Els músics que acompanyan a Antonio en aquesta aventura són: Alba Marbà (Teclat i coros), Denis Molina (Caixa flamenca i coros), Gabi Codina (Congues, percussió i coros) i Jordi Blanes (Baix eléctric i coros).

Un disc energètic que quan l'escoltes et canvia l'estat ànim i el puja des dels peus una sensació que et fa ballar els ritmes tant personals d'estil "remendao"



Antonio el Remendao (Sant Joan de Vilatorrada, 23 de febrer de 1982).

Va iniciar-se al món de la música l’any 1994 amb Juan Ramón Caro com a professor de guitarra flamenca, seguit de Pepe Haro, Manuel Carvajal, Rafael Cañizares y Manuel Granados. Es llavors quan comença a acompanyar la seva veu amb la guitarra i s’estrena als escenaris de Catalunya a través de la Casa d’Andalusia de Manresa amb versions de Camarón de la Isla, Los Chicos,entre d’altres... i mica en mica amb cançons de collita propia.

Al 1997 funda el grup Remendaos amb el seus cosins, els germans Joan i Sergio García, agafant el rol com a cantant, guitarrista i compositor, amb els que fa concerts arreu de l’estat espanyol i alguna sortida a l’estranger.

La seva primera gravació amb el grup apareix a la maqueta 2002 (CK Music 2002) però el seu debut amb un disc no es produeix fins l’any següent amb Carrera a la Luna (Divucsa 2003). Tres anys més tard, presenten Los mandamientos de Gallape (Mass Records 2006) amb les col·laboracions de Delinqüentes i Chico Ocaña. L’any següent Antonio treballa amb Afromento (grup de house music amb DJ Fudge & Hedi Benromdan) i treuen el disc Te diré (Purpple Music 2007).

La trajectòria de l’artista es topa amb la de Chico Ocaña, creador de la mítica banda Mártires del Compás que dona pas a 3 anys de complicitat com a músic i compositor del disc en solitari de l’andalús, Canciones de mesa camilla (EMI Music 2010).

Durant els darrers anys l’artista continua composant noves cançons i decideix experimentar en el món de la producció musical, fent-se càrrec de la gravació i producció del que seria el 4 disc de Remendaos Reset (CK Music 2011).

La directora Laura Casaponsa l’hi ofereix el paper protagonista en el curtmetratge Piano Piano, guanyador del concurs Fundación Elsa Peretti al 2007.

Antonio participa al concurs de versions d’Ovidi Montllor organitzat per Col·lectiu Desvalls i la Casa de Música de Manresa, on va estar guanyador amb la seva versió “Serà un dia que durarà anys” 2010.

Al 2011 l’hi arriba la proposta per treballar conjuntament amb Pep Callau fent la composició musical de l’Himne de la Tamborinada organitzat per la Fundació la Roda d’Espectacles de Barcelona, on Antonio un cop més es va implicar en la gravació i producció del tema.

Es en 2012 cuan Palillo C.F. (equip de futbol del poble de Sant Joan on Antonio va jugar de jove) proposa a l’artista fer una cançó per l’equip, entusiasmat amb la proposta crea Palillo C.F. El Himno, on fa participar al club i la directiva de l’equip en la gravació que ell mateix grava i produeix.

Mesos mes tard l’hi arriba la proposta de treballar com a productor musical en el tema Convivim (Cancó versionada del tema Suavecito de l’album de Remendaos, Los Mandamiento de Gallape) cancó que serà protagonista en el lipdub per la convivència que s’estrena en la Festa Major de Manresa. Una iniciativa que neix de les entitats Bages per Tothom i Creu Roja Manresa, per fomentar els valors i el respecte dels drets humans, amb la direcció artística de l’actor Carles Gilabert.

Al 2012 posa punt final al seu anterior projecte amb la gira Remendaos 15 años i paral.lelament inicia la seva carrera en solitari amb un nou espectacle anomenat Rumbersions.

Al 2013 ofereix l’espectacle Gira Rumbera amb nous músics que l’acompanyen als directes i en la gravació del seu primer disc en solitari. A día d’avui, aquest nou projecte ja ha adquirit forma, durant el últims mesos d’estiu Antonio ha treballat en la producció y gravació de les noves cançons del disc que es llançarà sota el nom de RUMBAKATÀ al febrer del 2014.

Rumbakatà, un elaborat repertori de 14 cançons, per molts identificatives amb la vida cotidiana, on ens mostra un ampli ventall musical que parteix de la rumba obrint-se a sons alamencats com Viviendo en el hoy o Quédate conmigo, alguns més salseros com Muevo el esqueleto (amb la col.laboració de La Pegatina) o La vida viene la vida va (amb a la col.laboració de Celeste Alías), un peculiar rock Prefiero la noche i amb el seu particular estil remendao El pájaro cucú, Compás o Remiendos y Coplillas (aquest últim amb la col.laboració de El Canijo de Jerez) ... tots ells amb un mateix fil conductor que és l’alegria, la força i la bona energía que caracteritzen l’artista.

Col.laboracions musicals
Ayvalà La Rue Vacilon
Strombers Blu
Brams Energía
Francesc Riber “Titot” Güillem de Berguedà
Sherpah Caravana B
Marcel Caselles La Principal de la Nit
Nuevo Sendero Entre amigos
Maicena i agua Del tiron
Dj Jay-J 69 in the night
Escritoresin Lirika Maqueta Delao
Afromento Te diré
Ajuntament Manresa M’apunto a Manresa
Sensemayá Entre el cel i la Terra Temps de Caló

Actuacions destacades
Festival de la Musica Viva de Vic Vic
Festichan Vigo
Festes de l’Ascensión Santiago de Compostela
Semana Grande de San Sebastian San Sebastian
Festival Viñarock Albacete
Festival ADE Amsterdam
Sala Village Dublín
Conciertos de Radio 3 Madrid
Festival Explum Múrcia
Festival Politella Córdoba
Festival Entresures Málaga
Palacio Vistalegre Madrid
Festival de Chelyabinsk Rusia

Compartit escenari
Estopa, Muchachito Bombo Infierno, Delinqüentes, Kiko Veneno, Amparanoia, Camela, La Troba Kung-Fu, Ojos de Brujo, Melendi, Macaco, Mártires del Compás, La Caja de Pandora, José el Francés, El Puchero del Hortelano, Aslándticos, Góssos... entre d’altres.


No hay comentarios:

Publicar un comentario