sábado, 30 de abril de 2016

Entrevistem a Carlovich


Carlovich són 4 malfactors de Santa Maria del Camí, a l’illa de Mallorca.



1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina és o era la teva motivació?

Tots els membres del grup hem seguit el procés de començar a tocar un instrument i anar formant grups destinats al fracàs. Motivació és difícil dir-ho... és algo que simplement fas. Si penséssim fredament, no ho faríem. Però ens encanta!  

2. Com es va crear el projecte “Carlovich”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?

Un dia vàrem veure un Informe Robinson a Youtube sobre “El Trinche Carlovich”, un ex-jugador de futbol argentí que era considerat millor que Maradona, però que per motius no gaire clars no havia sortit de la segona divisió. Ens va cridar l’atenció aquell personatge i ens posàrem el seu nom. Primer érem en Jaume, Josep i Pasqual. Vàrem fer un parell de actuacions... Normalment a Factoria de So, a Santa Maria del Camí, on sempre es monten tinglats.
En Marc venia a veure’ns i ens deia que les cançons eren ‘‘esquelets’’, que ell les veia dins el seu cap amb els arranjaments i tota la pesca. Així que va entrar dins el grup i va començar a ficar guitarres, i així va sortir el primer EP, MOCA, que vàrem enregistrar al seu estudi casolà. Finalment vàrem fitxar en Miquel per poder defensar els directes... i aquí estam.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el disc? Com us heu promocionat com a grup?

Aquest segon EP l’hem enregistrat també al home studio, al que fins i tot li hem posat nom, ASTRAL II. Mitjans ben limitats... un ordenador, una targeta de so, un previ i poc més. Micròfons, amplificadors i pedals d’efectes que ens han deixat amics... i molta il·lusió sobretot. Per sort la mescla l’ha feta una persona amb coneixements, en Fabian Bover, que també és santamarier i tocava amb en Marc a un grup que es deia Little Universe. Ara és per Manchester estudiant sound engineering i regalant CDs de Carlovich a gent de la industria que mai l’escoltarà. Però eh, el tenen.
Quan acabam de gravar i mesclar feim una excursió a Santanyí amb cotxe, on en Hay Zeelen ens ho masteritza. Pagar la benzina i al Hay és el pressupost amb el que ha comptat el single.
Promoció, la que podem... hem editat els CDs físicament, hem fet enganxines amb el logo, un videoclip, enviam correus, tenim un Newsletter per tenir informats als nostres seguidors... i el que se’ns ocorre, bàsicament. Però som una mica deixats en aquest aspecte, tot s’ha de dir. Sempre anem de cul.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a estar classificat?

Després de llegir com s’ha gestat aquest treball, te pots imaginar la il·lusió que ens fa haver estat seleccionats! És algo que sempre havíem desitjat, el concurs de referència per les bandes emergents en català. Així que toca gaudir-ho.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana?

No només dintre del panorama de la música catalana, sinó del panorama en general, ens consideram bastant outsiders. Crèiem que fem algo diferent, o propi al manco. Que això sigui bo ja és una altra cosa...

6. Com definiríeu la teva música?

Igual podria resumir-se com Indie britànic cantat en català. També ens diuen que tenim un aire a Antònia Font... però bé, tothom que canta en mallorquí li diuen això...

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?

No tenim dates concretades a banda del Sona 9 -dia 11 a les 8- a la fàbrica Estrella Damm. Informarem per Facebook de pròxims esdeveniments.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectadors?

Com a músics, pot ser en Josep en un grup de ball de bot, en Pasqual per Andorra fent música folklòrica experimental, en Marc a la 2 de l’Apolo en el concurs Bala Perduda, en Miquel de cantautor i en Jaume en una cata de vins. Com a espectadors, des de Extremoduro al parc del Fòrum, passant pel Viña Rock, FIB, Franz Ferdinand, Foals, Jaume Sisa, Satellites, Lori Meyers, Arctic Monkeys, Antònia Font al teatre principal, Pedro Rey... Quedar-se només amb un és impossible!

9. Quines són les vostres influencies musicals?

Com a Carlovich, seria inútil negar les influències de grans bandes indie com Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, The Strokes, Phoenix, Blur... Però escoltam de tot... de totes maneres, tot això importa poc, al final surt el que surt. Per ex. pel concert del Sona 9 interpretarem un tema que ens recordava a White Stripes, però que després gravant la demo li vàrem donar un gir totalment inesperat a lo Kendrick Lamar. El tema l’hem titolat ‘‘Madafaka’’, amb això t’ho deim tot, nigga.     

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?

Hem escoltat grups que es presenten al Sona 9 que ens han agradat molt.

11. Un lloc on us agradaria tocar?

Qualsevol lloc va bé. Si ens paguen, sobretot.  

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?

Que facin el que vulguin... i es diverteixin fent-ho! Sobretot que es diverteixin. 

13. Què és el que us  apassiona de la música?

Això és massa filosòfic, pasapalabra ;)

No hay comentarios:

Publicar un comentario