martes, 21 de junio de 2016

Entrevistem a Hiberia

HIBERIA està format per: 
- Nicolás Cardona ( bateria )
- Luis Zubeldia ( guitarra i cors )
- Edu Isanta ( guitarra )
- Juanra Valladares ( baix i veu )

Després del seu primer disc Gran Angular ( 2012 ) , Luz ( 2016 ) neix com el resultat de provar una nova etapa en la vida i plasmar- se de manera verídica en forma d'acords. Una cosa que els commou i els genera la incertesa de veure com arriba als altres. Un llarg treball, autoproduït i autoeditat amb la major cura amb les seves pròpies mans. Àlbum que compta també amb la producció musical de Luque Lorite ( Maika Makovski ) , mesclat a The Room Bcn ( Cyan ) i masteritzat a Sage Audio Nashville Mastering Studio.


El grup vallesà de Pop - Indie s'acosta més al Rock a aquest treball discogràfic, com demostren cançons com "Círculo" o "Lo que siento por ti", sense oblidar mitjos temps amb gran energia com "Rincón" o Estados Unidos, i passant per talls de baixa resolució com "Luz", que dóna nom al treball discogràfic.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Tots venim de llocs molt diferents amb influències i orígens musicals molt diversos, però a tots ens uneix la passió de crear sons en forma de cançó, i tenir l'oportunitat de compartir-los amb la nostra gent.

2. Com es crear el projecte “Hiberia”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?

Hiberia neix en un altell d'un bloc de pisos de Terrassa, quan Juanra decideix muntar un estudi casolà per gravar temes propis. Edu es va incorporar aviat al projecte, i poc a poc van anar arribant la resta de membres,  en Luis i en Nico.
Hiberia surt d'antigues influències, com Heroes del Silenci, i una cançó anomenada Iberia Submergida. Hiberia som Juanra (Veu, baix), Luis (Guitarres i cors), Nico (Bateria) i Edu (Guitarres)

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el vostre segon disc “Luz”? Quina diferencia i trobarem amb el primer "Gran Angular"?
Tant “Luz” com “Gran Angular” són discos autoproduïts, i gravats en el nostre estudi. Encara que per “Luz”, hem volgut comptar amb l'ajuda de Luque Lorite (Mery Lemon, Maika Makovski ...) que ens ha aportat un toc de qualitat a nivell de producció, incorporant, sintes, pianos i altres sons i instruments.

4. Com us he promocionat com a grup?
Les xarxes socials són el nostre principal mitjà de promoció. És el punt d'enllaç més directe amb els nostres fans, i el que ens ofereix major capacitat de difusió.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana i el terrassenc?
En aquest moment, hi han molts grups joves que tenen molt talent i estan pujant amb força, però nosaltres tenim moltes ganes de que la gent escolti el nostre disc i que les nostres cançons agafin el seu propi espai.

6. Com definiríeu la vostra música?
La nostra música és un cúmul d'influències molt diverses, ja que cada un de nosaltres escolta música molt diferents, i totes aquestes influències les sintetitzem a l'ara de crear música en un format de pop / rock.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Ara tenim moltes ganes de defensar les cançons del nou disc en directe, per veure com arriben a la gent. Ens podrán veure i escoltar pròximament a:
-          8 Juliol, XXIII Guitarres (Barcelona)
-          23 Juliol, Ca Romangué (Casa Irla), Sant Feliu de Guíxols
-          24 Setembre, Sala Continental (Barcelona), junt a MeryLemon

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Cada concert és únic i diferents. Com músics, un concert que vam gaudir moltíssim va ser quan vam tocar de teloners de Mishima a Molins de Rei. Vam poder gaudir d'un bon so i un nombrós públic entregat.
Com a espectador, hi ha molts en què hem gaudit. Vam gaudir molt de concerts en sales petites i amb bona acústica, ja que és en aquests llocs on pots apreciar millor el so i la dinàmica que el grup vol transmetre.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Les nostres influències són molt diverses, ja que cada un de nosaltres escolta música molt diferents. En el nostre Spotify apareixen grups tan diferents com: Draco Rosa, NoTeVaGustar, Wilco, Supersubmarina o The New Raemon.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Hi ha un grup que es diu Temible que fa una música molt interessant, bonica i amb un agradable caire èpic. Ens agrada molt a tots els del grup.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
La sala Apolo té un ambient i una acústica que ens encanta, de manera que allà estaríem encantats de tocar

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
No deixar mai de pensar en la música com un hobbie, però posar-hi tot el esforç i les ganes possibles, sempre amb la il·lusió de crear la millor cançó

13. Què és el que us  apassiona de la música?

La seva capacitat d'expressar i transmetre emocions, ja sigui amb lletres romàntiques, melodies relaxants, guitarres rockeres o inclús amb els silencis.


No hay comentarios:

Publicar un comentario