martes, 26 de julio de 2016

Gatillazo ens presenta "Como convertirse en nada"


Gairebé 30 anys després de llançar el seu llegendari crit de 'No somos nada', Evaristo canta en l'esperat nou CD de Gatillazo com esdevenir res; com ens han convertit en res, fent especial èmfasi en l'anul·lació de la humanitat, cada vegada més sepultada sota calculats munts d'escombraries mediàtica, tecnològica i humana.

"Como convertirse en nada", el 6è CD de Gatillazo, veu la llum tres anys després de l'anterior treball, "Segle XXI": 14 cançons integren el treball: "Como convertirse en nada" (reveladora carta de presentació i primer single extret),  Fóllate al líder, La del oeste, El poder del metal, Skk, Problemas, Podredumbre, Siente el pánico, La familia unida, Nada que ver, Desde el cariño, Quiero ser un puto viejo, Casi famosos i Outro.

"Como convertirse en nada", és un disc que reflecteix podridura i decrepitud, la crònica de la mort anunciada de qualsevol ciutat de l'anomenat primer món en els temps actuals. Un CD que parla de les vides tristes i apagades dels humans després de la tempesta perfecta perpetrada pel capital; després del cop d'estat financer que ha vingut a restaurar el vell ordre social en la piràmide, relegant al gruix de la humanitat a la seva base després d'anys de suposades oportunitats per a tots i presumpte benestar. Així doncs, heus aquí el cru retrat de l'apocalíptic escenari postindustrial derivat de l'actual crisi-estafa: un disc, "Como convertirse en nada", per mitjà del qual Evaristo i els seus lleials, Txiki i Angelito a les guitarres; Mikel, al baix, i Tripi, a la bateria, continuen inflexibles seu avanç pel segle XXI. Mantenint-se en la seva línia i apuntant -i alcanzando- a la línia de flotació del sistema, malbaratant el de la inesgotable veu el que ve abocant generosament des del segle XX, claredat d'idees i clarividència a cabassos. I deixant clar el següent: que no sabem si serà o no Nº 1 en USA, però que amb l'esperit del punk patatero més genuí de fons, a aquest costat de l'oceà ho és, tant a l'hora d'analitzar l'estat de les coses -en general- com les coses de l'Estat, cançó a cançó.

Tot això, a més , cantant així mateix contra la careta de la ' pau social ', contra el fals i artificial mite de la ' eterna joventut ' ( amb el llegendari cantant reivindicant el dret a envellir ) , o contra els tertulians , als que ja denominés "lumbreras" al disc negre de la Polla Records .

Gatillazo , "Como convertirse en nada", així doncs: nou exercici de punk rock rugós i sense arrugues; 14 noves cançons plenes d'ironia i ràbia amb l'inconfusible segell d'Evaristo Páramos , mític cantant que no para i que aquí segueix, sense despentinar-se.

Un disc enègic, més vital que mai i amb la filosofia de sempre i el fet caracteristic "Ser una banda de punk de les de sempre" fan d'aquest cd una joia musical i social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario