jueves, 11 de agosto de 2016

Entrevistem el grup de reggae Natural

Natural és un grup de reggae nascut a Catalunya l’any 2007, format per músics amb una àmplia trajectòria que, units per una mateixa passió, es van ajuntar per sadollar les seues inquietuds tan musicals com vitals. 
El projecte neix de les ganes de transmetre i viure les bones vibracions que porta la música tot parlant de moments, sentiments i vivències. Expressant-se amb naturalitat i força, música i lletra sempre van de la mà: paraula, poder i so.
El missatge de Natural vol desvincular-nos del materialisme on viu aferrada la societat dels nostres temps, fent una crida per construir un món d’amor, respecte i justícia.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina era  la vostra motivació?
Cadascú del grup havia fet lo seu camí anteriorment i per tant les formes d’iniciar-se en lo món de la música van ser diverses, alguns més autodidactes, altres amb formació acadèmica... La motivació pensem que ha de ser xalar i fer xalar a la gent, per damunt de tot.

2. Com es crear el projecte "Natural Band”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup? Quins grups havíeu tingut abans? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Uf, aquí hi han moltes preguntes juntes! El projecte es va crear una nit qualsevol… uns quants del grup teníen una Sound System (Good Over Evil) i uns altres del grup els van anar a veure actuar… i a Tortosa no hi havia cap grup de reggae i així va sortir Natural. Després de pensar uns quants noms Natural va ser el que va crear més consens i que definia millor les intencions del projecte i de com voliem sonar.
El grup actualment està format per Francesc (Bateria), Joan (Baix), Carles (Percussió), Jarri (guitarra elèctrica), Jah Ivan (Teclats), Jah Petit (guitarra i veu) i Albert (Flauta). També han passat pel grup en el passat Enric (Bateria), Dani (Saxo), Furi (Trompeta) i Eva (Veus).
Com hem dit, la influència musical dels membres del grup és bastant heterogènia i té un ventall ampli que va des del Metall fins a la clàssica. Alguns grups que havíem tingut o encara tenim són Good Over Evil (Sound System Reggae), Terrer Roig i Vent de Ball (Ball Folk), McAgon (pop-rock), The Desfis (punk-rock), Sickroom (Heavy-Metal)...

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el disc "Mentre el foc crema" i promocionar-vos com a grup?
El disc és autoeditat. L’hem gravat a Good Over Evil Estudio que és l’estudi de la Sound System i el local d’assaig. L’únic que hem fet externament ha estat la masterització ja que vam considerar que no teníem els mitjans suficients i ho vam enviar a Euridia Estudios (Bilbao). Al disc hi ha una col•laboració de Joan Cid, que és un bon amic i membre del grup Metabolé, que va gravar uns guitarrons a la cançó Plats Trencats.

4. Amb quins 5 adjectius us definirieu?
Amb un adjectiu és suficient, natural, així és la nostra forma de treballar i relacionar-mos i així ho intentem transmetre en la nostra música.

5. Com veieu el panorama de la música? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca?
El panorama de la música és complicat per a grups petits, a les Terres de l’Ebre podríem dir que molt complicat. Tot i això sempre queden llocs on poder tocar i gent que creu en la música en directe i la intenta promocionar.

6. Com definiríeu la vostra música?
La nostra música és Reggae, com diria Carles, sense complexes. Fem Reggae bàsicament tot i que poden haver-hi patrons que no siguin estrictes ja que li donem lo nostre toc personal, com hem dit abans hi ha moltes influències musicals dins del grup. També hi ha algun tema que és més Ska, algun més Rocksteady, algun altre més Dancehall...

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure? 
El proper concert és a la Rockstida de Deltebre, un festival autogestionat que organitza lo Centre Social Lo Maset. En aquest concert farem un format acústic que hem estat experimentat últimament i que està tenint uns resultats prou interessants. Serà el dia 13 al Parc del Riu de Deltebre.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Això és molt difícil de dir, segurament cadascú del grup ha tingut moments molt forts musicalment parlant. Hem tingut la sort de poder tocar a llocs i compartir escenari amb artistes inimaginables per a natros quan vam començar, com el Finos Reggae amb Skatalites o el Mount Zion Festival amb  Don Carlos entre d’altres, però cada concert és unic.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Tal com hem dit abans les influències són molt variades, dins del reggae podríem dir que Bob Marley ha tingut una influència bastant forta per a tots els membres del grup. De fet l’ha tingut per a tota la música reggae en general. En general la música que ens ha influenciat més ha estat el Roots Reggae clàssic, però tot és molt ampli quan parles de música.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
De grups n’hi ha molts…per proximitat destacaríem a Metabolé que és un grup de Roquetes que ho fan molt bé i l’any passat van treure el seu primer disc.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Hi han molts llocs que estarien molt bé, a qualsevol on la gent vingue a escoltar-te amb ganes és un bon lloc on tocar.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que no deixin mai de creure en les seues possibilitats, que no deixin de treballar amb ganes i que no perguin la il•lusió, és lo més important.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Escoltar-la, tocar-la, cantar-la, ballar-la, compartir-la… la música és apassionant per ella mateixa!

No hay comentarios:

Publicar un comentario