viernes, 12 de agosto de 2016

Entrevistem a The Cuit's

“The Cuit's”: Som un grup d'ska, rock i reggae, de caràcter reivindicatiu i festiu nascut a Figueres  a finals del 2011 que barreja els elements tradicionals d’una banda skatalítica amb altres instruments propis del folklore com son la gralla, la dolçaina i l’acordió. Durant el 2012-2013 enregistrem la maqueta i realitzem concerts per tota la comarca. El 2014, el grup enregistrem als Estudis Ground i masteritzem als Estudis Musiclan d’Avinyonet de Puigventós, el nostra primer treball discogràfic anomenat "Esperit Rebel", amb la col•laboració de músics locals i d’altres parts de Catalunya, al llarg de l’estiu realitzem una gira de 15 concerts arreu de L'Alt Empordà, el 2015 seguim presentant el cd i començem a sortir fora de l'Alt Empordà. Durant el 2016, presentem “Gritaré” el nostra nou EP amb quatre cançons noves i això ens permet aconseguir tocar a sis comarques fora de l'Alt Empordà compartint escenari amb grups com Boikot, Zoo, The Toasters, Hora de Joglar, Les Absentes entre d'altres.



1. Com  us  vas  iniciar  en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Molts de nosaltres ens vam iniciar de molts joves i la motivació principal era passar una bona estona ensenyant la nostra música.

2. Com  es crear el projecte "The Cuit's”?   
La majoria de membres del grups ens vam coneixer al casino Menestral De on surt aquest nom?  
És una barreja, ser un cuit significa ser un personatge de la vida i sumat a que vivim en la comarca de la Tramuntana això també  afecta. Qui  formeu  aquest grup?  Pau Foraster  a la veu, Martí Sánchez a l'acordió, teclats  i veu,  Xabi  Rodriguez  a la bateria, Carles Segura  guitarra, Xavi Lopez  guitarra, Carlos Espinoza  al baix, Santi Lorenzo a la trompeta i en Pau Hernandez a les percussions. Com ha anat evolucionant al llarg del temps?  Doncs el que va  començar  com un grup  molt basat en l'ska i el rock, ha anat introduint el reggae, elements tradicionals com la dolçaina i l'acordió i ara ultimament hem introduit elements  d'electronica  per veure com pot fusionar -se la tradicionalitat amb els nous sons.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el vostre EP i promocionau-se com a grup? 
Aquest nou EP ha estat totalment autoprouit pels membres del grup. Tant el guitarrista com el baixista s’han encarregat de la gravació , mescla i mastering. En la part de promocio encara esta per veure però de mentres mitjançant les xarxes socials ens n'hem fent escoltar 

4. Amb  quins  5 adjectius us definirieu?  
Anticapitalistes, amants del reggae, cuits, lluitadors i assemblearis.

5. Com  veieu el panorama  de la música? 
Una  mica preocupant per varis factors, som rics en cultura  però tenim un 21% d'iva que ens ofega a tots pelgats,  semblà que el món musical només viu a l'estiu on hi ha mil ofertes musicals i durant l'hivern o et fas una gira per sales o no hi ha gaire oferta/demanda, dins de la música hi ha escales socials, hi ha la gent que viu sense problemes, d' altres que viuen modestament i després una gran majoria de la base que ens és impossible viure de la música. Com veieu  el panorama  musical a la vostra  comarca?  Bastant desolador, som una comarca que tenim molts bons grups musicals(la majoria d'ells companys), veiem com s'aposta per festivals de música molt importants que han d'existir però veiem com la base està bastant  deixada de banda,no tenim sales de concerts i podem estar agraïts que tenim un espai dins de la ciutat on la majoria de grups assajem.

6. Com  definiríeu  la teva música? 
La nostra es principalment una barreja de reggae rock i ska. En un principi predominava més el rock i actualment cada cop estem anant més cap al reggae, com la majoria del panorama actual. Per exemple en el disc anterior, Esperit Rebel es molt evident la fusió d'aquests estils. La veritat es que mai ens hem posat barreres en quant a estils. Amés que encara estem en proces de identificar-nos amb un so i per aixo nem provant diferents estils. 

7. Com  us  plantegeu  els propers  concerts? On us podrem  veure? 
Amb les mateixes ganes que la resta, tenim una gira de concerts variada i de llocs molt respectables, en aquesta gira de moment hem compartit escenari amb grups com Boikot, The Toasters, Hora de Joglar, Zoo i Les Absentes entre d'altres... Ens podreu veure en llocs com Sant Joan D'Oló, Sant Martí Sesgueioles, Santa Coloma de Farners, Figueres...

8. Quin  ha sigut el vostre  millor concert com a músics i espectador?  
Com a músics, l'últim concert que vam fer a Barraques de Figueres. Com a espectador, cadascú de nosaltres tenim els 

9. Quines  són les vostres  influencies  musicals? 
Pel que fa a les influències, al ser tants membres tenim gustos individuals diferents, però com a concepte de grup anem cap al rock-ska mestissatge com La Raíz, Obrint Pas o Aspencat 

10. Quina  es  la teva  última  descoberta  musical  emergent?  
Doctor Prats.

11. Un lloc on us  agradaria  tocar? 
Al Viña Rock. 

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical? 
Molta paciència, tranquil•litat i anar treballant.A part de buscar el valor afegit de la innovació. 

13. Què és el que us apassiona de la música?
El que ens apasiona de la música es la energia i cúmul de sensacions que et produeix a la hora tocar en directe les teves propies cançons.


No hay comentarios:

Publicar un comentario