miércoles, 28 de septiembre de 2016

Entrevistem a Apardalats

Apardalats és un petit i humil grup nascut a Berga format per joves berguedans que assaja a una petita habitació amb la intenció de passar-ho bé fent música. El grup va néixer al agost de l’any 2015 però el ‘projecte Apardalats’  no es va iniciar fins a l’abril de 2016 quan ens vam veure amb cor de pujar a un escenari. Som un grup de versions de música ska/rock però també toquem altres gèneres com el reggae, la música principalment és de grups dels països catalans però no ens tanquem portes i toquem cançons de fora dels països catalans, la primera pujada a un escenari va ser el 21 de juny del 2016 a l’Institut Guillem de Berguedà que, per la celebració del seu 40è aniversari, ens van brindar l’oportunitat de tocar allà. Desprès de l’estrena vam començar una petita gira pel berguedà finalitzada el 10 de Setembre a Berga. D’aquí poc volem presentar els nostres primers temes i, evidentment, començar una altre gira.
Els integrants del grup som Jordi Solé (veu), Josep Sabata (trompeta), Marc Garcia (baix), Enric Serra (teclat), Martí Coma (guitarra) i Ton Artigas (bateria)


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació? Quin grups previs a aquest projecte heu tingut?

Alguns del grup portem molts anys al món de la música i sempre hem volgut arribat a ser com la gent que, al escoltar la seva música, et faci voler agafar un instrument i posar-te a tocar.
No tots hem estat ens grans grups però algun ha estat en algun projecte fallit o en agrupacions ‘més casolanes’ però algun integrant si que ha format d’alguna agrupació com Skapat’s i Berga Celtic Band.

2. Com es crear el projecte “Apardalats”? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Ens vam reunir un grup d’amics i vam decidir ajuntar-nos per tocar temes coneguts entre tots fins que va arribar el moment que ens van proposar el nostre primer bolo i, després de xarrar-ho ens vam il·lusionar molt amb l’idea de pujar als escenaris i vam començar a treballar més seriosament, també hi ha hagut altres canvis com la sortida i entrada d’alguns integrants.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se?
El boca a boca ha sigut lo que més ha funcionat, la gent que ens ha vist i li ha agradat ho ha anat escampant i això ens ha afavorit molt. També ens han ajudat altres institucions com l’Institut Guillem de Berguedà que ens va donar la primera oportunitat o el SEPC de Berga que ens va donar una oportunitat i després ho van comentar amb altres entitats, realment estem molt agraïts a aquestes institucions perquè sense elles hauria estat més complicat.

4. Que té el directe d'Apardalats?
La gent que ha sortit contenta dels nostres concerts ens ha dit que fem bastant espectacle i que som molt propers al públic i això sembla que agrada.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca?
Ens veiem lluny d’un panorama ‘principal’ al món de la música però estem molt contents amb els resultats obtinguts i tenim moltes ganes de treballar per aconseguir el nostre objectiu.
A la nostra comarca tenim bona competència, hi ha grups com Antídot o Brams que són molt bons però que a nosaltres ens serveix com inspiració i referent.

6. Com definiríeu la vostra música?
Fem versions de música ska/rock però també abordem altres gèneres com el reggae, en la seva majoria les cançons són de grups dels països catalans perquè ens sentim orgullosos de la nostra cultura però també toquem música d’altres llocs com música en castellà o en italià.

7. Com us plantegeu la nova gira?
Fer tants concerts com puguem i obrir les portes a altres comarques.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a músics el millor concert que hem fet va ser el 10 de setembre a Berga on vam gaudir com nens petits tocant i veient la cara de la gent que ballava amb la nostra música.
Com espectadors hem anat a tants que és difícil concretar-ne un.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Grups dels països catalans com Brams, Aspencat, Obrint Pas... i grups de panorama internacional com AC/DC, Metallica, Guns ‘n’ Roses...

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Últimament no hem trobat cap grup emergent que ens hagi encandilat.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
És un somni que veiem molt lluny però ens encantaria tocar a Canet Rock.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que es donin a conèixer per xarxes socials per institucions properes... i, sobretot, treballar moltíssim.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Tocar sobre un escenari el que més t’agrada davant d’un públic que és allà precisament per tu, és algo que realment és molt bonic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario