martes, 15 de noviembre de 2016

La Fira Valenciana de la Música TroVAM!-Pro Weekend clausura amb èxit rotund la seva edició 2016



•Més d'11.000 persones han assistit a les actuacions programades en els diferents escenaris de la ciutat


•S’han acreditat 350 professionals, entre programadors, promotors, artistes, agents culturals i periodistes


•La Fira ja comença a treballar en l’edició 2017


València-Castelló (14 de novembre de 2016) – La Fira Valenciana de la Música TroVAM!-Pro Weekend ha clausurat amb èxit rotund la seua edició 2016. Unes 11.000 persones han assistit als concerts celebrats en diferents escenaris de la ciutat (Auditori –amb 3 escenaris, Plaça Major, Plaça Santa Clara, Teatre Principal i Teatre del Raval). En la part professional, la Fira ha registrat 350 acreditats, entre promotors, artistes, programadors, agents culturals i periodistes.
 
 El concert més multitudinari és el que  van oferir Aspencat, Oques Grasses, Pellikana i Calmoso & The Black Fang, ha comptat amb l’assistència de més de 4.500 espectadors. Els concerts de l’Auditori (Manel + Júlia, i els showcases dels quatre dies han comptat amb una assistència global d’unes 3.500 persones). Als concerts de públic familiar de la plaça Santa Clara han assistit unes 2.500 persones. El Teatre Principal de Castelló i el Teatre del Raval han comptat amb l’assistència d’unes 850 persones.
 
Quatre dies d’intensa activitat
 Durant quatre dies, la capital de La Plana ha sigut l’epicentre musical de la Comunitat Valenciana, amb més de 60 actuacions en diferents escenaris de la ciutat. Les jornades professionals han comptat amb la participació de mig centenar d’especialistes vinguts de diferents indrets de l'estat espanyol per a tractar diversos temes relacionats amb el present i futur de la indústria musical.
 
 Pel que fa a la programació musical, les propostes han sigut nombroses (més de 60) i molt variades, pensades per a arribar a tot tipus de públic: Jazz, pop, rock, folk, música infantil, música de vanguardia, etc. Entre les actuacions destacades figuren sense dubtes l’espectacle de Carles Santos i el Cor de la Generalitat “Cantúria Cantada” (Teatre Principal, dissabte 12 nov), primer encarrec que la Generalitat realitza al veterà músic vinarossenc, el concert inaugural de Manel i Júlia en l’Auditori de Castelló (dijous 10 nov), o el gran concert en la plaça Major amb Aspencat i Oques Grasses com a principal reclam (12 nov).
 
XI Premis Ovidi. Primera vegada fora de la ciutat de València
 Una de les activitats més especials de la fira has sigut la celebració de la gala de lliurament dels Premis Ovidi 2016, una convocatòria que per primera vegada en la seua història ha tingut lloc fora de la ciutat de València.

 L'organització del TroVAM! destaca la importància que ha tingut el treball conjunt i la suma d'esforços amb el festival Pro Weekend i el Col·lectiu Ovidi Montllor per a que la convocatòria haja resultat un èxit. A partir de hui mateixa, comencem a treballar en l'edició 2017 i realitzarem un anàlisi en profunditat de la convocatòria d'enguany per que la fira puga créixer i millorar en el futur.

 El TroVAM!-ProWeekend 2016 ha sigut coorganitzada per la Valencian Music Association, l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), Ajuntament de Castelló i el festival Pro Weekend. Ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, les Diputacions de Castelló i de València i organismes com la Agència Valenciana de Turisme, la Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També participen associacions professionals del sector musical valencià (Editors Musicals Valencians Associats - EMVA, Associació de promotors MusicaProCV, Associació Valenciana de sals EN VIU!), del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM)  i la Fira Mediterrània de Manresa, entre altres.


No hay comentarios:

Publicar un comentario