lunes, 27 de febrero de 2017

Entrevistem Gossos

ZENIT: el nou disc de Gossos “El reflex d’una generació, la culminació d’una carrera musical” Gossos estrenen aquest setembre un nou àlbum anomenat ZENIT, que simbolitza la culminació d’una carrera musical amb la combinació perfecta de totes les seves etapes dins un sol disc.  14 cançons que pretenen explicar què és el ZENIT: el punt més alt de la seva vida i la seva carrera. Alguer Miquel de Txarango, la cantant Judit Neddermann, el compositor Alfred Tapscott i la formació de vents Gots de Tuba col·laboren en diversos temes. Gossos estrenen el seu 13è disc, l’11è d’estudi, repassant molts moments del seu procés, com si totes les cançons que han fet al llarg del temps, combinades entre elles, donéssin una visió més àmplia i sòlida del conjunt. Melodies i veus a dojo, fusta de les acústiques i metalls de les elèctriques amb dosis d’electrònica i teclats com mai. Des del Zenit , la banda assegura veure la vida amb certa distància i optimisme i amb ganes de caminar cap a l’altra cara del camí. Gossos es reinventa fluint pel riu que els acompanya, tenint molt clar que el que vingui serà diferent.
Gossos segueixen escrivint cançons pels moments que comparteixen amb tantes persones amb qui s’han trobat pel camí i, com a generació, reivindiquen ser allà on els toca, des de la força del Zenit. Per un disc especial i molt marcat per l’evidència de formar part de la vida de tota una generació, el grup ha volgut comptar amb col·laboracions de músics joves, actuals i oberts als canvis com és el cas de l’Alguer Miquel de Txarango, la cantant Judit Neddermann, el compositor Alfred Tapscott i la formació de vents Gots de Tuba.
“El nou àlbum anirà acompanyat d’una gira lluminosa i fresca, tal i com és el disc” La nova gira Zenit arrenca al Mercat de Musica Viva de Vic, a la seva ciutat talismà,  la que els va descobrir pels seus carrers ara fa 23 anys i seguirà escalfant motors en sales del país durant la tardor i hivern per sorgir amb força a la primavera i estiu del 2017. Després de l’exitós projecte 22, la seva darrera gira, on dins un espai íntim, el grup desgranava el seu repertori acollint al públic fins al mateix escenari, Gossos planteja ara un concert molt més enèrgic i fresc per retornar als grans espais i festivals del país. Zenit és la suma del bo i millor del grup en aquests 23 anys de camí, la gira serà energètica i plena d’aire fresc per compartir amb un públic de diverses generacions, on Gossos, segueix formant part de la seva banda sonora.


1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Per nosaltres la música era una passió, un espai on ens sentíem lliures i podíem expressar moltes de les nostres sensacions i inquietuds. Un espai per compartir amb amics, per passar-nos-ho bé i perquè no, per somiar que algun dia ens podríem dedicar a això.

2. Com es crear el projecte “Gossos”? Perquè aquest nom? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Gossos som quatre amics que ens coneixem en una antiga escola ocupada per una sèrie de grups musicals i de teatre. Aquella escola es va convertir en un espai cultural alternatiu. Tots proveníem de diferents projectes. Va néixer en nosaltres l’amistat i una cosa va portar a l’altre. En principi Gossos no pretenia ser un grup, era un espai on quedàvem per jugar a fer música. Amb poc temps ens vam adonar que allò tenia certa màgia i de seguida van començar a passar-nos coses. De tocar al carrer a guanyar concursos que ens van permetre gravar les nostres primeres cançons. Després del primer disc i la seva bona acceptació el tren va prendre un altre velocitat i sense adonar-nos ja érem un grup que estava convertint en realitat els seus somnis. El nom ve de d’aquelles primeres sensacions, el fet de tocar amb instruments completament acústics feia que poguéssim tocar a qualsevol lloc.

3. Que ens podeu explicar del vostre disc “Zenit” i que destacaríeu d’aquests 23 anys de Gossos??
Com passa el temps... de fet aquest maig ja en farem 24. Zenit és un nou capítol el nostre 13é disc. Zenit és el punt culminant, reflexa el que creiem que és el bo i millor de la nostra trajectòria. No sabem si serà el nostre millor disc o no, si sabem que és com una collita del millor de nosaltres. Cançons eclèctiques que passen pel Pop i el Rock més melòdic. És un disc de cançons, cançons que encara poden transformar el nostre món i convertir-lo en quelcom positiu i ple d’oportunitats.

4. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se?
El fet de portar quasi 25 anys en aquest món fa que fem servir el bo i millor dels mitjans tradicionals (Tv, ràdio, premsa...), però també una aposta clara per les noves formes de comunicació que ens acosten de forma molt més directa amb els nostres seguidors com son les xarxes socials (Facebook, twiter, instagram...). També hem fet un nou videoclip que obre les portes del primer single Zenit.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música? 
Sentim que malgrat tenim una llarga trajectòria encara tenim coses per aportar al panorama musical i als nostres seguidors. Som ja una banda clàssica però no ens conformem en viure del nostre passat. Som un grup que fa de frontissa entre el que es va anomenar “Rock Català” i les noves fornades de bandes que han aparegut aquests darrers anys.

6. Com definiríeu la vostra música?
Gossos som una banda. Cinc membres amb veu i opinió pròpia. Composem les cançons varies persones i després la resta de la banda hi posa el millor de si mateix. Per tant és un treball en equip, de persones diferents, amb gustos diversos que sumen. Per tant som una banda eclèctica que evoluciona constantment, des d’un so acústic, característic dels primers anys fins a sonoritats més elèctriques i actuals els darrers temps.

7. Com us plantegeu els propers concerts? Quins son? Que trobarem en el concert de la Nau B1? Que us semblen els teloners Setembre?
El millor que té el nostre grup és l’experiència, toquem ara millor que mai, per això creiem tant en generar una experiència en el nostre directe. Creiem que som en el millor moment per poder realitzar un directe potent, contundent i ple de clàssics que ja formen part de la nostra història.
No coneixem prou Setembre per poder fer una aproximació ben feta. El que estem segurs és que les noves fornades de música son el nostre futur i pel que veiem sovint tenim un futur musical per davant molt esperançador.


8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Buff que difícil... en son molts i per sort molt d’inoblidables. Em quedo amb un de molt emotiu, els 15 anys a l’auditori. I junts com a Gossos, recordo l’últim al qual vam assistir, Sigur Ros.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Tant variades com la música que escoltem. Passa pels grans clàssics tant bandes com solistes (Dylan, ACDC, Red Hot, Tom Petty, Couting Crows, Death Cab for cutie, Marley, Sherill Crow, Daniel Lanois, Cold Play, Bon iver...) Tant eclèctic com allò que fem.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
M’encanta el nou disc dels valencians Smoking Souls o el català Pol Fuentes, i internacionalment Fink, Sara Lov o Roo Panes.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Segur que encara queden molts espais per conquerir.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que cregui en ell mateix. Que es posi les piles i treballi fort per portar a terme les seves idees i projectes. Avui la sort que té un grup emergent és la quantitat d’aparadors que té. El que cal és que faci bé la feina i sigui ell mateix.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
La capacitat d’emocionar i de fer millors les nostres vides. No em podria imaginar la vida sense música.


No hay comentarios:

Publicar un comentario