lunes, 27 de febrero de 2017

Entrevistem a Setembre

Setembre neix per accident, de manera inesperada. El que va començar sent un experiment amb 4 o 5 cançons ha acabat transformant-se en una aventura que tot just comença i que creix dia a dia.
A diferència del que és habitual, no som un grup que ha fet un disc, sinó que hem fet un disc que ens ha portat a ser un grup. Des del primer dia hem dedicat tota la nostra energía al servei de les cançons.
Les Hores Trobades (Picap 2015) 
Cançons senzilles, no simples. Un disc amb un marcat accent acústic en el que no hi ha hagut barreres a l'hora d'incloure diferents sonoritats per a accentuar cada instant de la cançó. L'única línia vermella és no posar impediments a la imaginació.
La bona acollida del single Julieta ha despertat l'interès dels principals mitjans del país, formant part de la fórmula de ràdios com RAC105, Cadena Dial, EuropaFM o els 40 Principals. També hem realitzat actuacions en directe en mitjans com TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Punt Avui TV entre d'altres.
La repercussió pública del nostre disc debut ha generat múltiples actuacions a diverses sales destacades del territori català, incloent el concert de final de gira dels Lax'N'Busto a la sala Razzmatazz de Barcelona.
En motiu de la diada de Sant Jordi de 2016 va veure la llum el single 23 d'abril, que va ser punxat per diverses ràdios i ens va portar a actuar a l'escenari de Catalunya Ràdio a la Plaça de Catalunya de Barcelona.
Actualment Setembre estem immersos en la composició del que serà el nostre segon disc d'estudi i que està previst que es publiqui durant la primavera de 2017.
Setembre som: 
Joanjo Rubio – guitarra i veu
Jordi Revilla – teclats
Frederic Font – baix
Pele Bernial – guitarra
Pau Picornell – bateria


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la vostra motivació?
Tots vam començar de petits, abans dels 15 anys ja anàvem a l’escola de música i es va començar a despertar l’interès per la música.

2. Com es crear el projecte “Setembre”? Perquè aquest nom? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Es crea sense voler-ho. En Joanjo va fer 4 cançons sense cap més intenció que fer-les i potser fer algun bolo en format acústic i al final les portes es van anar obrint i vam acabar fent i publicant un disc.
Pel que fa al nom va ser com acostuma a ser. Posar el nom a un grup és de les coses més complicades que hi ha, així que com que començàvem alguna cosa nova, vam decidir posar-li el nom del mes en que tot comença, que no és gener sinó setembre.
Com que de moment només tenim un disc al mercat, pel que fa a l’evolució haurem d’esperar al segon.

3. Que ens podeu explicar del vostre disc ““Les Hores Trobades”? Teniu previst nou disc?
És un disc que s’acosta bastant al que entendríem com format acústic, sense ser-ho del tot. La intenció era sobretot no pervertir la senzillesa que tenien les cançons en el moment en que es van composar, així que tots els arranjaments anaven destinats a accentuar les emocions però sense embrutar l’essència. En Jesús Rovira dels Lax’N’Busto, que en va ser el productor, ens va ajudar molt a aconseguir allò que volíem.
Actualment estem en fase de composició del que serà el nostre segon disc.

4. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per promocionar-vos?
Gràcies a Picap hem pogut sortir a diferents mitjans del país, des de ràdios locals fins a mitjans com TV3, Catalunya Ràdio o RAC1, a part de tenir algunes de les nostres cançons a les fórmules de les principals ràdios musicals d’aquest país, com els 40 Principals, RAC105 o Cadena Dial entre d’altres. També en revistes especialitzades com l’Enderrock.

5. Com us veieu dins del panorama de la música? 
No ens ho plantegem, anem fent dia a dia el que creiem més convenient (o el que podem) i sentint-nos lliures al 100%.

6. Com definiríeu la vostra música?
Hi ha pop, hi ha folk, hi ha rock... una mica de tot això.

7. Com us plantegeu els propers concerts? Quins son?
El proper concert que tenim és a la NauB1 de Granollers amb els Gossos, i ens el plantegem com tots els que hem fet: anem a passar-ho bé una estona i a intentar que el públic també.

foto de Setembre.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Com a músics suposo que coincidim en dir el de la sala Razzmatazz del passat novembre en el concert de fi de gira dels Lax’N’Busto. Com a espectadors, si som 5 músics en tindràs 5 de diferents, com per exemple Metallica, Roger Waters, Oasis...

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Estem entre Queen i les polifonies medievals del segle XIII passant pel reggaeton electrònic.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
La Bossa d’Urina.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Al Madisson Square Garden, i en català.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que si troben la manera de tenir més bolos, ens expliquin com ho fan.

13. Què és el que us apassiona de la música?
Que tingui un IVA del 21%.

No hay comentarios:

Publicar un comentario