miércoles, 8 de febrero de 2017

Entrevistem a The Big Jamboree

Per explicar la història de The Big Jamboree cal remuntar-se en el temps més de dues dècades, allà pels primers anys 80s quan es feien dir Chevy & the Hot Wheels. Després van passar a anomenar Big Frank Jamboree, i finalment, a dia d'avui, The Big Jamboree. A finals dels 90s Miguel Ángel García, ex-cantant d'una de les formacions de rock & roll àmpliament coneguda tant dins com fora de les fronteres espanyoles (The NuNiles) es va unir a la banda i ha format part d'ella durant 8 anys participant en la gravació del seu disc "New Times Old Stuff". Des de finals de 2007 és Agustí Burriel qui lidera la banda, provenint d'estils com el Doo-woop i d'altres bandes com els Velvet Candles. En definitiva, The Big Jamboree és una formació de 8 músics amb una amplíssima trajectòria musical i experiència sobre els escenaris, que any a any van millorant la seva "sabor" com el bon vi.

The Big Jamboree és una banda que es dedica a interpretar Rhythm & Blues, Jump & Jive, Jump Blues i Rock'n Roll dels anys 50. El seu repertori compta amb composicions pròpies i arranjaments de la banda al costat de versions de temes dels anys 40 i 50 d'artistes tan importants com: Louis Prima, Big Joe Turner, Louis Jordan, Roy Brown, Wynonie Harrys etc ... El bon ambient que es respira a l'escenari en cada moment, fa que no només sigui un concert de música on predomina bàsicament el so, sinó un espectacle musical en què també aporten un cop interpretatiu de gràcia, com es feia en els anys 40 i 50s. D'aquí el seu nom: THE BIG JAMBOREE ("La gran festa").

The Big Jamboree és una formació que ha participat en importants esdeveniments tant nacionals com internacionals (BCNHayride festival, Screaming Festival, Crossroad Festival, Mediatic Festival, Duke 's festival Cittaducale, Festival Country rock de Prat-Bonrepaux etc .....) i tocat en els locals de més renom dins del circuit musical català, durant molt temps han estat programats assíduament a la sala de Barcelona "El Cafè de Belgrado", de Sant Cugat del Vallès, una sala que ha estat el seu trampolí des del començament, i en ella es va rodar part d'un reportatge sobre l'escena actual de Swing i Rock'n'Roll clàssic que es va emetre al programa de Canal33 "Sputnik", líder d'audiència en el seu estil a Catalunya. Gràcies a l'èxit del documental van ser requerits per actuar en diverses ocasions al programa "La cosa nostra" liderat per Andreu Buenafuente (TV3 - Televisió de Catalunya), on van tancar l'any 1999 amb l'especial de Cap d'Any.

Van estar molt temps programats en el Club La Boite, Barcelona. Una sala molt prestigiosa on cada setmana actuaven estrelles del Blues i Rhythm & Blues tant nacionals com internacionales. Han actuat en nombroses ocasions a la Sala Jamboree de Plaça Reial de Barcelona, una sala on a l'actualitat actuen reconeguts músics de jazz internacionals i nacionals. També han compartit escenari amb estrelles nord-americanes del rock'n'roll com Carl Perkins, i acompanyat entre d'altres a Hayden Thompson, Dale Hawkins, Barrence Whitfield, LLoyd Price en Rhythm Riot al Regne Unit o Extraordinaires a Barcelona l'any 2015.

Actualment segueixen apareixent al programa nocturn "Cava de Blues" de TV3 i es poden veure en el moment de l'emissió setmanal, o on-line des del mateix portal web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/

THE BIG JAMBOREE ofereix al públic alguna cosa més que bona música dels anys 40 i 50s, també ofereix una dosi de bon humor i espectacle visual per passar-ho bé, relacionar-se amb la gent i sobretot espontaneïtat i frescor que els fa únics en el seu gènere.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La banda està formada per 8 membres i cadascún té una realitat diferent. Molts comencen a estudiar de petits a l’escola de música del seu poble i d’altres són amants de l’estil de música que interpretem amb Big Jamboree i fruit de la necessitat de voler tocar la música que escolten es posen a estudiar un
instrument.

2. Com es crear el projecte “The Big Jamboree” Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
The Big Jamboree es forma a mitjans dels anys 90 quan el bateria, contrabaixista, guitarrista i pianista de la banda decideixen tocar aquesta música que des de ben joves ha format part de la banda sonora de la seva vida. Des d’aquest punt, es van incorporant una secció de vents i cantant. Al
llarg dels anys, la formació ha editat 3 discs i porta a la seva esquena moltíssimes actuacions ja que dins del seu gènere és una formació especial: Té la formació estàndard de banda petita però amb la secció de vents apropa al so de les big bands. Una meditada selecció del repertori, el show del directe i la cura de la imatge han fet que Big Jamboree hagi participat a gairebé tots els festivals més importants de l’estil arreu d’Europa.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se?
La promoció sempre ha estat els concerts en directe. Qui va a veure The Big Jamboree no es queda indiferent i té ganes de tornar a veure la banda.

4. Amb quins 5 adjectius definirieu el vostre proper concert a Luz de Gas per convèncer al públic?
Nou / Enèrgic / Festiu / Autèntic / Divertit

5. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana?
Nosaltres formem part del conjunt de música negra en el qual hi ha el jazz, el blues, la música jamaicana i tants d’altres estils. Totes aquestes músiques que tenen una corrent de gent molt nombrosa que les segueix no gaudeixen del suport mediàtic que tenen altres estils. Tanmateix, el panorama cada cop és millor i hi ha més canals per arribar al públic.

6. Com definiríeu la vostra música?
Interpretem Jumpblues, Rhythm&Blues i rock&roll d’entre els anys 40 als anys 60. El nostre repertori està format per temes propis i versions de l’època i, com tota aquesta música, és un estil ballable i enèrgic. Era la música popular que durant aquests anys hi havia als Estats Units i complia la mateixa funció que la música que es posa actualment a les sales de ball o discoteques.

7. Com us plantegeu els propers concerts? Quins son?
En els propers concerts presentarem el repertori del nostre nou disc que presentem aquest dissabte a Luz de Gas. Actualment, estem tancant dates que estan apareixent arrel d’aquest nou treball i, tant les entrades d’aquest dissabte com les properes actuacions les anirem penjant a la nostra web:
www.thebigjamboree.com o a les nostres xarxes socials de facebook, twitter o instagram.


8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a músics recordem molts concerts memorables. The Big Jamboree és una petita família. Portem molts anys junts i tots ens coneixem molt. Mai fa mandra anar a tocar i aquesta trempera es veu reflectida a l’escenari. És impossible recordar un millor concert. Com a espectadors recordem els concerts que vam veure l’any que vam estar al Rhythm&Riot.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Les influències de la banda són els mítics artistes de l’època de Rhythm&blues com Louis Jordan, Big Joe Turner, Roy Brown o Wynonie Harrys i les bandes actuals que també fan aquest estil de música com els Indigo Swing, els The Roomful of blues o els Royal Crown Revue.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Cadascú és molt inquiet i sempre troba coses noves. Però recomanem una banda de casa nostra que es diu The Sparkles.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
El lloc és indiferent. Hem tocat en festivals, sales i festes majors increïbles igual que també hem tocat en festivals, sales i festes majors horribles. El millor lloc és el que està ben organitzat, que el públic té ganes de venir-te a veure, et tracten bé i et paguen bé.

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que toquin molt i que hi dediquin temps. La música omple l’esperit. I que tinguin clar que el que fan té molt valor. La música no és gratis i, cadascú dins el seu nivell, ha de fer-se valdre.

13. Què és el que us apassiona de la música?
Que és una eina que ens permet expressar d’una altra manera. Gràcies a la música som capaços de comunicar-nos i de transmetre emocions que acaben fent de cada actuació un instant únic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario