martes, 11 de abril de 2017

Últim Cavall i el seu primer àlbum "Records de Kyoto"

foto de Últim Cavall.

Avui us volem presentar el primer LP de Últim Cavall, una banda de la qual en parlavem fa temps al blog LMALF  ( Entrevista ) La banda de Sant Pere de Ribes (Barcelona) debuta amb "Records de Kyoto" un CD que sorprenent i madur, el primer àlbum que farà les delícies als amants del dreampop i el pop delicat d'atmosferes i capes de guitarres.

ÚLTIM CAVALL són Rafa Monzó (veu principal, guitarres elèctriques i sintetitzadors) i Francesc Pascual (bateria i lletrista). Formats l'any 2015 com duo, però amb la col·laboració constant com a productor i enginyer de so de Jordi Moncho, amb qui van gravar el seu primer Ep, autoeditat, com el disc que es presenta aquest 2017. Aquest primer Ep homònim va ser rebut amb molt bones crítiques dins i fora del país (Regne Unit, EUA, Amèrica del Sud).

El primer disc s'ha forjat amb delicadesa i molta dedicació durant el passat 2016. Gravat majoritàriament en l'estudi La Cova (Vilanova i la Geltrú) de Jordi Moncho, excepte les percussions i bateries, gravades en l'estudi Two Ties Recordings de Barcelona. Ells mateixos ens expliquen com s'ha gestat l'àlbum:
«Ha estat un procés molt artesanal, intentant encaixar cada peça del nostre puzle sonor i treballant sense presses. Hem continuat experimentant amb textures de sintetitzadors, algunes creades expressament per nosaltres. També hem volgut crear un ambient propi i personal amb les guitarres. Vam comprar unes quantes reverbs, distorsions, una bateria i efectes diversos per utilitzar durant l'enregistrament. També retocábamos i doblábamos moltes línies de guitarra, veus i sintetitzadors. Vam gaudir molt en l'estudi, sense oblidar que totes les decisions, les prenem en benefici de la cançó i la seva sonoritat. »

"Discos de Kirlian" va publicar el passat 20 de març l'àlbum de debut d'Últim Cavall." Records de Kyoto ", que va arribar després d'un primer EP autoeditat, inclou vuit cançons de pop somiador, ple de guitarres exquisides i melodies delicades. Pop d' patrons clàssics arrebossat en seda envoltant i coratjosa. "

No hay comentarios:

Publicar un comentario