jueves, 18 de mayo de 2017

Entrevistem a Koers

KOERS és una banda queneix a Lleida el setembre de 2014. Des d'un principi la seva naturalesa mestissa aporta originalitat i frescor a les seves cançons. Koers és Ritme en llengua afrikaans, però també és groove, és energia, és color i missatge. Koers és una formació en essència roots, viatjant des del new wave, dub, pop, rock però sempre passat pel seu filtre reggae marca de la casa.

foto de KOERS.

1. Quins son els primers records musicals que teniu i quina va ser la primera vegada que vau tocar en un escenari?
Vam tocar per primer cop en una festa privada. No pensàvem que ens pagarien però sí, ens van pagar. Una setmana després ens esperava la primera gran prova, tocar per la festa de la tardor de Lleida. Era el nostre primer gran concert i vam flipar amb la quantitat de gent que hi havia. Vam estrena el show de Koers a la Plaça Sant Llorenç.

2. Com es crear el projecte “Koers”? Perquè aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Inicialment erem 5: el cantant, el  bateria, un dels dos guitarristes, un percussionista que ara no hi es i també un ex teclista que ara tampoc hi es.  Ens vam reunir gràcies a la trucada del cantant (Kelly), ell tenia moltes ganes d’iniciar alguna cosa diferent i peculiar i per sort seva, tots nosaltres estàvem disposats i contents amb la idea. 
Vam escollir dir-nos Koers perquè buscàvem un nom fàcil, que no fos la nostra llenguatge ni fàcil d’interpretar.  Koers prové d’Afrikaans i el  nostre significat particular de Koers es “Ritmo.” 
Ara som 9 en total, seguim sent una colla de nens feliços i il•lusionats amb la música. 

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per promocionar-vos com a grup i gravar el vostre disc?
El nostre primer EP “Unity in Diversity” va ser gravada a Bernicarló (El Tercero Estudios), el productor es diu Carlos Manzanares de Pepet i Marieta. Ho vam finançar nosaltres i res de discogràfiques. Fins ara tot el que fem ens ho montem nosaltres mateixos. Per Sort acabem de firmar per una Discogràfica i acabem de gravar un nou disc amb més de 16 cançons noves. Això sí, no ficarem mes de 12/13 al nou cd. Apartir d’octubre es podrà gaudir del nou projecte. Durant la segona setmana de juny penjarem un nou videoclip del single del nou àlbum. 

4. Amb quins 5 adjectius definiríeu el grup?
Divertits
Animadets 
Il•lusionats
Prudents 
valents 

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca?
Es difícil per nosaltres respondre a aquesta pregunta. No sabem ni nosaltres com ens veiem en l’àmbit de la música catalana, potser d’aquí un parell d’anys tindrem una bona resposta. Deixem que les coses passin soles.  

6. Com veieu la iniciativa Festa de la Música de Sudanell? Que trobarem en el vostre concert a Sudanell?
Trobareu un directe nou i bastant divertit, us trobareu amb cançons conegudes. Hem de seguir escalfant i gaudint de temes clàssics d’altres músics fins que a l’octubre podrem presentar el nou disc. El nou directe que tenim per aquest estiu ens fa molta il•lusió, fins i tot conservarem alguns temes per la temporada vinent. I respecte la iniciativa Festa de la Música de Sudanell, només podem dir, Chapeau!!  

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure? 
Com us hem dit abans, aquest estiu per nosaltres serà massa llarg perquè ens morim de ganes de presentar el disc i haurem d’aguantar-nos com sigui i també tenim la il•lusió de fer nous temes. 
Ens podreu veure a la festa major de Belianes, Tàrrega (a l’Ateneu), Rototom Sunsplash (Benicàssim) , Alcampell, Ulldecona, Miralcamp etc

8. Ens podríeu explicar alguna anècdota divertida del grup?
2 coses; 
- Quan parlem del passat entre nosaltres, tots coincidim amb que quan estudiàvem a l’Eso , cadascú de nosaltres en algun moment vam abandonar les classes de mates, física i química o sigui l’assignatura que sigui sol per ser-hi a la classe de músic. 
- L’altra anècdota es que si busques “KOERS” al traductor Google per saber que vol dir, no sortirà una definició com “ritme.” Al seu dia no sabem que vam fer realment però ens va sortir Koers i vam veure que la definició de Koers era “RITME” així que sempre ens costa tant explica el que vol dir KOERS i acabem dient que es el nostre significat/definició particular. 

9. Quines són els vostres referents musicals? 
Tots tenim diferents referents musicals i diferents estils tot i que fem Reggae. Músics Rockeros, de blues, soul etc

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Pfff ni idea

11. Amb quin grups us agradaria compartir escenari?
Amb els que sigui

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que creguin en el seu projecte, ningús els hi regalarà res així que han de seguir insistint i mai parar. 

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Veure que la gent canta les nostres cançons. Però lo que més ens apassiona es que la música ha fet de nosaltres millor persones i gràcies a la música ens hem fet més amics i som com una família ben gran. 

14. Creieu que la música amanseix les feres?
La música pot dominar a qui sigui. Si algú no sent la música, no viu. Serà millor que deixi d’existir perquè no es pot entendre el món sense la música. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario