Després de mesos preparant la sortida, Pachawa Sound va néixer el febrer de 2016 de la mà del seu single “Lobo Solitario”, coproduït per Miguel Zamarripa, “Flautek”, i pel productor internacional Gambeat.
Un any després, presenten “Elemental”, el seu primer treball de llarga durada, també produït per Zamarripa, el qual narra una evolució interior, i en el qual han cercat un so original, en sintonia amb les propostes internacionals més trencadores i d’avantguarda del camp de la fusió de músiques del món. Reggae, hip hop i latin, amb tocs d’electrònica i molt caràcter propi.
En concert, Pachawa Sound mostra un repertori sòlid, sense fissures, fet a partir d’una fusió altament ballable de ritmes de tot el món. Un espectacle únic i potent, pensat per impactar des del minut 1 i guanyar-se al públic que els veu.
El passat mes de març van arrencar la gira Elemental Tour a la Sala Clap, i sota aquest nom tornaran a compartir la seva música per varis indrets de Catalunya i França.
El grup som: Joan Giralt, Joan Zamora, Marc Jené, Lluís Giralt, Martí Ibáñez, Bernat Villà, Marc Rabella, Joan Bosch, Isaac Moren

1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina és o era la teva motivació?
La gran majoria de nosaltres vam començar a estudiar música de ben petits, sense motivacions especials, més enllà del confort i l’alegria que genera. Mirant enrere agraïm molt el fet d’haver lligat la nostra vida a la música i no haver-la deixat marxar. La música ens ha brindat grans moments.
2. Com es crear el projecte "Pachawa Sound" Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Pachawa Sound neix després d’uns anys de tocar plegats i aprendre del circuit català. Ara fa poc més d’un any vam decidir engegar aquest projecte amb ganes de portar la nostra música per tants llocs com poguéssim. Amb el temps hem trobat un mercat que ens encanta al Sud de França. Se’ns valora molt i agraïm l’estima i el bon tracte que rep la música per aquelles terres.
Pel que fa a Elemental, el nostre disc debut estrenat el passat mes de març, és la conseqüència del primer any de vida del grup. Estem molt satisfets del resultat obtingut i de com ens vam sobreposar als problemes que ens anaven sorgint. Finalment, vam poder treure un disc que complia amb escreix les nostres expectatives de la mà d’una nova discogràfica, U98 Music, que ens ajuda a arribar allà on no podríem fer-ho sols.
3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el vostre cd? I per promocionau-se?
A l’hora de gravar el CD van ser fonamentals el nostre productor Miguel Zamarripa i el saxofonista del grup, el Bernat Villà, que també és enginyer de so. A base de dedicar-hi hores i esforços vam gravar tot el material que posteriorment vam enviar a mesclar a París, a l’estudi 129H, pel tècnic Nicolas Sélambin. El màster es va realitzar al Mastering Mansion de Madrid. Creiem que la fórmula que hem trobat, barrejant l’autoproducció amb la col•laboració de grans professionals ens ha ajudat a treure un disc de qualitat i personalitat. També voldríem agrair la col•laboració musical i audiovisual de tota la gent que ens ha donat una mà desinteressadament.
Altrament cal destacar el que han significat la nostra discogràfica, U98 Music, i el nostre management, 7Sis Produccions, al llarg d’aquest procés. Des del primer moment van entendre la filosofia del grup i molt lluny d’imposar-nos res, ens han ajudat a caminar amb més força i determinació i gràcies a ells hem pogut complir objectius que mai ens hauríem plantejat amb el nostre disc debut. Les dos entitats estan sent claus en la promoció del grup, tanmateix com l’equip de disseny i de fotografia amb el que treballem, Talpa, que ens ajuda a generar un material de promoció d’alta qualitat.
4. Amb quins 5 adjectius us definiríeu?
Aventurers, apassionats, treballadors, atrevits i juganers.
5. Com us veieu dintre del panorama de la música?
La veritat és que el panorama de la música és molt diferent en cada territori. A Catalunya som un grup emergent i treballem per a seguir creixent, ja que voldríem que les arrels del projecte fossin aquí, a casa nostre. Fora, a França, veiem que som un grup que funciona molt bé i que té sortida també en el mercat internacional. Mirem d’equilibrar els esforços per créixer a casa i aprofitar les oportunitats a fora.
6. Com definiríeu la vostra música?
Un mestissatge amb caràcter i en evolució. És difícil etiquetar-la, barregem molts estils i mirem d’obrir les nostres ments per a que la nostra música sigui el més avantguardista possible. A “Elemental” hem introduït l’electrònica, i tot indica que aquest camí agafarà més força amb el temps.
7. Quins son els propers concerts que teniu? Que podrem trobar al concert de la NauB1 de Granollers? Que destacarieu de Vendetta amb qui compartiu cartell?
Aquest mes, després del concert a la Nau B1 portarem l’Elemental Tour a dos grans festivals de França, el Saute Mouton, a Occitània, i el FIMU, a Belfort. Després, al llarg de l’estiu, anirem combinant concerts per Catalunya i pel Sud de França.
A la Nau B1 trobareu dos directes carregats de potència. Per part nostre arribem en un gran moment, amb el nou directe ja rodat i les energies al màxim.
Pel que fa a Vendetta, creiem que és, actualment, una de les millors propostes d’ska a nivell estatal. En l’últim disc, han sabut donar-li aire a aquest estil amb tocs d’electrònica molt ben trobats.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a músics ens quedem amb el de les Fêtes de Bayonne de l’any passat, davant de varis milers de persones que ho van donar tot malgrat no entendre les lletres del grup. Va quedar demostrat que la música no entén de fronteres.
Com a espectadors ens quedaríem amb un que vam veure ara fa uns tres anys de Deluxe, els quals ens atreviríem a dir que tenen un dels millors directes del món.
Dins de Catalunya voldríem destacar també el directe dels amics de La Sra. Tomasa, atrevit i innovador. Aire fresc pel mercat català.
9. Quines són les vostres influencies musicals?
La veritat és que mirem d’escoltar molta música i molt variada. De tothom en pots extreure idees i maneres de pensar que poden ajudar en l’evolució del grup.
El circuit català té música de molta qualitat que ens pot servir de base, i el circuit europeu té música molt innovadora de la qual mirem d’extreure’n aprenentatges constantment.
10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Mmm... Ens agradaria destacar el paper dels amics de System Beat, també del Maresme, que s’han atrevit a començar un projecte electrònic pioner a Catalunya el qual agafarà molta força al llarg dels propers anys.
11. Un lloc on us agradaria tocar?
Uf, si ens posem a dir llocs on ens agradaria tocar no acabaríem mai... Més que llocs, volem tocar davant un públic entregat, sempre, sigui on sigui.
12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Els primers anys mai són fàcils, hi ha tres elements clau: creure en el projecte, treballar per aconseguir els teus objectius i passar-t’ho bé, trobar en el grup la teva família.
13. Què és el que us apassiona de la música?
La força que té. Hem pogut viure de primera mà la típica frase de que la música no hi entén de fronteres, és algo màgic.
14. Ens podríeu explicar alguna anècdota divertida del grup?
La veritat és que cada concert ens deixa un grapat d’anècdotes, sobretot si el concert té associat un llarg viatge amb furgoneta.
Per posar un exemple, diumenge passat teníem concert al sud de França, a mitja nit, i a l’endemà la majoria treballàvem o teníem classe. Durant el trajecte de tornada, lo típic, se’ns creuen cérvols, ens trobem un forn al mig de la carretera... Sí, sí, un forn, tal qual. Finalment vam arribar a casa a les 6 del matí i vam començar la rutina sense descansar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario