
Ja tenim data de la Festa de la Música de Sudanell 2017, serà el dies 2 i 3 juny.
Amb la seva setena edició ja és consolida com un Festival de referència a les Terres de Ponent.
Com els altres anys, volem donar l’oportunitat a grups emergents i a grup ja consolidats a ensenyar els seus treballs discogràfics, molts d’ells estrenen nou treball i ens el venen a presentar.
Començarem al divendres per la tarda amb la popular cercavila per anar escalfant motors i portar el públic a la zona del concert i començaran aquesta nova edició del Festival els De Sastre, continuarem amb en Guillem Roma, el punt àlgic de la nit el posarà en Quimi Portet, Callejón Canalla, Ramalamas, i completaran la nit de divendres Unlimited Addiction.
Dissabte pel matí tindrem els Encara Farem Salat i tot seguit concert de vermut amb Guillem Anguera. A la tarda serà el torn de The Black Snakes, The Sey Sisters, Roba Estesa, arribarem a l’equador de la nit amb Lágrimas de Sangre i acabarem amb els Koers, i per rematar la nit i el final de festa serà protagonitzat per Sergi Delta (Dj).
Cal destacar que aquest any el dia 26 d’abril es farà la presentació oficial al IEI (Institut d’Estudis Ilerdencs) i que el diumenge 14 de maig, es farà un concert vermut, en el marc dels vermuts toreros que organitza el Bar Gilda de Lleida, fent la presentació del festival al públic de la capital, amb dos grups: La Flor Del Otro i Mig Quart De segle.
Tots els concerts seràn gratuïts, a més a més hi haurà servei de bar i FoodTrucks per agafar forces i continuar ballant,
Grup a Grup de la FMS:

Es senten realment còmodes en un registre més aviat acústic i és per això que opten per un conjunt format per: guitarra acústica, teclat, saxòfon i bateria, complementant tots aquests instruments amb les seves quatre veus. Les cançons que escriuen relaten històries amb un missatge de rerefons que volem transmetre. Per tant, les seves lletres no són tan sols un conjunt de paraules ben sonants i rimades, sinó que cadascuna d’elles té un perquè. Així doncs les seves cançons no tendeixen a un ambient de festa major on la gent salta i balla; més aviat creen un ambient atent i receptiu per part del públic.
Tenen un bagatge dalt de l’escenari en contextos ben variats: des de bars musicals de Barcelona, fins a la Acampada Jove, passant per concursos de grups joves emergents i festes majors i universitàries. Dins del seu currículum incloen el primer lloc en el concurs BarnaSO que ens va permetre tocar a l’Acampada Jove , finalistes del concurs BigCastLive i guanyadors com a millor grup animador de la Zurich Marató de Barcelona.
A inicis d’aquest any 2015 es van tancar a l’estudi per a gravar el seu primer treball: «Elisabeth». Aquest àlbum conté una selecció de deu temes que representen la seva primera etapa i una primera temptativa per trobar el seu estil com a grup. A partir d’aquí segueixen treballant dia a dia perfilant la seva essència creant noves cançons per enriquir el repertori.

Hijos de la música mestiza, La Flör del Otrö fusiona sus diversas influencias (rumba catalana, ska, reggae, ritmos latinos y rock, entre otras) para sembrar un sonido fresco, bailongo, enérgico y canalla que envía mensajes directos con contenido rebelde, revelados en las letras de la vocalista.
Este jardín viste de forma completa. A la batería, Joni Fuentes, una de las últimas incorporaciones de la banda; a la guitarra española ‘El Peri’, encargado de la melodía rítmica; al bajo, Carles Domènech, poniendo líneas penetrantes; a la guitarra eléctrica, Jofré Orús, añadiendo el punto rudo que le faltaba a la banda; al teclado, Sara Costa, encargada del sabor y los tumbaos; a la trompeta y mano derecha en coros, Aleix Costa; y a la voz principal y las letras Mabel Flores, que añade el feminismo necesario, el sentimiento y el humor clave para éste grupo. El resultado es un show reflexo-festivo a bombo negras, no apto para pulgones.
En 2016, tras el lanzamiento del single ‘Señora’, con la colaboración de bandas como Itaca Band, Doctor Prats y La Bambula, deciden trabajar duro para compactar su música y su directo. A principios de enero de 2017, La Flör del Otrö entra a grabar ‘La ciénaga’ , su primer disco profesional, producido por David Rosell, con el cual se proponen marcar el inicio de una nueva etapa con más ambición que nunca. Un sonido más maduro y potente, que rompe con la simplicidad que caracterizaba los anteriores EP’s, ha sido el resultado.


En el disc Guillem Roma s’ha connectat també amb artistas convidats com Joan Colomo, Judit Neddemann, Joan Garriga (La troba kung-fú), el cantant napolità Alessio Arena, o la cantaora Lina León. “La música ens connecta amb nosaltres mateixos, amb els altres i també amb el món i el més enllà i això fa molta falta en aquesta societat cada cop més malalta i més separada, per això aquestes noves cançons han nascut buscant aquestes connexions” explica Guillem Roma. El disc, que està ara en procés de mescla i masterització està produit pel músic i productor Josep Maria Baldomà i sortirà a finals de febrer. Acostumat a nedar contracorrent en el món de la industria discográfica, Guillem Roma, segueix apostant per l’autogestió i crea el seu pròpi segell discografic sota el nom de “Sulawesi Records” per treballar sense intermediaris, ni directrius i per una música lliure.
Aquest 2017 descobrirem un nou Guillem Roma amb aquest treball que fa un salt endavant en l’univers creatiu de l’artista, reforçant la personalitat i originalitat del projecte.
Música fresca i elegant que transmet màgia i optimisme, i que arriba amb força aquest 2017 amb aquest nou àlbum!
La gira comença amb tres concerts d'estrena a finals de febrer al 24 de febrer a l'Atlàntida de Vic, el 26 de febrer al Tradicionràrius i l'11 de març a l'Auditòri de Banyoles, amb una banda que compta amb músics com Didak Fernandez (Macaco...) a la bateria o Miquel Sospedra (Mazoni, Sanjosex...) al baix!

Després del puntual retrobament de Los Burros i los Ràpidos en estudi i en directe, Quimi Portet reprèn la seva carrera en solitari i publica el seu novè àlbum.
Part fonamental del trident que, juntament amb en Sisa i en Joan Miquel Oliver i sota l’apel.latiu de Col.lectiu Eternity, es va fer mereixedor del Premi Arc a la millor gita per teatres del 2015, Portet està en òrbita i ho demostra amb un nou repertori a l’alçada de la seva llegenda.
Acompanyat per sospitosos tan habituals desborda talent i sentit de l’humor.
Un genuí creador de cançons en un concert absolutament imperdible.
Fitxa artística
Quimi Portet: Veu i guitarra
Jordi Busquets: Guitarra
Angel Celada: Bateria

Esa debía ser la apertura del nuevo disco de Callejón Canalla, pero en ese momento la banda sufrió muchos cambios en la formación y el proyecto se congeló. Ese tiempo de reflexión sirvió para tener claros los objetivos que debía tener el grupo a partir de ese momento y sobretodo también para componer desde la tranquilidad.
Recientemente y con parte de sus filas renovadas, Callejón Canalla ha presentado su nuevo single "Con mis palabras" acompañado también de videoclip, para así poder presentar la nueva formación y marcar un punto de inflexión antes de entrar a estudio para grabar todas las canciones ya compuestas durante este tiempo.
Actualmente el grupo ya ha grabado su nuevo LP y lo presentará a Sudanell a Festa de la Música de Sudanell.
La Festa de la Música de Sudanell participó en el Verkami, para ayudar la grabación del LP.

Feliz reencuentro de cinco compañeros en cruce de caminos de vuelta a casa; llegando al unísono tal cual de sus necesidades e impulsos básicos.

Unos días después y ya de regreso en Lleida se acabaron de montar las bases del grupo al que se incorporó Carles Gómez, como bajista.
Inicialmente el grupo se formó con un teclado como quinto instrumento, pero después de unos meses de ensayos se descartó esta opción y tras pasar algunos meses más buscando otro guitarra finalmente se unió al grupo Yussef Chaer.
La nueva formación, empezó a trabajar con los temas que la banda ya había compuesto tanto en los meses con teclado, como en los meses en que sólo eran cuatro miembros y junto con las nuevas composiciones acabó por desarrollar un sonido duro y contundente muy cercano al estilo que se buscaba pero con un toque personal muy fresco y nuevo.
Después de estos años de ensayos, el grupo se ha centrado en preparar su primer disco totalmente autoproducido y que está siendo grabado y mezclado en el estudio que la misma banda construyó en Lleida.
A finales de 2013 comienza oficialmente la grabación del primer disco en su estudio y que, después de duros meses de trabajo, se publica el 24 de Abril de 2015.
El dia 7 de noviembre de 2015 Yussef Chaer deja el grupo por motivos personales. Guillem Revés le sustituye y se une como nuevo guitarrista.
Tras dos conciertos, en Junio de 2016, Guillém Revés deja el grupo por motivos
personales. Yussef Chaer vuelve a la formación.
Unlimited son:
Màrius Serra (voz)
Carles Gómez (bajo)
Marcel Peiró (guitarra)
Yussef Chaer (guitarra)
Fran Garcia (bateria)

ENCARA FAREM SALAT
Avui les vaques sortiran soles a passejar!
Avui no hi treballarà ningú a la granja!
Avui és el dia de la Gran Festa!
És el moment de ballar, cridar, saltar, jugar, riure i passar-s’ho bé!
Directament desde l’Oest, els Salats us han preparat una festa en la que durant una hora us podreu alliberar de la rutina i gaudir del bon humor, amb moltes danses i amb música 100% en directe!

Ha format part de diferents formacions com Aynulatac, La Cafetera Exprés i Txala entre d’altres, amb qui ha enregistrat diferents treballs discogràfics. També ha composat la música de diferents bandes sonores per a documentals, com ¨Mont-roig, tornaveu mironià¨, ¨Barraques de pedra seca¨, ¨Horta, recapte Picassiana¨ o la música del DVD promocional de la candidatura de Tarragona per ser capital de la cultura europea el 2016. Ha actuat en molts teatres del nostre país, a destacar el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, Teatre Bartrina de Reus, Teatre Metropol de Tarragona, Teatre Jardí de Figueres, Auditori Felip Pedrell de Tortosa, Auditori Enric Granados de Lleida etc., i en festivals com el Mercat de Música Viva de Vic, Tradicionàrius, FIMPT de Vilanova i la Geltrú etc.
He col·laborat en treballs discogràfics de diversos músics del país i de fora, a destacar l’acordionista basc Kepa Junkera o el reusenc Fito Luri.
Després d’una llarga trajectòria amb altres grups aquest és el meu primer treball discogràfic en solitari. És un projecte molt engrescador, on hi participen moltes col·laboracions amb reconegut nom en l’àmbit de la música del nostre país i també de fora. A destacar noms com Kepa Junkera, XabiAburruzaga, Joan Reig (els Pets), la secció de vents del grup Oques Grasses, Xavier Pié, Olga Pes, Josep Maria Ribelles, Alexis Lanza, TXEK (amb la primera txalaparta de vidre del món), Cesc Sans, Albert Carbonell entre d’altres.
La banda està formada per:
Guillem Anguera(acordió diatònic)
Jorge Varela(piano)
Isidre Sans(baix elèctric)
David Rincón(percussions)

Es tracta d’una formació jove amb un directe enèrgic i dinàmic, que ret homenatge al primer blues de les plantacions en format jug band, abraçant varis estils de la música afroamericana de primera meitat del s.XX com el Delta Blues, el Ragtime, el Country, el Folk o el Swing, entrellaçant sonoritats tradicionals del Mississippi, Texas o New Orleans. The Black Snakes busca un so primigeni, fresc i sense pretensions per a transportar al públic a les arrels del blues. Dins del repertori s’hi poden escoltar temes de músics que han influenciat a la banda com Charlie Patton, Trixie Smith o Washboard Sam entre altres, que es mesclen amb temes propis de la banda basats en aquests estils i influències.

Aquest trio de veus femenines ens convida a viure un sentit viatge musical amb cants impregnats de profunda emoció que sovint sorgeixen de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur Amb una fusió de l'ànima gospel i de l'esperit africà, aquestes germanes estenen les seves increïbles veus arreu del món, combinant el seu ritme, la seva energia contagiosa, la música, el seu inqüestionable talent i la seva verdadera passió. Amb una indumentària que ens recorda les grans dives de la música negra, comparteixen escenari amb el pianista i saxofonista Albert Bartolomé, qui les ajuda a completar un magnífic cercle de bona energia i aire fresc que defineix els seus espectacles.
Després de tots aquests anys, i ara que es troben en un moment d'esplendor, decideixen treure a la llum el seu primer disc, `Let freedom ring'. Deixa que la llibertat ressoni, deixa que la llibertat truqui a la porta, deixa que la llibertat faci sonar el seu cant unànim a l’esperança. ‘Let freedom ring’ és part del discurs de Martin Luther King ‘I have a dream’ del 1963, i així fan un petit homenatge per recordar la lluita dels esclaus i, al mateix temps, la lluita del poble afroamericà pels seus drets civils.
The Sey Sisters alçen un cant a la llibertat per a tot aquell que estigui oprimit, per a tot aquell que se senti discriminat, per a tot aquell que estigui lluitant per la llibertat i, també, perquè poguem viure en un món una mica millor. Un món en el que la solidaritat sigui l'únic color que importi, l’únic cant que s’alci per sobre dels altres.

Elles són l’Alba Magriñà (bateria i percussions), l’Anna Sardà (baix, violoncel i veus), la Clara Colom (acordió diatònic i veus), la Clàudia García-Albea (violí i veus), la Gemma Polo (veus) i la Neus Pagès (guitarres i veus). Fruit de l’amistat, l’any 2011, van començar a sorgir els primers temes a guitarra i veus quan, més endavant, es van afegir al grup el baix i la viola.
Aquesta va ser substituïda i reforçada amb la incorporació de la Clàudia amb el violí a finals del 2013. També és en aquest any quan es canvia el nom per Roba Estesa i es publica la primera maqueta Roba Estesa. Al maig de 2016 treuen el seu primer disc Descalces enregistrat a Bucbonera Studios (Caldes de Montbui), fruit del primer premi obtingut al concurs Sons de la Mediterrània.
Roba Estesa és un projecte musical que té com a un dels seus objectius l’actualització de cançons tradicionals del nostre territori aportant-ne una nova visió tant de la lletra com de la música. D’aquesta manera es serveixen d’instruments i veus per compartir els valors d’aquesta herència. Parlen de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat… en definitiva, parlen d’un sentiment i és així com volen que arribi a la gent. I doncs, què és el folkcalentó? És un gènere musical que serveix de mitjà per transmetre l’essència de Roba Estesa. De fet, l’essència de la nostra tradició: el foc, les fogueres i els fogons. Sigui a casa, al carrer o al llit el foc és símbol de festa i de lluita, i sempre va acompanyat de cançons. Així doncs, defineixen el folkcalentó com el seu estil, ja que tots els temes tenen aquesta escalfor que tant caracteritza la seva música.
Guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània , 3a posició en la final del Concurs Reussona 2015, Seleccionades en el Concurs Sona9 arribant fins les semifinals. Aquest any han estat les protagonistes dels premis Enderrock amb quatre guardons.
Han guanyat: Millor disc de folk per “ Descalces”
Votació popular a la millor cançó disc de folk per “Viu”
Premi de la crítica a millor disc revelació
Votació popular millor grup revelació

Lágrimas de Sangre (LDS) és una banda de rap combatiu-alternatiu, que beu d’estils més enllà del Hip-Hop, com el Rock i el Reggae, allunyant-se de tòpics d’herència nord-americà. Els seus 5 components Neidos, Microbi i Still als micròfons, Acid Lemon com a productor i arranjador, i Rama-Lama-Ding- Dong.
LDS entra al circuit professional amb el seu primer disc “Si uno no se rinde”, (New Beats/Kasba 2015) després d’un bon seguit de singles i EP’s autoeditats en solitari de cadascun dels seus MCs, precedits per l’èxit de la seva última maqueta com a formació “la Real Música Explícita” (desembre 2011).
“Si uno no se rinde” marca un avanç i un després d’aquest grup. Un disc de rap combatiu i contestar i forjats en la cruesa i la distorsió de les guitarres elèctriques, crític amb la societat i el moment històric; però també amb un espai per a la reflexió o la introspecció. Tot i que també poden trobar moments per a la festa, amb visites al Reggae i la necessària vibració tropical de les platges del Maresme. El videoclip“Voy a celebrarlo” ha sobrepassat el millor de visites a Youtube i s’ha convertit en un dels hits de la banda.
Després de gairebé 90 concerts LDS tanca la gira de “Si uno no se rinde” que durant 1 any i mig els ha portat per tota la geografia catalana i basca. Dos gires d’Estiu i una gira de sala amb sold outs a la Sala Doka (Donosti) i La Boite (Lleida). La gira va acabar el passat 8 d’octubre al festival Esperanzah al Prat del Llobregat.
Ara presenten “Viridarquia”” (New Beats/Kasba 2016), un àlbum compost per quinze noves cançons amb una producció molt més acurada, amb una presentació de luxe i la col·laboració de membres dels grups Glaukoma, Zoo i Itaca Band, a més de Chalart 58 o la cantautora Silvia Tomás.
15 cançons que beuen del innat desig de connexió amb la natura. Des de la irreverència nihilista de "Carta abierta", el primer single extret de l’àlbum, a l'acceptació contemplativa de temes com "La gente", "Rodinia" o "Aire pur", sense oblidar la crítica social de les realitats que ens s'avergonyeixen com "El último grito en detrito", "Círculo perfecto", "El guión", "Suscritos al miedo" o "Notwelcome", ni la reflexió introspectiva de "Brea y plumas", "Senderos a Roma" o "Huerta en el tragaluz", ni els necessaris homenatges a l'evasió i a l'amistat de "Baja temporal" i "En manada" la formació catalana s'inspira en l'anhel primitiu d'encaixar, de respirar, d'aportar, de sentir i experimentar amb l’ecosistema.
Amb el color de les plantes com a bandera i la grandiositat de la vida en si mateixa com a missatge en la seva última estança.
“Viridarquia” entre amb molta força amb un sold out de 1000 persones 15 dies després de la sortida del disc. A finals de gener arranca la gira de sales, 20 dates per tota la península amb 6 sold outs i amb una mitja de 800 persones per concert.

Amb un estil propi els seus membres caminen units i amb força per deixar una petjada pròpia al moviment reggae.
Koers neix a Lleida. Vuit músics amb arrels ben llunyanes (Nigèria, Uruguai i Catalunya) s’uneixen per aconseguir un mateix objectiu, fer vibrar i unir el públic que els escolta.
El passat novembre van tancar la temporada amb el seu Projecte Unity in Diversity, el qual va tenir molta repercusió en diferents localitats.
Amb quasi tres anys dalt de l’escenari Koers ha passat per la Terrasseta Reggae, RototomSunsplash, Sam Sam, Submarino Summer Festival, 2 zona Reggae ... compartint escenari amb grups nacionals i internacionals com Dr. Ring Ding (Alemania), Maroon Town (UK), Lyricson (Guinea), CaribbeanDandy (Japó); Boikot, La Gossa Sorda, Aspencat, Doctor Prats, Buhos...
Aquest any presenteran un nou projecte, un nou disc amb el que ,asseguren ells, acabarà de consolidar el seu estil i la seva essència.
Components:
Kelly Isaiah Ogbebor, Kelvin Israel Ogbebor, Vicent Monfà, Hector Villar, Pau Gairí, Anna Puigdemasa, Arnau Martinez, Guillermo Barci.

Amb influències musicals dels ’80 i ’90, com el techno pop, l’ EBM (electronic body music), l’eurodance o el reggae, aconsegueix fer cantar i ballar a totes les generacions presents a la festa. Gràcies a la seva versatilitat quan puja a la cabina, connecta amb el públic d’una manera molt fluïda, i aquest, qualifica les seves sessions com inoblidables i explosives.
SESSIONS
Delta System Pure: Sessió in crescendo de música electrònica. Sessió on es dóna una pinzellada pels principals estils de la música electrònica, començant pel minimal techno i acabant amb BIG ROOM (passant pel deep house, techno, trance…)
De la terra: Rumba, ska, reggae, dubstep, dancehall… Gran aposta per a festes majors… I dansem fins que ix el Sol.
Moonlight: Sessió per a fer vibrar tot l’escenari i tota la ciutat. Al més pur estil dels millors festivals de música electrònica del moment, sessió amb el millor EDM de l’actualitat amb més d’un remember per als més nostàlgics.
Delta Club: Sessió amb temes seleccionats per Sergi Queralt on es dóna una pinzellada per diferents estils que han marcat un abans i un després al DJ. Una sessió íntima, sense deixar que el públic pari de cantar i ballar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario