martes, 26 de septiembre de 2017

Entrevistem a Biflats

Sota la batuta del compositor Xavi Pendón i la inventiva lletrística d'Edgar Massegú (PulpoPop) neix Biflats, la 1era Catalan fanfare amb so de Cobla de Catalunya. Presenten el seu 1er disc editat sota el segell de Picap.
Bb’s són una cobla que trenca motlles: és una cobla gamberra que vol acostar aquesta sonoritat a les noves generacions i exportar-la a l’exterior.
Biflats la formen músics de primeríssima fila i de llarga trajectòria artística, que han gravat, formen, o han format part de grups de rock català com Els Pets, Sau, PulpoPop o Germà Negre, d’orquestres i cobles com La Principal de la Bisbal, Orquestra Internacional Costa Brava, Cobla La Flama de Farners, Orquestra Gira-Sol, La Principal del Llobregat, o laJunge Deutsche Philharmonie d’Alemanya, de grups d’arrel tradicional com Tururut bonaigua, o músics que han girat amb la OJO del Taller de Músics de Barcelona, Muchachito Bombo Infierno, o en companyies com ara Dagoll Dagom o Els Comediants.

foto de Biflats.

Bb’s vol ensenyar al món les particularitats del so de la cobla amb el seu espectacle sense precedents que encomana a tothom a ballar.
Bb’s és World Music Made in Catalonia.
 “El 1er disc d’aquesta cobla és molt modern i molt gamberro, em sembla molt divertit.”
Empar Moliner
“Biflats són la revelació musical catalana; per molts motius: pel talent que tenen, per al qualitat dels arranjaments, per haver cregut en aquesta formació: la cobla, sense cap mania per crear una música gamberra, amb unes lletres extraordinàries (...) un producte molt ben acabat, molt ben fet, que ajudarà, sens dubte, a acostar la cobla a nous públics, aquesta és la finalitat."
Adrià Bauzó (codirector festival Amb So de Cobla)

foto de Biflats.

1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Vam començar per casualitat. De Blanes a Sarrià de Ter, i d’aquí als Pirineus i a la frontera amb França. L’objectiu és molt clar: normalitzar la cobla i crear una marca sonora de Catalunya que pugui ser reconeguda internacionalment.

2. Com es crear el projecte “Bifalts” Com ha anat evolucionant al llarg del temps? 
Es va crear l’any 2015 amb la creació del Ball d’en Vadó Set-Trossos, dedicat al gegantó de la Colla Gegantera de Blanes. Des d’aleshores hem gravat el nostre primer disc, estem fent els primers concerts del grup, i tot apunta a que la proposta tindrà recorregut.

3. Quins mitjans i col•laboradors heu tingut per promocionar-se i gravar la vostra música?
Per a gravar la nostra música vam tenir una primera col•laboració dels Gegants de Blanes, llavors un cop gravada hem tingut la col•laboració de la discogràfica Picap, així com també de l’Adep, l’associació per a la divulgació de la cultura popular; també de les Cases de Música Popular, així com també, cal fer un bon esment, al nou festival Amb so de Cobla que des del minut  1 va creure amb nosaltres i ens va fer abanderats del seu festival. 

4. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
Encabits com a ovelles negres encabritades a projectar el so català més enllà, amb set per ocupar un buit en forma de nou, i amb nom de deu.

5. Com definiríeu la vostra música?
Catalan Fanfare

6. Com us plantegeu els propers concerts? On seran?
29 de setembre - AMER - #BuenoPosMoltBéPuesAdiós  Plaça Major. 22h
6 d'octubre - LLORET DE MAR – Montphoto Fest - Pl. Germinal Ros 21h
7 d'octubre - MANRESA - Fira Mediterrània - Pl. Europa 20h
8 d'octubre - SARRIÀ DE TER – Fira del paper - C/Major 20h

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Miri, fa poc érem en una petita illa perduda entre Malàisia i Tailàndia sent espectadors d’un concert on, en una platja, xinesos i tailandesos d’ètnia gitana animista tocaven ‘la Macarena’ i rumbes diverses. Vam sol•licitar prendre’n partit i ens vam posar a tocar amb ells el caixó flamenc. El que havia de ser una col•laboració espontània en una cançó es va transformar amb moltes nits seguides tocant versions de Peret i Gipsy Kings. Va anar corrents la veu a l’illa i al final la comunitat catalana i espanyola que es va reunir va ser molt i molt nombrosa. I va haver foto de família i intercanvi de tots els telèfons, mentres, per la pantalla gegant retransmetien un partit del Girona. La música (i el futbol) és universal. 

8. Quines són les vostres influencies musicals? 
Totes les que ens anem trobant pel camí. Anem pel món amb orelles ben obertes.

9. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Shantel: músic i productor alemany descendents d’immigrants de Bucovina (Balcans), que al retornar al poble dels seus avis, quedà seduït per la música pròpia d’aquella regió. Ara ha creat una música postbalcànica fantàstica. 

10. Un lloc on us agradaria tocar?
A les Arenes d’Arlés. N’és ni més ni menys que un magnífic amfiteatre romà. Canviar braus per bous i banyes per cornuts per uns instants. 
Un altre somni que esperem poder complir és tocar al Théâtre de la Mer, a Séte.

11. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que es tapi les orelles per crear i notarà que pot escoltar pel cor, només així evitarà copiar.

12. Què és el que us  apassiona de la música?
El seu poder medicinal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario