jueves, 9 de noviembre de 2017

Miquel Pujadó: 35 anys de cançons, teatre i narrativa des de l'àlbum "El temps dels fanals en flor" el 1982

foto de Miquel Pujadó.

La tardor de 2017 s’acompliran 35 anys de l’aparició del primer àlbum de MIQUEL PUJADÓ, EL TEMPS DELS FANALS EN FLOR (1982). Durant aquest temps, Pujadó ha publicat 11 discos de temes propis, uns altres 3 amb les seves celebrades adaptacions de GEORGES BRASSENS, i 3 més consagrats a musicacions de poetes, a més de participar en diversos discos col·lectius (aquí, i també a França, a Itàlia i a Suècia), i ha col·laborat com a autor i/o compositor en discos de MESCLAT, DYANGO, LUIS EDUARDO AUTE, TITOT, PACO MUÑOZ, MANEL CAMP, BLUES DE PICOLAT, GUILLERMINA MOTTA, LA PRINCIPAL DE LA NIT i molts altres grups i solistes.

 Ha fet milers d’actuacions arreu de les terres de parla catalana i de l’Estat espanyol, i també a Mèxic, França, Luxemburg, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Dinamarca, Estònia, etc.

 Ha publicat una quinzena de llibres; molts d’ells, novel·les juvenils i infantils d’èxit (dues d’elles, guanyadores dels premis LOLA ANGLADA i BARCANOVA), i també un DICCIONARI DE LA CANÇÓ que ha esdevingut un llibre de referència.

 Ha escrit uns 25 muntatges teatrals i músico-teatrals, que han estat dirigits sobretot per CARLES CANUT (i, en alguns casos, per CARME PORTACELI i AGUSTÍ HUMET), en què ha participat sovint ell mateix, i que han comptat amb actors de la talla de JOAN PERA, JOSEP M. POU, MARIO GAS, JORDI BOIXADERAS, VICTÒRIA PAGÈS; LLUÍS SOLER, FERRAN FRAUCA, MARTA ANGELAT, ENRIC MAJÓ, JOSEP MINGUELL , LÍDIA PUJOL, MINGO RÀFOLS i un llarg etcètera.

Ha escrit centenars d’articles i contes per a diaris i revistes (SERRA D’OR, REVISTA MUSICAL CATALANA, CAVALL FORT, TRETZEVENTS, LES AMIS DE GEORGES...), ha creat exposicions (LA MORT I LA CANÇÓ), ha fet programes de ràdio com a locutor i com a guionista (a CATALUNYA RÀDIO i ONA CATALANA), etc.


EL DOBLE CD 35 ANYS
Ara, coincidint amb el 35è aniversari del seu primer disc, i abans de publicar un nou CD de temes propis i inèdits (previst per a 2018), MIQUEL PUJADÓ ha decidit presentar un recital antològic en solitari (titulat precisament NAVEGAR EN SOLITARI), i ha seleccionat una trentena de les seves millors cançons, de les quals triarà prop d’una vintena per a cada sessió. Són temes com “L’hecatómbola”, “La reina dels blaus”, “A Terrassa hi ha una plaça”, “Dins el ventre dels Estats”, “Sóc un peix de terra endins”, “Aigua estancada”, “El fabricant d’oficis”, “Compte enrere”, “El bar enmig de la boira”, “Les marees del temps”, “El marit i el gat”, “Pedra foguera”...  als quals anirà incorporant progressivament els nous temes del seu proper CD. 
Paral·lelament, Temps Record editarà aquesta tardor un doble CD (35 ANYS) que inclourà:

Un nou enregistrament de les seves PRIMERES CANÇONS.
El seu primer LP, EL TEMPS DELS FANALS EN FLOR (1982), l’únic dels seus àlbums de vinil que encara no s’havia publicat en format CD, i que comptava amb músics de la talla de JORDI BONELL, JOAN ALBERT AMARGÓS, RAFAEL ESCOTÉ, CONRAD SETÓ, ÀNGEL PEREIRA, LLUÍS VIDAL, PI DE LA SERRA, etc.
Una versió piano/veu de la seva coneguda cançó A TERRASSA HI HA UNA PLAÇA.
La reedició remasteritzada del seu, fins ara, darrer CD de temes totalment propis: A CONTRAVEU (2010), incloent com a bonus-track una versió piano/veu de MALGRAT TOT, LA VIDA (Premi Cerverí)

No hay comentarios:

Publicar un comentario