viernes, 17 de noviembre de 2017

Xavier Carles presenta "Desconeguda" el seu segon treball discogràfic

foto de Segell Microscopi.

"Desconeguda" és un CD que es publica avui, amb 13 temes i una coda, gravat sense presses al llarg de 18 mesos. Tots i cadascun dels més dels quasi 60 músics i vocalistes que hi han intervingut, han deixat una espurna de la seva sensibilitat i del seu art en els 4 temes en castellà i 9 en català que conformen l'obra. El llibret adjunt il·lustrat per Gina Pórtera, artista visual, que ha cedit amablement el seu fons pictòric per a l'ocasió.
Els textos propis, interpretats, per Xavier Carles i per altres. En les gravacions hi han col.laborat músics i cantants de renom, com ara Toti Soler, Feliu Ventura, Rusó Sala, Manel Joseph, Quico Pi de la Serra, Toni Xuclà, etc.
Dos dels textos d'aquest disc han estat guardonats en certamens literaris del Maresme, on Xavier Carles hi viu actualment. Hi ha cançons i textos dits, amb composicions musicals d'en Xavier Batllés, excepte dies peces de música clàssica que serveixen de suport a textos recitats, de les quals ell ha fet l'arranjament.
Prèviament, l'any 2013, Xavier Carles i Xavier Batllés - històric de la contracultura musicals dels 70 a Barcelona- que ara fa de productor i arranjador, ja havien iniciat l'aventura conjunta amb l'àlbum "Recitatiu". Adaptacions d'autors francesos i italians que fou distribuit únicament en un entorn reduït.
Xavier Carles es lletrista i adaptador, enamorat dels clàssics, dels romàntics i dels barrocs. També de cantautors espanyols, catalans i sud-americans, així com de la cançó francesa. Va treballar de guionista i locutor per diferents programes de ràdio musicals i literaris. Ha publicat 3 llibres de poesia en castellà i dos àlbums "Recitatiu" (Autoeditat, 2013) i aquest "Desconeguda" (Microscopi, 2017).

1 comentario:

  1. Sempre copieu la nota de premsa que envia Microscopi. No veig mai el vostre anàlisi o comentari personal.

    ResponderEliminar