domingo, 19 de noviembre de 2017

Avui parlem de Bolboreta Lydia Botana i el seu nou disc "Vuelo"

foto de Bolboreta.

"Vuelo" (Kasba Music, 2017) es l'àlbum de presentació del projecte BOLBORETA, és a dir, la proposta col.lectiva i internacionalista de la cantant Lydia Botana.  
La Lydia viu amb mig peu a la seva terra natal, Galícia, i un altre mig de la seva terra d'acolliment, les illes Canàries, territori al qual està dedicada la cançó que es va publicar com a primer single i videoclip, "Land of alegria". L'altre peu el té sempre lliure per poder recolçar-lo allà on convingui, d'aquesta manera és més fàcil entendre perquè en el seu àlbum de presentació participen artistes de mig mon...
I no ens referim a artistes desconeguts sinó a músics, amics tots ells de la cantant, que formen part de formacions amb tant de nom com Calle 13, Ojos de Brujos, La Pegatina, Illya Kuryaki & The Valderramas, Bohemian Betyars, Flavia Coelho o La Troba Kung Fu entre molts altres. És a això que no sorprèn que al disc conformi un viatge real de l'autora, que , per fer-h, ja visitat estidos de Paris, Madrid, Biarritz, Barcelona, Cardiff, Buenos Aires o Rabat.

"Vuelo" presenta catorze cançons optimistes i acolorides, festives però molt detallistes que conviden a l'escolta pausada pausada per poder captar els matisos de tots i cadascun dels intèrprets que han col.laborat amb la Lydia, multi-instrumentista nascuda a Fonteculler (A Coruña) que en aquest àlbum ha gravat acordió, piano, guitarra, ukelele, veu i percussió.

No es fiïn de l'aparença angelical d'aquesta petita bomba gallega que ha aconseguit fer-se un lloc en l'escena alternativa demostrant les seves ganes i la seva energia desbordant amb una actitud positiva i un somriure contagiós.


No hay comentarios:

Publicar un comentario