lunes, 26 de febrero de 2018

Sabor de Gracia presenta doble cd amb "Sabor a Peret"


Pere Pubill Calaf, més conegut com Peret (Mataró 24 de març de 1935-Barcelona, agost 27 de 2014), va ser un cantant, guitarrista i compositor espanyol d'origen gitano. Va popularitzar la música i el ritme gitano a tot Espanya i especialment a Catalunya, on es va adoptar com a part de la seva cultura amb l'anomenada rumba catalana.

El mític grup Sabor de Gracia (format als 90) llença el 7 de març el seu tribut a la rumba universal de Peret, un doble àlbum editat per DiscMedi i titulat "Sabor a Peret", un recull essencial del repertori del Rei de la Rumba amb les col·laboracions d'Estrella Morente, Moncho, Oscar D'Lleó, Los del Río, Kitflus, Diego Amador, Nicolás Reyes i Tonino Baliardo dels Gipsy Kings, Pau Donés de Jarabe de Palo, Jerry Medina, Cathy Claret, Amistades Peligrosas, Siempre Así, Lucrecia, Paco Ortega, Samé Rey, La Pegatina, los Banis, Dani Pubill (nét de Peret), Gospelsons, Joshua Marcell, Txell Sust i Wichy Camacho .

El grup liderat per Sicus Carbonell, ha gravat un intens doble àlbum d'homenatge al pare de la universalitat de la rumba catalana, Pere Pubill Calaf "Peret";  la gravació, pletòrica d'energia musical, cuidada fins a l'últim matís i fidel a la del mestre, com es mereix el Rei de la Rumba. Els arranjaments de Jack Chagataga, Kitflus i el mateix Sicus Carbonell, tenen unes característiques que permeten identificar immediatament la rumba universal de Peret i, al seu torn, assaborir-la amb els matisos que aporten les grans veus que participen en l'enregistrament, cavalcant en la lectura que d'aquestes cançons han realitzat esplèndidament els músics de Sabor de Gràcia.

La novetat es que el propi Peret canta en alguns dels temes, gràcies als enregistraments que ha cedit la família de l'artista, que "dóna suport totalment el projecte", segons ha dit avui el nét del rei de la rumba, Daniel Salvat.

Sabor de Gràcia presentarà el doble CD en directe el 7 de març a la sala Galileu Galilei de Madrid i el 15 de març al festival Guitar de Barcelona a Luz de Gas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario